Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Evacuare apa masina de spalat

LRCV

Postări Recomandate

Va salut. Ieri am deschis capacul la filtrul de la masina de spalat, si cand am desfacut, am constatat ca in interior ramene apa, circa 200-300 ml. Am desfacut sa caut o eticheta desprinsa de la una dintre haine care sa desprins in timpul spalarii, dar disparuta a fost printre cuva. Eu din ce stiu si am auzit, nu trebuie sa ramana apa in interior, trebuie evacuata toata. Care sa fie problema in opinia voastra? Am auzit cum ca ar fi prea sus pus furtunul de evacuare, dar eu la montare, l-am facut dupa specificatiile din manual, adica minim 60 cm. de la sol, si maxim 100 cm. Eu il am la o inaltime de 70 dus catre un racord spre vasul de WC. Masina este firma Samus. Astept parerile voastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LRCV

6

• validae

2

• GEO 53 BN

2

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

In masina de spalat mai ramina apa in pompa de evacuare,pe care n-ai cum s-o scoti decit ridicind masina  la o inaltime  de 20-30cm tinind furtunul jos ,capatul fiind  intr-un vas in care sa colectezi apa.

De ce ramine apa in masina?  Pompa nu poate evacua toata apa din cauza ca furtunul de evacuare este la o anumita inaltime, cantitatea de apa fiind putina,aceasta ramine in pompa.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

E absolut normal să rămână  puțină apă fiindcă mașina nu are o supapă de reținere a apei în cuvă, care e menținută la nivelul minim doar de curbura furtunului de evacuare, pe principiul vaselor comunicante.Pompa de evacuare forțează evacuarea apei peste nivelul furtunului, dar niciodată nu va reuși evacuarea întregii cantități de apă, mai rămâne cam o cană de apă la nivelul pompei.De aceea când se umblă la capacul de vizitare a pompei, trebuie pusă o tavă joasă sub mașină, sau ridicată puțin deasupra solului și pus un vas în care va fi evacuată apa reziduală.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va salut. Revin cu o alta chestiune. Azi am bagat la spalat, si la final am constatat ca, o anumita haina a fost stoarsa, iar o alta a fost plina de apa. Ce credeti ca sa intampla?

Sa fie oare de la programul de spalat? Eu merg pe cel rapid care tine in medie 20 min. Chestia este ca, la acest program se recomanda 2 kg. de rufe in manual, dar eu bag normal.  Spal la 40 de grade si stoarcere de 500 de rotatii. Asta sa fie motivul ? caci nu imi dau seama. Pana acum tot asa am spalat, dar nu am gasit haine nestoarse, acum este prima data. Si o alta chestie ce am observat, este ca bag balsamul si se scurge din compartiment, lucru ce nu facea pana acum. Orice parere este bine venita.

Link spre comentariu

Am intrebat, n-am dat cu parul :) Nu este prima data cand mi se pare ca incarc peste capacitate, dar niciodata nu mi-au ramas rufe nestoarse sau stoarse partial. Interesant a fost ca unele erau stoarse si altele nu. De spalat a spalat, doar la stoarcere a fost problema.

Link spre comentariu

Si pina la urma problema s-a rezolvat sau inca persista? Ar fi bine daca-i citi temeinic instructiunile de folosire a masinii. Asa am patit si eu  cind mi-am cumparat pria masina de spalat mai performanta decit masinile romanesti, acum aproape doua decenii cind, vechea masina a ''decedat mortal'':85

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări