trasorv Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Bună ziua, am o combina frigorifica Whirlpool cu un singur motor și care, de ceva timp nu mai răcește în compartimentul frigider, în timp ce in compartimentul congelator unde am trei sertare funcționează perfect. Ținând cont ca are un singur motor nu găsesc logica acestui defect . Mă poate ajuta cineva cu un sfat pertinent ? Trebuie să precizez că combina frigorifica se află undeva departe de oraș și din aceasta cauza accesul la un service dedicat este foarte dificil. Mulțumesc Link spre comentariu
yo9gcc Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Probabil a pierdut freon! Sigur acum merge si mai mult compresorul sau chiar nu se mai opreste (trebuie urmarit) fiindca termostatul are sonda in compartimentul de la racitor si daca nu ajunge la temperatura setata de termostat automat nu mai da comanda la compresor sa se opreasca. Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Ar trebui verificat cu termometrul daca functionarea congelatorului chiar este perfecta. Simpla prezenta a ghetii nu e suficienta, pot fi doar -2 grade. Link spre comentariu
trasorv Postat Octombrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Tot ce pot sa spun momentan este că congelatorul funcționează bine dar nu știu dacă face -18 grade sau doar -2 grade. În plus trebuie să spun că a venit un meserias și a băgat agent frigorific și a funcționat foarte puțin timp sau poate doar i s-a părut proprietarei ...... Dacă în congelator exista -n grade, indiferent cât, trebuiesă fie și în frigider 4° și nu sunt. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 (editat) 6 hours ago, trasorv said: Bună ziua, am o combina frigorifica Whirlpool cu un singur motor și care, de ceva timp nu mai răcește în compartimentul frigider, în timp ce in compartimentul congelator unde am trei sertare funcționează perfect. Ținând cont ca are un singur motor nu găsesc logica acestui defect . Mă poate ajuta cineva cu un sfat pertinent ? Trebuie să precizez că combina frigorifica se află undeva departe de oraș și din aceasta cauza accesul la un service dedicat este foarte dificil. Mulțumesc Un singur motor ... dar si o electrovalva cu 3 cai , si termostat pe fiecare functie , separat ... - congelator si frigider . Asa am si eu intr - o locatie , o combina INDESIT ... se aude comutarea pe congelator sau frigider . Are o placa electronica pe care o privesc cu teama ... nu inteleg de ce poate fi asa complexa ... poate postez foto . P.S. - daca functioneaza bine pe congelator , defectul nu este la agregatul frigorific . La INDESIT - ul de care vorbesc , exista afisaje numerice cu temperatura in fiecare " subansamblu ". La congelator am setat minus 20 grade . La minus 2 grade ... mai greu cu gheata . Modelul este acesta din link : http://www.unpret.ro/pret/vand-combina-frigorifica-indesit/ Editat Octombrie 25, 2018 de gauss Link spre comentariu
trasorv Postat Octombrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Acum 2 ore, gauss a spus: "daca functioneaza bine pe congelator , defectul nu este la agregatul frigorific " Atunci unde ar putea fi defectul ? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 (editat) Zic si eu ... , poate traseul freonului spre zona frigiderului , electrovalva , vaporizatorul , termostatul aferent , ceva la placa automatizarii ... , releu sau triac etc . E greu prin corespondenta ... de multe ori chiar si fiind la fata locului . Editat Octombrie 25, 2018 de gauss Link spre comentariu
trasorv Postat Octombrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Sunt de acord că e greu de pus un diagnostic prin corespondență ,eu totuși aștept un răspuns cu o ierarhizare a celor mai des întâlnite cauze pentru disfuncționalitatea prezentată de mine. Nu vreau o prezentare după manual a defectelor posibile ci defectele descoperite de meseriași în service. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 (editat) Verifică în primul rând funcționarea electrovalvei care comută agentul frigorific. Fie e defectă și a rămas blocată pe o poziție, fie nu e comandată. Era bine dacă puneai și modelul, nu toate sunt la fel.... Editat Octombrie 25, 2018 de validae Link spre comentariu
yo9gcc Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Corect spus! Pana nu pui ce model ai nimeni nu poate spune ceva sigur. Eu am avut un arctic care nu avea nicio electrovalva, serpentinele congelatorului continua cu racitorul si avea termostat pe racitor. Link spre comentariu
trasorv Postat Octombrie 26, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Mea culpa, modelul este WBE 3712A+ , m-ar ajuta și o schema pentru el .... Link spre comentariu
blacired Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Model de 10 ani fara electrovalva de sens, are pori undeva in circuit si scapa freonul incet. Link spre comentariu
trasorv Postat Octombrie 26, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Și dacă scapă freonul congelatorul totuși funcționează ? Nu știu, întreb ... Link spre comentariu
yo9gcc Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Daca nu a pierdut tot freonul ingheata dar nu la parametrii corecti, posibil ca dupa o dezghetare completa sa piarda tot freonul si sa nu mai inghete nici in congelator. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 Acum 2 ore, trasorv a spus: Și dacă scapă freonul congelatorul totuși funcționează ? Nu știu, întreb ... Intreb si eu...in congelator ce temperatura ai? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum