Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ecc83 TFK

victordascalescu54

Postări Recomandate

Ieri am primit de pe e-bay de la un neamt-ddrist doua TFK pe care cica le masurase si aveau ambele 2,5/2,5 mA la 250V/-2v.

Mie mi-au iesit masuratorile atasate, iar el sustine ca habar n-am ca el le-a masurat conform normelor Telefunken (parca ecc83tfk ar fi din cometa Halley)

Ce sa fac? Sa i le contest sau sa intre la pierderi?

Am gresit eu cu ceva masurand doua duble triode cu acelasi setup una dupa alta?

Multumesc pentru eventualele pareri.

PS. pacat ca erau cu anozi de 17mm

scan0001.jpg

Editat de victordascalescu54
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• victordascalescu54

11

• mojnost

4

• adrian_pic

3

• bmsorin

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 minute, bmsorin a spus:

Conform Philips, la 250V anodica, -2V G1,  trebuie sa avem  Ia1.2 mA, 1.6mA/V transconductanta, mu 100 si Ri 62,5k.

Cu siguranta testele neamtului nu au fost facute la 250V si -2V G1.

Screenshot at 2018-10-25 16-59-52.png

pot accepta si asta, dar faptul ca a scris pe ele valori identice iar la mine, masurate in acelasi setup una dupa alta dau aceste diferente....

Link spre comentariu

Cat ai dat pe bucata?

Eu in locul tau i-as trimite masuratorile si i-as cere banii inapoi. Mai baga si un alt ECC83 care il mai ai la indemana sa vada ca uTracer-ul merge bine. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 8 minute, adrian_pic a spus:

Cat ai dat pe bucata?

Eu in locul tau i-as trimite masuratorile si i-as cere banii inapoi. Mai baga si un alt ECC83 care il mai ai la indemana sa vada ca uTracer-ul merge bine. 

masuratorile i le-am trimis dar o tine pe a lui....maine i le trimit inapoi, pacat ca mi le doream pe astea cu anozi de 17 mm si imperechiate zeis.

Link spre comentariu

Un ECC83 TFK costa in jur de 80 de euro daca este ok (se vand si cu peste 120 de euro bucata). Banuiesc ca ai gasit un pret mai mic si "te-ai aruncat". 

Nemtii nu mai sunt ce erau o data (sunt multi emigranti care profita de renumele nemtilor si trag tepe). 

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Tuburile nu au nici pe dracu! Sunt perfect funcționale! Că a scris neamțul altceva.... este altă mâncare de peste. 

Dacă nu vă plac... le cumpăr eu, îmi plac și nu îmi put deloc. 

Link spre comentariu
Acum 36 minute, Faust2018 a spus:

Tuburile nu au nici pe dracu! Sunt perfect funcționale! Că a scris neamțul altceva.... este altă mâncare de peste. 

Dacă nu vă plac... le cumpăr eu, îmi plac și nu îmi put deloc. 

Imi pare rau, dar le-am trimis deja inapoi. Sunt un om cu principii clare si mai mult, nu mi-a placut raspunsul neamtului care nu accepta ca a gresit voit sau nu. Probabil ca ti-ar fi fost bune in multitudinea de lucruri pe care le faci, eu le doream strict pentru doua diferentiale, asa ca trebuiau sa fie imperechiate sectiunile iar emisiile cat apropiate , ori cel cu peste 1mA nu corespudea ca imperechere iar celalalt era prea departe de o emisie decenta (zic eu) iar neamtu scrisese pe ele T1=2,5/2,5 & T2=2,5/2,5 mA

Oricum inutil sa mai discutam...le-am dat inapoi (au costat 120Euro cu transport)

Link spre comentariu

Nu prea conteaza ce spune neamtul, ebayul protejeaza foaaarte mult cumparatorul. Practic oricare ar fi motivul pentru care cumparatorul deschide o disputa/caz va avea castig de cauza, doar sa nu se dea de gol ca s-a razgandit, ebayul citeste mesajele in caz de disputa/caz. Cand disputa/cazul ajunge in stadiul 3 automat ebayul returneaza banii (inclusiv transportul), indiferent ce zice vanzatorul. Dar totusi sa nu creada cineva ca un cumparator poate profita de politica ebay, vanzatorii baneaza si raporteaza cumparatorii neseriosi si un alt cont e destul de dificil de facut pe ebay (verifica pe langa email, adresa de domiciliu, contul de paypal, telefon etc., greu de schimbat toate), deci merge cu neseriozitatea de putine ori. Un sfat, alegeti totdeauna vanzatori cu multe la vanzare, cu feedback bun, acestia tin la feedbackul lor si evita disputele, chiar in paguba lor, iar daca au multe la vanzare inseamna si taxe mari, o sanctiune din partea ebay inseamna de ex. sa nu mai fie vizibile 100 de anunturi ale vanzatorului timp de 2 sapt, chiar platite. Puteti citi motivele pentru feedbackurile negative, ajuta. Un vanzator care are cateva lampi si putine tranzactii in spate ... poate nu stie nici el prea bine ce vinde, le-o fi luat din talcioc si asa scria pe ele.

Apropo, daca doriti vreodata sa ocoliti ebayul pentru a scuti cei aprox. 15% taxe din pret, de ex. il cunoasteti pe vanzator, nu ii scrieti mesaje pe ebay, va va ignora pentru ca risca sa fie sanctionat, ebayul verifica mesajele si cand descopera asa ceva sanctioneaza.

Nu am cont pe ebay, am scris doar din ce stiu din auzite, deci nu bag mana in foc pentru veridicitate...

Link spre comentariu

Așa com cumpărătorul dă calificative vânzătorului, și vânzătorul dă calificative cumpărătorului. De obicei cumpărătorul neserios va fi raportat după licitații câștigate și neachitateîn termenul stabilit, sau neachitarea unei oferte acceptate. În acest caz, contul utilizatorului va fi suspendat/închis.

La comportament de neam prost, cumpărătorul poate primii feedback negativ. Vânzătorul poate seta, ca sistemul să ignore grupe de cumpărători după criterii de feedback (sunt cazuri în care ignoră utilizatorii aflați la început, deobicei sub 10 feedbackuri).

Dar tot cam așa funcționează și pagina Okazii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări