Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idee de algoritm

Postări Recomandate

Salutare !

O sa incerc sa va prezint problema cat mai pe scurt.

Lucrez la un program de nutritie... Am o baza de date cu nutrientii alimentelor si vreau sa fac o cautare dupa "alimente bogate in X (nutrienti buni) dar sarace in Y (nutrienti nedoriti)". Deci se vor selecta 2 nutrienti, unul bun si unul rau... si programul trebuie sa sorteze alimentele dupa cat de sanatos e fiecare (cel mai sanatos sa fie primul). Eu m-am gandit sa fac raportul lor "bun/rau" si sa sortez dupa aceasta valoare. E clar ca valoarea va fi mai mare daca ala bun e mai mare si daca ala rau e mai mic. Dar apare totusi o problema...

Sa zicem ca avem asa:

- Aliment A:  6g bun - 1g rau      raport = 6

- Aliment B: 35g bun - 7 g rau    raport = 5

- Aliment C: 20g bun - 10 g rau  raport = 2

Daca sortez dupa raport, alimentul A va fi cel mai recomandat, ca are raportul cel mai mare. Dar daca ne uitam si la nutrienti vedem ca A e foarte sarac in nutrient bun, doar 6g, fata de urmatorul aliment care are un raport un pic mai mic, dar care este foarte bogat in nutrient bun, 35g ! Deci nu ar fi corect sa fie A mai recomandat decat B...

Intelegeti ceva ?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări