gauss Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 Istoria ... de la sursa ! ... Pacat de casa ... probabil ar fi costat prea mult o reconstructie , sau hotararea proprietarilor a fost alta ! Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 ...sau ma trezeam intre doua blocuri S+P+2+M construite ilegal, cu spaga la primarie, de magraoni din Cojasca, si locuite dupa aceea tot de indivizi de aceeasi hetnie.Ceva de genul: http://ascdbn.ro/ Altminteri, m-am apucat de consolidari si restaurari prin 2004(peste 10.000 euro aruncati in vant...), dar se pare ca doua cutremure mari+bombardamente+cocalari prin vecinatate i-au fost fatale: Nu e de joaca cu seismele, e clar ca la interval e aproape regulate se produc cutremure severe, pastrand intervalul, pana prin 2022 ar urma sa vina unul sever, asta daca nu cumva cu ocazia astuia din 28 oct. 2018 s-a mai risipit energia unuia mare, si se amana. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 Nu am comentarii asupra optiunilor care s - au ales ... n - as avea de ce . Cutremurele nu se amana ... cele mici nu disipa energia unuia mare . Placile scoartei se tot misca ... si ajung la intervalele mentionate ( plus - minus ) la pozitii instabile una fata de alta ... " scapa " pe una ( pozitie ) stabila , care se degradeaza iar in timp . Procesul e ciclic ... n - are legatura cu seismologia . Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 (editat) Atunci e nasol...mai ales cu asemenea autoritati care nu iau masuri anticipate, ba mai si tolereaza constructii noi realizate in conditii precare, fara verificari "la sange" din partea ISC. Quote Si o scrumiera din aia Philips avea microfon + emitator ? Nu-mi dau seama de nivelul tehnologiei din 1977 P.S. Am editat, ca nu cred ca un casetofon putea fi in asa hal miniaturizat incat sa intre intr-o scrmiera. Dl. adrian_pic uitati-va la filmul 'That Darn Cat" din 1965, sa vedeti unde era nivelul miniaturizarii in radio din USA, pe atunci. https://www.imdb.com/title/tt0059793/ Editat Octombrie 30, 2018 de Spitfire Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 (editat) Nu stiu sa va spun despre inregistrare . Personal , daca as fi audiat - o fara sa stiu ce reprezinta , n - as fi " nimerit " ... din multe incercari . Cred ca deloc . Probabil lipsesc multe frecvente ... si spatialitatea . Din nefericire , n - am nevoie de inregistrari ... amprenta sonora e intiparita in memorie . In special hatzanatul peretilor , cu care debuteaza , apoi zgomotul mobilierului si al obiectelor care mai cad , sticla sparta , ... tot felul de pocnete , toate pe fondul de frecventa joasa , un muget care vine ( probabil ) din afara apartamentului . P.S. - vorbeam mai de mult de cladirile cu bulina ... mi s - a explicat ca nu exista ... pana am postat foto , cu cercul rosu si inscriptia " Cladire cu risc seismic ridicat " . Adica vreau sa spun ca si daca totul s - ar face ca la carte ( ceea ce e departe ... si macar de intentie ) , avem destule potentiale " locuri ucigase " in cazul unei miscari telurice ca cea din '77 , acumulate in timp . Editat Octombrie 30, 2018 de gauss Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 (editat) 26 minutes ago, Spitfire said: Dl. adrian_pic Nu are ce cauta acel Dl. acolo! Pe un forum se foloseste user name-ul si atat. Multumesc pentru episodul relatat! gauss la cel din 1990 din timpul zilei eu am auzit clar vuietul. Era pentru prima data cand prindeam un cutremur treaz (era la pranz). Stiu clar ca un coleg a zis: ce p... mea fac astia cu tancurile la noi in Iasi? Nici unul din noi nu mai prinsese un cutremul LIVE deci habar nu aveam ce reprezenta acel vuiet. Apoi imi aduc aminte ca a inceput balansul. La inceput rar dar cu amplitudine mare si apoi a venit "rapaiala". Editat Octombrie 30, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 Noaptea , pe intuneric , efectul e si mai puternic , lipsind stimulii vizuali ... toata alerta organismului se concentreaza pe auz . Daca se priveste pe geam , si e curentul oprit ... nu e o bezna totala , ci un fel de cenusiu inchis ... dispare perspectiva distantelor . Eu am vazut in '77 un soi de lumini difuze pe cer , probabil reflexii pe nori ale ceva scurturi masive din afara razei vizuale . Si la cateva minute dupa ce totul s - a oprit , o strafulgerare ca un fulger rotund ... explodase un transformator de la Combinatul Petrochimic Brazi , pe fondul murmurelor si tipetelor celor care erau in strada , si nu stiau ce se intampla , campul vizual fiind blocat de cladiri . Lumea s - a panicat , crezand ca explodeaza ceva instalatii , pe fondul excesului de adrenalina , al fricii si surescitarii . In fine ... Link spre comentariu
valivoi Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 Pe ala din '90 il tin minte si acum, eram la scoala in pauza, va dati seama cand intra panica in o scoala intreaga de gimnaziu, copii care nu au beneficiat in acel moment de sfatul adultilor,cum am taiat-o toti la fuga pe coridoare, cum frica a invins logica,clasa noastra fiind exact langa scara de acces a profesorilor dar noi am fugit vreo 70 metri pana la scara de acces a elevilor,cum am coborat in fuga de la etajul 2 scarile si ne-am bulucit in usa metalica de la parter,cativa s-au impiedicat de prag si au cazut, eu ca sa nu cad peste ceilalti fiind impins de la spate m-am agatat cu amandoua mainile de clanta si mi-a fost zdrobit muschiul sub genunchi de am avut cateva zile ditamai vanataia pe picior,cei de afara ne ajutau sa iesim si apoi ajutam si noi sa ii scoatem pe ceilalti,pe urma cel de noaptea tatal meu de nu se ridica din pat cadea dulapul peste el va dati seama cam cum simt fiecare cutremur eu locuind in Focsani cele mai inficosatoare sunt cele care au si miscare pe verticala imi bate inima de sa-mi iasa din mine,dar evit sa ma exteriorizez sa nu-i sperii pe ceilalti.Sa te fereasca Dumnezeu de amintirea unui cutremur. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 (editat) Acum 16 ore, Spitfire a spus: uitati-va la filmul 'That Darn Cat" din 1965, sa vedeti unde era nivelul miniaturizarii in radio din USA, pe atunci. Si ce legatura are asta cu ce se gasea pe teritoriul nostru, ca sa nu spun in comertul nostru de atunci? La noi in cel mai bun caz gaseai o Legenda 401 sau Sputnik 401, un MK122 sau 125 si astea cam greu, trebuia sa te intrebuintezi.Pe ici pe colo cate o scula imperialista adusa de vaporeni sau de personal diplomatic si vanduta pe bani grei.In shoop-uri gaseai scule care costau cat doua salarii bune, si alea destul de greu sa te lipesti de ele. Despre anul 77 se poate spune orice, numai ca a fost plin de tehnica audio nu.De unde mii de inregistrari nu stiu, dar sunt receptiv la explicatii. Editat Octombrie 31, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
George Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 10 hours ago, gauss said: unde am putut admira niste lumini stranii Puteti descrie acele lumini? Sunt mai multi care spun ca au vazut acele lumini pe cer in timpul cutremurului din '77. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 (editat) Nu cred ca cineva putea observa ceva pe cer in timp ce se clatina destul de bine si toate in jur se clatinau. In situatii din astea creerul mai joaca feste. Editat Octombrie 30, 2018 de daniels Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 ..................celebrele stele verzi dupa ce au dat cu capul de tocul usii...... Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 (editat) 10 hours ago, George said: Puteti descrie acele lumini? Sunt mai multi care spun ca au vazut acele lumini pe cer in timpul cutremurului din '77. Desigur ! Nu e foarte mult de povestit ... luminile de care am vorbit erau slabe ( tinand cont de bezna completa ) ... culoare alb - galbuie , dar cu marginile nedefinite clar ... ca niste cordoane orizontale neregulate , vizibile pe norii din spate ( de unde am tras eu concluzia ca ar fi fost niste reflexii ) , durata mica ( un pic mai mult decat un flash ) , am vazut vreo 4 , dispersate ca pozitie pe orizontala , cam aceeasi inaltime ... doua s - au suprapus un pic temporal , si fizic , " calare " una peste alta cam o treime din lungimea lor . Totul cred ca a durat cam o secunda , poate una si jumatate , spre finalul miscarii seismice ... care a avut loc cam o secunda dupa disparitia luminilor , s - a oprit totul . Ma rog , dupa reperele ce la vedeam ... muchia blocului vecin , stalpii de iluminat , pomii si alte cele . P.S. - am citit cu interes si relatarile celor care au postat mai sus ( cele doua postari ) ... n - am motive si nici intentia sa - i contrazic , experientele personale fiecare si le stie cel mai bine ( pe ale lui ) , ca si concluziile pe care le - au enuntat , completeaza prin experientele proprii tabloul evenimentelor de genul ... Altfel , o chestie interesanta ... dimineata , pe la ora 6 , fumam o tigara ( tot pe geamul de la bucatarie ) , reamintindu - mi cu ochii mintii ce am vazut in '77 ... in urma discutiilor din topic , si am vazut ( astazi ) un OZN . Ma rog , in acceptiunea termenului . Un obiect care zbura , si pe care nu stiu sa - l definesc . Nu era avion ... am avut termen de comparatie , mult deasupra erau 2 curse de linie , cu luminile de rigoare , se deplasau pe culoarul spre Sibiu , Targu Mures , ... ma rog , spre nord - nord - vest , blocul meu e situat exact sub ruta , vad zilnic multe aeronave , zi si noapte . Nu a fost o halucinatie ( ma rog , poate una colectiva ) , l - a vazut si sotia . Din pacate , setup - ul pentru situatii de genul nu mai era activ ( binoclu si aparat foto ) , sant in ceva curatenii - reamenajari ... , am incercat ceva poze cu telefonul mobil ... n - a iesit nimic , n - a reusit sa focalizeze si a aprins si blitz - ul , led - urile alea redenumite pompos ... Ma rog , interesant ... evolutia ( neregulata si cu stationari ) , si durata , peste 1 minut ... a disparut in spate , peste coama blocului in care locuiesc . Ghinion , n - am dovezi ... poate mai apare , am o colectie de foto cu " ciudatenii " , intinsa temporal pe zeci de ani . Editat Octombrie 31, 2018 de gauss Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Probabil ati vazut vreo lanterna zburatoare...in Bucuresti e plin de chinezarii de-astea.Unele arata complet bizar, se produc la ora actuala lanterne zburatoare cu forme si accesorii ciudate. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Pe acesta nu l-am simtit.Pe la 3 am m-a luat somnul si am adormit,am aflat de el dimineta cand m-am trezit. Anterior,acum vreo doi ani cred ,a fost unul pe la 2:20 am aproximativ din amintire,eram treaz la TV,trec vreo cateva secunde vad ca nu se termina,ma ridic din pat sa vad unde ma adapostesc in caz ca se intampla ceva,amplitutinea parea constanta,parca a durat vreo 10 secunde pana s-a terminat. La cel din 90 eram la scoala,etajul 2,banca langa geam, imi amintesc de terenul de sport cum se vedeau valuri pe el. In 86, noaptea,m-a prins citind o carte,am vazut initial ceva diferit lla llumina,se misca lustra din tavan,apoi a inceput miscarea. In 77 nu-mi amintesc,aveam 1,5 ani. offtopic Referitor la filme,nu cred ca am vazut filmul la care se face referire.Nu stiu cum se faceau filmele pe atunci,poate chiar foloseau obiecte reale nu recuzita. Totusi in alte productii mai recente am vazut tot felul de dispozitive.De comunicare,o banala rezistenta THT ,de urmarire, ceva in capsula TO-92,ceva mai complex era o baterie CR2025 Link spre comentariu
Postări Recomandate