gauss Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 (editat) Ploiesti ... Mi s - a parut destul de puternic . Ma rog , totul e relativ . Am inteles ca a fost cel mai puternic din ultimii 14 ani ... n - am apucat sa ma uit prin notitele mele . Personal mi s - a parut de o intensitate mai mare decat cea oficiala ... blocul se zgaltzaia consistent , cu sunetul acela complex pe care - l cunosc cei ce stau la bloc si au mai prins miscari semnificative ( cred ca am auzit si ceva zgomot de sticlarie care si - a modificat forma si aspectul ) , si suficient de lung ... vreo 14 secunde , dupa secundarul Luminox - ului pe care - l port zi si noapte . Ce e interesant , am fost trezit ( dorm iepureste , asa ma stiu de mic ) , de noul meu motan ... adus de vreo luna , din alta locatie ... " pe pamant " . Foarte agitat ... a inceput sa alerge si sa sara cu cateva secunde inainte de debutul miscarii ... e si acum speriat , se uita in tavan ... probabil a perceput ceva miscari de obiecte la etajul superior , el n - a trait in imobil cu etaj ... P.S. - sotia si mama s - au speriat bine ... un pic si eu , recunosc sincer . La bloc ... e loterie . Imediat dupa ... mi - am aprins o tigara , pe geamul de la bucatarie ... erau destule lumini aprinse in blocul din fata , ca si in al meu . Inseamna ca destui au perceput semnificativ seismul ... la altele mai mici din trecut era mai intuneric . Am primit confirmarea ca majoritatea cutremurelor semnificative se desfasoara noaptea ... inca un factor de risc . Editat Octombrie 28, 2018 de gauss Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Marian are dreptate. In primele date ofociale a fost Covasna, acuma am vazut ca e Buzaul. https://www.dcnews.ro/cutremur-puternic-romania-28-octombrie-2018_620425.html Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Acum 41 minute, Giuseppe Bagarella a spus: Norocosule ! Puteai sa mori fericit ! Nu ca noi toti tipand de disperare... Iti recomand si tie reteta...secretul e sa consumi (multe) cruditati. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 S-a tiparit deja o carte pe tema asta? Mare mai e setea de cultura. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2018 @Dan85 va mananca degetele? Ce cauta o somitate ca Dvs. pe un forum de prosti? Asta e problema? Ca a fost in Buzau sau in ZONA SEISMICA VRANCEA a RSR? Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Daca ai citit regulamentul, ai sa vezi regulile dupa care se posteza. Asa a hotarat patronul. Prima informatie a fost furmizata de Institul de Fizica a Pamantului. De pe la 11 si pana acum am stat in aer liber si m-am bucurat de vremea asta, nu am stat sa urmaresc stirile. Nu mai fi asa intepat, chiar nu ai motiv, nu tu esti proprietar aici. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Chiar crezi ca nu pot sa te jignesc si fara functia de moderator? Vrei sa facem un test daca tot esti asa destept si nu ai altceva de facut? Daca erai om serios explicat civilizat si cedai primul. Ai inceput cu mistourile si esti tare-n gura. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 (editat) Eu nu ... , daca vorbiti serios . Desi blocul e vechi , se simte si daca alearga cineva pe scari ... Editat Octombrie 28, 2018 de gauss Link spre comentariu
cmariuss Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Mai exact Masivul Penteleu, chiar sub statia meteo Penteleu. Mai multa panica creaza mass-media din pacate. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Cred ca era asteptat un cutremur ( mult ) mai mare . Cam mare coincidenta cu " exercitiul " ISU si asociatii ... neanuntat , si de amploarea pe care am vazut - o cu totii . Neobisnuita ... cel putin pentru mine , si cu multi parteneri externi . Ma rog , ( ca de obicei ) parere personala ... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Vrei sa sugerezi ca defapt a fost un exercițiu de influențare și generare a cutremurelor, exercițiu care a ieșit bine pt noi, restul, cei ne implicați direct? De asta animalele nu au reacționat asa de vizibil ca la alte cutremure? Pt ca asta a fost provocat? Hai ca mai trebuie sa aterizeze anul viitor și omuleții verzi și le-am văzut pe toate..... Link spre comentariu
morarul Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Nu, concluzie gresita, daca te referi la postarea lui @Gauss. Altceva a vrut sa spuna dumnealui. Sau. ma rog. tu ai vrut doar sa-l provoci. Sa aveti o noapte linistita, amandoi! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 (editat) Asta ati inteles ? ... Ciudat rezultat . Departe de mine " scenariul " ... Doar ca exista teorii cum ca ar fi o periodicitate etc . Si s - ar cam fi facut sorocul ... sant impartasite si de cei de la " butoanele " seismologiei , sant informatii publice . Pentru mine ( si numai pentru mine ) , exercitiul a fost cam intempestiv . O explicatie inca n - am gasit ... poate ca nici nu exista . I -a luat cam repede si pe cei de meserie .. am rude si prieteni la ISU , si prin alte structuri ... au aflat cu cateva zile inainte , si nu - s la baza piramidei , sau in primii ani de job . Au participat 26 de state ... la putine campionate sportive sant atatia participanti . In fine ... P.S. - pt. dl . sesebe . Apropo , recititi prin topic mai cu atentie . Eu nu am scris ca animalele nu au reactionat etc . Din contra , am povestit reactia motanului meu . Cred ca fiind duminica seara , unii au continuat ceva sarbatoriri ... Editat Octombrie 28, 2018 de gauss Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 (editat) Cu atit mai mult..... nu ți se pare ca desfășurarea de forte a fost foarte impresionanta și dintr-o data, la nici o luna de la începerea exercițiului avem și un cutremur, atipic, ca să nu spun altfel. @Dan85 deci a început epoca cutremurelor provocate....... Editat Octombrie 28, 2018 de sesebe Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Ia auziti ma ca cica mai fusa un cutremur azi pe la 17:46 de 3,6 grade https://www.antena3.ro/actualitate/nou-cutremur-in-romania-ce-magnitudine-a-avut-492784.html Link spre comentariu
Postări Recomandate