Kosmin Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Pai dacă tot trebuie sa ne ferim de el n-ar strica sa postați aici măcar id-ul lui de pe ebay sa îl ocolim cu toții pe viitor. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Octombrie 26, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Acum 58 minute, Kosmin a spus: Pai dacă tot trebuie sa ne ferim de el n-ar strica sa postați aici măcar id-ul lui de pe ebay sa îl ocolim cu toții pe viitor. Member id hs293 ( 12110) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Tuburile sint in regula iar vanzatorul este apreciat in mod clar de alti cumparatori Link spre comentariu
bmsorin Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 (editat) Eu cred ca a fost o neintelegere, vanzatorul pare ok, chiar daca are multe feedback-uri pozitive, nu inseamna ca toti care cumpara tuburi de la el au si cu ce sa le verifice, si ca intradevar, sunt ca in anunt. De ex. https://www.ebay.com/itm/ECC83-12AX7-T-1-3-6-mA-100-T-2-3-8-mA-100-GUT-LgNr-R5422/163058441879?hash=item25f70a5e97:g:~HEAAOSwdrlbAxaK acolo se da un curent de 3.6mA/3,8mA. Probabil ca pe testerul lui (funke !?), doar ca nu spune si Va si -Vg1, pe nici-o foaie de catalog, nu se da acel curent la un anumit punct de test/functionare. EDIT. clar a fost o neintelegere, daca ne uitam la foaia de catalog, avem un curent de 1,2mA ( intr-un punct de test). Ca sa ai 2.5mA, trebuie ca tubul sa aiba o emise de peste 200%, lucru mai greu de crezut/intalnit. Cel mai mult am gasit tuburi (E180F) cu 160% emisie fata de foaia de catalog. Editat Octombrie 26, 2018 de bmsorin Link spre comentariu
gg101 Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 (editat) Masuratorile facute cu uTracer sunt mult mai aproape de adevar comparativ cu un catometru . Personal am mai constatat ca un tub cu filamentul incalzit insuficient poate vicia masuratoarea . Eu fac masuratori doar dupa ce tubul este stabil din punct devedere termic , valori constante dupa 4-5 masuratori succesive . Pe de alte parte ,daca pt un ECC83/12AX7 se spune ca Ia > 1.5 mA nici nu ar trebui bagat in seama . Editat Octombrie 26, 2018 de gg101 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Are si un feedback neutru (pe langa doua negative) unde cumparatorul scrie: Die Röhre ist erheblich schwächer als beschrieben. <=> Tubul este considerabil mai slab decât cel descris. 6922 Amperex = E88CC, T.1: 17mA = 95%, T.2: 16mA = 90%, Multi cumpara si nu testeaza (ca nu au cu ce). Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Octombrie 26, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2018 1 oră în urmă, popa marius a spus: Tuburile sint in regula iar vanzatorul este apreciat in mod clar de alti cumparatori eu sunt un modest pasionat de constructii pe tuburi, dar nu am pregatire teoretica . Daca se poate, explicatimi si mie daca pot utiliza aceste tuburi intr-un etaj diferential de calitate (LTP) Multumesc anticipat Acum 41 minute, bmsorin a spus: Eu cred ca a fost o neintelegere, vanzatorul pare ok, chiar daca are multe feedback-uri pozitive, nu inseamna ca toti care cumpara tuburi de la el au si cu ce sa le verifice, si ca intradevar, sunt ca in anunt. De ex. https://www.ebay.com/itm/ECC83-12AX7-T-1-3-6-mA-100-T-2-3-8-mA-100-GUT-LgNr-R5422/163058441879?hash=item25f70a5e97:g:~HEAAOSwdrlbAxaK acolo se da un curent de 3.6mA/3,8mA. Probabil ca pe testerul lui (funke !?), doar ca nu spune si Va si -Vg1, pe nici-o foaie de catalog, nu se da acel curent la un anumit punct de test/functionare. EDIT. clar a fost o neintelegere, daca ne uitam la foaia de catalog, avem un curent de 1,2mA ( intr-un punct de test). Ca sa ai 2.5mA, trebuie ca tubul sa aiba o emise de peste 200%, lucru mai greu de crezut/intalnit. Cel mai mult am gasit tuburi (E180F) cu 160% emisie fata de foaia de catalog. Bun, asa am zis si eu, dar logica fiind una si anume ca atit el cat si eu am masurat cu aparate diferite dar in acelasi setup, rezultatele trebuiau sa fie egale intre tuburi. Ori la el ambele sunt declarate perfect egale iar la mine ioc. Acum 34 minute, gg101 a spus: Masuratorile facute cu uTracer sunt mult mai aproape de adevar comparativ cu un catometru . Personal am mai constatat ca un tub cu filamentul incalzit insuficient poate vicia masuratoarea . Eu fac masuratori doar dupa ce tubul este stabil din punct devedere termic , valori constante dupa 4-5 masuratori succesive . Pe de alte parte ,daca pt un ECC83/12AX7 se spune ca Ia > 1.5 mA nici nu ar trebui bagat in seama . IDEM Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 (editat) Dl Dăscalescu , la un LTP chiar dacă aveți două triode perechi in acelasi ECC83 semnalele defazate in anozi nu vor fi perfect egale , rezistențele din anozi fiind egale ca valoare . In practică se folosesc două metode pentru a obține semnale identice in anozi : 1 rezistențele din anozi sunt cuplate la Ua printr-un semireglabil , cursorul cuplat la Ua , din el se reglează simetria semnalelor din anozi , să fie egale ca valoare . 2 pe una din rezistențele din anozii etajului LTP se montează un semireglabil in paralel , modificind valoarea acelei rezistențe se obtin semnale egale la iesirile etajului . Eu nu inapoiam acele TFK , probabil că a fost ceva orgoliu la mijloc, acele tuburi sunt perfect functionale si in caracteristici . Vad ca masuratorile facute de dv sunt foarte aproape de datele de catalog , nu inteleg de ce ați returnat tuburile . Editat Octombrie 26, 2018 de viobio Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Octombrie 26, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Acum 35 minute, Faust2018 a spus: Dl Dăscalescu , la un LTP chiar dacă aveți două triode perechi in acelasi ECC83 semnalele defazate in anozi nu vor fi perfect egale , rezistențele din anozi fiind egale ca valoare . In practică se folosesc două metode pentru a obține semnale identice in anozi : 1 rezistențele din anozi sunt cuplate la Ua printr-un semireglabil , cursorul cuplat la Ua , din el se reglează simetria semnalelor din anozi , să fie egale ca valoare . 2 pe una din rezistențele din anozii etajului LTP se montează un semireglabil in paralel , modificind valoarea acelei rezistențe se obtin semnale egale la iesirile etajului . Eu nu inapoiam acele TFK , probabil că a fost ceva orgoliu la mijloc, acele tuburi sunt perfect functionale si in caracteristici . Vad ca masuratorile facute de dv sunt foarte aproape de datele de catalog , nu inteleg de ce ați returnat tuburile . Nu ca ma pricep (eu am recunoscut ca invat si la 65 de ani) dar asa am facut (ma refer la rez din anozi) In legatura cu returnarea...da este si orgoliu (avem acest drept nespus) macar eu recunosc. Chestia cu tuburile ca erau in parametri nu inteleg cum era T2 in parametri la 0,6 mA sau poate era da n-am inteles eu. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Da , tubul 2 este uzat , 54 si 57% emisie , scuze .....nu m-am uitat atent . Link spre comentariu
mojnost Postat Octombrie 27, 2018 Partajează Postat Octombrie 27, 2018 (editat) On 10/26/2018 at 1:01 AM, Marele Savant said: cum poate bana un vinzator pe cumparator?? sau ce inseamna, poate nu cunosc eu termenul? Il baneaza doar in relatia cu el nu cu tot saitul. Adica acel cumparator nu mai poate cumpara nimic de la vanzatorul care l-a banat. Ii vede produsele dar butonul de cumparare nu mai e activ. On 10/26/2018 at 11:30 AM, bmsorin said: Eu cred ca a fost o neintelegere, vanzatorul pare ok, chiar daca are multe feedback-uri pozitive, nu inseamna ca toti care cumpara tuburi de la el au si cu ce sa le verifice, si ca intradevar, sunt ca in anunt. De ex. https://www.ebay.com/itm/ECC83-12AX7-T-1-3-6-mA-100-T-2-3-8-mA-100-GUT-LgNr-R5422/163058441879?hash=item25f70a5e97:g:~HEAAOSwdrlbAxaK acolo se da un curent de 3.6mA/3,8mA. Probabil ca pe testerul lui (funke !?), doar ca nu spune si Va si -Vg1, pe nici-o foaie de catalog, nu se da acel curent la un anumit punct de test/functionare. EDIT. clar a fost o neintelegere, daca ne uitam la foaia de catalog, avem un curent de 1,2mA ( intr-un punct de test). Ca sa ai 2.5mA, trebuie ca tubul sa aiba o emise de peste 200%, lucru mai greu de crezut/intalnit. Cel mai mult am gasit tuburi (E180F) cu 160% emisie fata de foaia de catalog. Unele catometre, mai vechi, masoara doar "emission test", ceva de genul rezerva de emisie a catodului, la ecc83 am vazut intr-un datasheet Ik max 8mA. Dupa cum se poate vedea si pe cardul ecc83 de la Funke W19, de la 1,9mA in sus e considerat bun tubul. Este posibil ca neamtul sa fi efectuat tot un test de emisie si nu o verificare la un PSF standard. Pe de alta parte, daca am interpreta "typical value" de 1,2mA si 1,6mA/V ca fiind valorile la care sa ne asteptam de la fiecare ecc83 nu ar mai fi necesara nici o sortare la ele dar nici nu am gasit date privind plaja de imprastiere a parametrilor. Din rezultatul utracer 1,1mA - 90% se poate intelege ca tubul are uzura de 10% insa el poate fi la fel de bine sa fie nefolosit, nu stiu daca cel cu 0,65mA ar putea intra in plaja celor noi. De ex. rusii dau pentru 6n1p un curent anodic de 5,6 - 10,5mA, 6n1p-ev are 7,5 +/- 1,5, deci un 6n1p nou poate avea 5,6mA la fel si 10,5mA. In datasheetul mai nou de la Svetlana pentru 6n1p nu se ma da curentul anodic ci "cathode curent continuous per triode 20mA". Pe langa diferentele privind modul de masurare si de interpretare mai pot exista si erori la vanzatori, de ex. manipulare gresita a unui tub si ajunge in cutia cu alt numar, de asemenea unii de pe ebay trimit zeci sau sute de colete pe saptamana si pot face incurcaturi. Nu ar trebui acuzat foarte repede de rea credinta un vanzator, mai ales daca are sute de feedbackuri pozitive si doar unul neutru. La cumpararea tuburilor ar trebui solicitate date suplimentare de la vanzator, am vazut multe date neverosimile la tuburi, perechi, quaduri etc pe ebay. De ex. la perechi daca nu afiseaza parametrii tuburilor si nici procentul, spune doar ca va fi scris pe cutia fiecarui tub te poti trezi ca a luat 25% ca imprastiere maxima la sortarea perechilor, astfel ca jumatate de cutie pot fi luate ca perechi intre ele, cealalta jumatate la fel. Editat Octombrie 27, 2018 de mojnost Link spre comentariu
mojnost Postat Octombrie 27, 2018 Partajează Postat Octombrie 27, 2018 Si acest card de ecc83 pentru L1-3/L3-3 spune cate ceva, nu stiu cine l-a realizat si cat s-a documentat pentru el. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Octombrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2018 .....si totusi pe cutii era scris (de mina) 2,5/2,5 mA 100% (ambele tuburi) Ce as putea sa inteleg? sunt eu nepriceput a masura cu uTracer sau neamtu a pus alte tuburi in cutii? Link spre comentariu
mojnost Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 34 minutes ago, victordascalescu54 said: Ce as putea sa inteleg? sunt eu nepriceput a masura cu uTracer sau neamtu a pus alte tuburi in cutii? Nici una nici alta. Am aratat doar cate lucruri despre ebay si despre ecc83 sau mai generale, de care puteti sau nu sa tineti seama. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum