Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DILEMA: Angajat la..''STAT'''sau la ...PRIVAT ???

Postări Recomandate

dar nu vad cum elevetienii astia au asa o mare productivitate,

Ualeu, si ce productivitate au!! Numai ca nu la tras la saiba!:) Productivitatea, nu consta in cit produci, ci, mai als, in ce produci! Daca produci pepsi e una, daca produci smartfoane, e alta! Noi producem... pepsi! Si ala prost!

Link spre comentariu
6 minutes ago, icar said:

Ualeu, si ce productivitate au!! Numai ca nu la tras la saiba!:) Productivitatea, nu consta in cit produci, ci, mai als, in ce produci! Daca produci pepsi e una, daca produci smartfoane, e alta! Noi producem... pepsi! Si ala prost!

In amintirea "vremurilor bune" am luat un pepsi din carrefour, se gasesc exact pe modelul vechi, nu stiu de cine sunt produse dar arata ca alea din tinerete. Le-am aruncat pline la gunoi (eram cu un prieten), nici n-am putut sa le bem, un gust de-ala amar de suc la dozator facut din chimicale, gust de TEC.

Link spre comentariu

Tarile mari isi permit sa fie datoare ... stim toti de ce . A fi dator e inscris in " ADN " - ul uman ... mai ales al colectivitatilor . Cu cat sant mai mari ... cu atat sansa ( si cuantumul ) cresc ... Pe datorii functioneaza economia moderna . Buna , rea ... pana vine alta , asa functioneaza lucrurile . Pentru puternici e o onoare sa fii dator ... pentru cei mai slabi e o rusine . Cine reaminteste mereu acest paradox ? Cei puternici ...

Link spre comentariu
5 minutes ago, gauss said:

Tarile mari isi permit sa fie datoare ... stim toti de ce . A fi dator e inscris in " ADN " - ul uman ... mai ales al colectivitatilor . Cu cat sant mai mari ... cu atat sansa ( si cuantumul ) cresc ... Pe datorii functioneaza economia moderna . Buna , rea ... pana vine alta , asa functioneaza lucrurile . Pentru puternici e o onoare sa fii dator ... pentru cei mai slabi e o rusine . Cine reaminteste mereu acest paradox ? Cei puternici ...

Grecia din care categorie face parte ? Nu de alta dar nu am vazut mare armata la ei si nici datorie mica sau probleme.

Link spre comentariu

Este exceptia care confirma regula . Si o bomba cu ceas pentru UE ... trebuia oricum dezamorsata , miza era prea mare . Grecia a avut cu ce santaja ... , prabusirea zonei euro . Oricum n - a fost felicitata ... s - a mai " scos " fiind folosita ca exemplu : " Nu faceti ca ei ... " . Se pare ca si Romania e folosita in acelasi scop ... , nu financiar , ci politic . Numai ca moka . Nu vedem nici un ban ... Cine - i de vina ?! ...

https://www.mediafax.ro/externe/cum-poate-scapa-grecia-de-datorii-vinde-insule-5713522

Editat de gauss
Link spre comentariu
7 minutes ago, gauss said:

Se pare ca si Romania e folosita in acelasi scop ... , nu financiar , ci politic . Numai ca moka . Nu vedem nici un ban ... Cine - i de vina ?! ... 

Poate cei care au puterea si pur si simplu ignora fondurile respective pentru ca sunt urmarite sa se faca treaba cu ele, nu pot fi furate ca cele din Ro, deci automat le ignoram ca nu exista profit pentru ei ?

Link spre comentariu

Foarte posibil ! Am inteles ca ceva autostrada se va face prin parteneriat public privat , in loc de fonduri europene . De ce moka ( o parte ) , cand se poate obtine profit ( de anumite firme ) ? Sant curios pe cine va cadea norocul ...

https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-22766359-fost-lansat-procedura-pentru-realizarea-autostr-zii-ploie-bra-prin-parteneriat-public-privat-care-sunt-criteriile-evaluare-companiilor-interesate.htm

Link spre comentariu
Acum 1 oră, gauss a spus:

Foarte posibil ! Am inteles ca ceva autostrada se va face prin parteneriat public privat , in loc de fonduri europene . De ce moka ( o parte ) , cand se poate obtine profit ( de anumite firme ) ? Sant curios pe cine va cadea norocul ...

https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-22766359-fost-lansat-procedura-pentru-realizarea-autostr-zii-ploie-bra-prin-parteneriat-public-privat-care-sunt-criteriile-evaluare-companiilor-interesate.htm

Buna

Poi fondurile EU nu se pot fura.

E clar?

Spor

Alex

Link spre comentariu
46 minutes ago, -Atlas- said:

Buna

Poi fondurile EU nu se pot fura.

E clar?

Spor

Alex

E clar.

Inca mai traiti cu impresia ca strainii sunt aia rai ? Cand lucram pentru ai nostrii unde am ajuns ? la foamete si frig ? Acum cine e ala rau, strainul care trimite bani nerambursabili pentru lucrari de dezvoltare a Romaniei sau romanul care ii refuza pentru ca nu poate sa ii fure ?

La final: chiar vrei sa gonesti strainul si sa pastrezi romanul respectiv ?

Chiar daca strainul vrea sa castige (cine nu vrea ? romanul nu vrea ??) macar strainul nu fura, el nu este obisnuit ca se poate asa ceva, el isi mareste profiturile reducand cheltuielile, nu punandu-te sa lucrezi peste program, la ei este interzis asta si s-au obisnuit ca nu au voie, ei nu au trait intr-o tara bananiera in care furi si exploatezi oamenii oricat peste contract, strainului ii e frica sa faca orice ilegalitati, el nici nu o sa te tina la negru, el stie ca legile sunt legi, romanul le face si apoi se gratiaza singur.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
La 27.10.2018 la 9:15, doru3160 a spus:

Teoretic asa e. Am sa-ti dau un exemplu concret. Fabrica de preparate din carne. Jobul? Macelar.Transare carcasa in sectia transare.Munca la catarama min 9 ore pe zi cu extindere aproape permanenta pana la 10...11 ore.Tragea baiatul asta de rupea.La fel si ceilalti, ca nu lucra singur pe sectie. Salariul? Minim pe economie plus ceva cota produse pe luna. Astea le luau toti angajatii. Bun, omul pleaca in Germania fix pe acelasi post, intr-o fabrica de profil de acolo. Salariul de 4 ori mai mare decat la noi, 8 ore pe zi munca si ce era in plus sau alte zile considerate libere ce trebuiau lucrate, era pontat la dublu. Ce pana mea productivitate mai mare sa ceri unui asemenea om? Cand a venit in tara peste 2 ani de lucru acolo l-am intrebat ce si cum. A zis ca e incomparabil ca volum de munca fata de ce e la noi. Se munceste serios, dar nu epuizant cum e aici. Asa ca eu zic sa mai vedem si ce fac patronii nostri cu angajatii, nu una doua sa ne plangem ca nu avem productivitate. Pai daca romanul era puturos, nu mai pleca cu milioanele din tara si nu mai rezista in conditiile unei industrii bine puse la punct cum e la altii. Aici evaziunea, munca la gri( ca sa nu spun la negru), pofta de imbogatire rapida indiferent cu ce pret, si as putea continua...sunt motivele pt care ne este ''bine''.Cireasa de pe tort bineteles, sunt cei care s-au perindat la conducerea tarii, preocupati de propria bunastare si mai putin de respectarea juramantului de investitura.Daca ar fi sa fie condamnati toti care au jurat stramb si au purces la conducerea tarii, cred ca am putea  exporta borfasii care ocupa acum inchisorile si tot nu ne-ar ajunge locurile ramase libere ca sa-i inchidem pe toti.Asa ca eu zic ca si cresterea productivitatii are o anumita limita, care odata atinsa, poti da cu biciul in om, si mai mult nu se poate.

Nici macar teoretic!

cum ar creste inflatia daca patronake ar cumpara mai putini euroi si da citiva banuti in plus sclavilor??? sau ar schimba masina odraslei la doi ani, nu de doua ori pe an? sau ar cumpara  un apartament mai putin???

Toata abureala asta pleaca de la premiza ca salariile oferite sint maximul posibil, cind de fapt sint minimul prevazut de lege! cum naiba, majoritatea firmelor dau salarii minime, iar multe merg pe pierderi de peste doua decenii??

Acum citiva ani, tot cu ocazia cresterii salariului minim, am auzit cu urechile personale un mare om de afaceri spunind ceva de genul ''eu post si sa dublez salariile fara sa simt, dar m-ar durea sufletul, cum sa le dau atitia bani?? Nu as mai putea dormi noaptea!''

Preturile cresc, doar pentru ca patronii nu renunta la profitul pe care il au si desi ar fi perfect posibil sa nu creasca preturile, le cresc. Sau o fac doar cei care au o concurenta puternica in zona si nu reusesc sa se inteleaga intre ei!

Toata lumea observa cum orice pretext este folosit pentru cresterea preturilor! Cind au loc fenomene inverse, preturile nu scad, de multe ori se gasesc cele mai aiuritoare motive ca sa creasca!

Si sa nu uitam evaziunea fiscala care este imensa!

Asa cum se spune, vor urma vremuri interesante! Ar fi bine sa nu se uite ca nu a existat un 1907 si nici faptul ca am avut cea mai singeroasa trecere la capitalism!

Link spre comentariu
Acum 16 ore, gauss a spus:

La fel ca Dracula Parc si alte asemenea! aici smenul este la studii de pre-pre, pre, post, extra, si megafezabilitate, cind se aburesc zeci si zeci de milioane de coco pe hirtii de care nimeni nu are nevoie si nu le va citi vreodata! si care se refac periodic, pentru ca, nu-i asa, preturile la locuinte in SUA sau Franta au crescut!

Acum 21 ore, gauss a spus:

Ar mai fi indicatori ... pentru o analiza completa si profesionala . Gradul de indatorare ( defalcat ... stat si sectorul privat ) , inflatia , deficitul balantei de plati , rezerva valutara si in aur , creditele garantate de stat ( certificatele pe 10 ani emise de BCR ) , ratingul de la Standard & Poor's si alte institute de analiza  , dobanzile si structura imprumuturilor , dobanda interbancara si cele interne ( depozite si credite catre persoane fizice ) , arieratele si creditele neperformante , nivelul investitiilor externe , ... si inca vreo cateva . In baza lor , se vede transparent si sintetic situatia la zi , si se pot face simulari si prognoze apropiate ( peste 90 % ) de adevar . 

P.S. - apropo de INS ... acolo si femeile de serviciu sant cel putin subofiteri .

De fapt, asa cum s-a observat de nenumarate ori, nimeni nu poate face nici o previziune! faptul ca din 30 de ''previziuni'' se nimereste una, este fix pix!

Toti marii economisti care inunda periodic piata cu previziuni, lucreaza la stat sau pentru altii, niciunul nu si-a folosit talentul pentru a-si conduce propria afacere!

Link spre comentariu
1 hour ago, Marele Savant said:

La fel ca Dracula Parc si alte asemenea! aici smenul este la studii de pre-pre, pre, post, extra, si megafezabilitate, cind se aburesc zeci si zeci de milioane de coco pe hirtii de care nimeni nu are nevoie si nu le va citi vreodata! si care se refac periodic, pentru ca, nu-i asa, preturile la locuinte in SUA sau Franta au crescut!

De fapt, asa cum s-a observat de nenumarate ori, nimeni nu poate face nici o previziune! faptul ca din 30 de ''previziuni'' se nimereste una, este fix pix!

Toti marii economisti care inunda periodic piata cu previziuni, lucreaza la stat sau pentru altii, niciunul nu si-a folosit talentul pentru a-si conduce propria afacere!

Pai nu vorbeam de astia " tradati " , de pe la noi ... , trepadusi gen Stolojan , care avea biroul cat un dulap langa toaleta , pe unde - a slujit ... , si a falimentat tot ce a condus , inclusiv Romania , ci de cei care fac treaba serioasa ... pe la institutiile de rating , la bancile mari si la spionii economici ... FMI , Banca Mondiala , BERD ... la Departamentul de Stat , Rezerva monetara federala , si inca vreo cativa ... mai la fereala . Unii mai apar pe la vanatorile ( macelurile) lu' alde Tiriac ... mai sant marii rechini bursieri , gen Soros , cei din " cluburi " ... de la Roma , Bilderberg , etc . O mica documentare nu strica ... sa stim despre ce ( si cum ) vorbim . Astia n - au pierdut niciodata un penny , dar declanseaza crize sau boom - uri economice intr - o dimineata ... exemple sant destule . N - am pretentia sa fiu crezut , poate judeca fiecare cu ce are ( creier ) , daca stie instructiunile de folosire ... si eventual le pune in aplicare ( in mod corect ) . Aici e cheia ... toti inteleg , mai ales dupa ce au pierdut banii . Si istoria se repeta ... un episod ( sezon ) nou urmeaza . Acelasi clasament ... cine - a pierdut , va fi consecvent , cine a castigat , va spori osanza ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ma bucur ca s - a elucidat chestiunea . Sant unii care au pareri ferme , exacte si adevarate despre ce au aflat acu' 10 minute . Altii invata mult ( pe examene , note si ani ... ) , citesc tot felul de prostii , se informeaza , inteleg putin spre deloc , si gresit pe deasupra ... si au concluzii diferite . Fiecare cu ale lui , am mai spus ! ... eu n - am palpitatii din aceasta cauza . Si foarte putin interes despre parerile altora ... am crezut ca s - a inteles , nu ca m - ar framanta chestiunea ( si deranj la fel ) ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Scuze, am crezut că suntem pe un forum public, dar se pare că este un blog personal. 

Exact cum dv. scrieți fara sa vă pese de opiniile altora, la fel facem și noi, adică nu ne speriem de grad sau de grade!

De curiozitate, de ce va mai deranjați să postați daca nu va pasa de părerile celor ce citesc? Noi nu suntem subalternii dv, deci nu ne este teama sa ne spunem părerile, acesta fiind și scopul unui forum public!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări