ssb Postat Octombrie 22, 2018 Partajează Postat Octombrie 22, 2018 (editat) Buna seara, Am o aplica in bucatarie, suporta maxim 60w conform producatorului. Am schimbat becul incandescent "clasic" de 60w cu unul LED de 10w. Care e problema? Cel cu led scrie pe ambalaj 10W (echivalent 80w incandescent). Aplica suporta maxim 60. E vreo problema? Compar 10 cu 60 sau 80 cu 60? Nu inteleg cum e cu echivalenta asta! Multumesc. Editat Octombrie 22, 2018 de ssb Link spre comentariu
ssb Postat Octombrie 22, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2018 Mersi Dan! M-am linistit. Se refera la lumeni, nu? Mai am led si in alta parte si pun mana pe el e caldut, dar asta nou din bucatarie arde! (partea aia alba mata, nu bulbul).. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 22, 2018 Partajează Postat Octombrie 22, 2018 Becuri suuuper calitative, ce sa-i faci?!? Eu am decis sa mi le fac eu. Aici sint niste exemple. Link spre comentariu
ssb Postat Octombrie 22, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2018 Just now, sesebe said: Becuri suuuper calitative, ce sa-i faci?!? Eu am decis sa mi le fac eu. Aici sint niste exemple. Frumos, dar 800 lei? Am luat si eu ce era mai ieftin 820 lumeni cica 9 lei de la Dedeman Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 22, 2018 Partajează Postat Octombrie 22, 2018 (editat) O lustra cu LED-uri din magazin tot pe acolo se duce, minim 450-600 Ron dar lumina are CRI <70 fata de cea facuta de mine cu CRI>95 si una de magazin nici nu te tine 20-25 de ani. Cit te costa o lusta si becurile (cite trei aprinse permanent) pt ea timp de 20de ani? Editat Octombrie 22, 2018 de sesebe Link spre comentariu
ssb Postat Octombrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2018 Interesant ca la mai putin de 24h de cand am pus becul LED de 10w in bucatarie, mi s-a ars becul "clasic" de 40w din camara. Coincidenta? Link spre comentariu
ssb Postat Octombrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2018 1 hour ago, Dan85 said: Fii serios... Lol. Deci n-are treaba una cu alta. Ma obisnuiesc greu cu 10w (80w echivalent - cca 800 lumeni) in bucatarie de 7mp. Mi se pare prea puternic. Voi cati lumeni pe mp aveti in bucatarie? Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Octombrie 23, 2018 Partajează Postat Octombrie 23, 2018 Depinde foarte mult de cum este mobilata camera (bucataria). Depinde cat de multa lumina este reflectata de mobilier, pereti (cat de incarcati / acoperiti sunt peretii albi). Eu am o camera in care folosesc bec LED de 48W (4.200 lumeni scrie pe ambalaj) si e foarte ok. Acelasi bec, in o camera cu peretii albi si in mare parte neacoperiti efectiv ma orbea. In concluzie, depinde cat de mult din lumina este absorbita de pereti, de mobilier si ce mai este prin acea camera. Link spre comentariu
C.D. Postat Noiembrie 1, 2018 Partajează Postat Noiembrie 1, 2018 Ca sa nu mai para asa de puternic becul cu LED trebuie sa fie cu lumina calda 2700K (warm white). Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 1, 2018 Partajează Postat Noiembrie 1, 2018 In bucatarie n-as tolera altceva decat 6500K, la 2700 K te ia somnul in timpul cinei...Daca peretii sunt albi/tavan ala ajung 1521 lumeni, cat scoate asta: http://www.lighting.philips.ro/prof/lampi-si-tuburi-cu-led/becuri-cu-led/corepro-ledbulb Sau asta: https://www.ebay.com/p/OSRAM-PARATHOM-Classic-CLA100-LED-E27-14-5w-1521-Lumens-Warm-White-Dimmable/2073578427 Link spre comentariu
C.D. Postat Noiembrie 2, 2018 Partajează Postat Noiembrie 2, 2018 6500K este bună doar pe scara blocului. În cameră sau la serviciu este bine tolerată de ochiul uman doar lumina caldă de 2700K. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2018 Partajează Postat Noiembrie 2, 2018 Te inseli domnu'. Valoarea de 2700K este mai tolerata de ochi din cauza ca lumina este de proasta calitate cu CRI foarte mic, sub 70, pt ca la un CRI mic si o temperatura mai mica de culoare "riplul" de randare a luminii in banda vizibila este mai mic. Daca ai incerca LED-uri cu CRI omenesc de minim 80 sau chiar de 95 si R9 peste 90 cum folosesc eu, ai sa vezi ca lucrurile se schimba radical. In cazul LED-urilor cu CRI mare de minim 80 ochiul se impaca mai bine cu temperaturi de culoare de 4000-4500K decit cu cele de 2700K. Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 2, 2018 Partajează Postat Noiembrie 2, 2018 La munca chiar ar fi criminal 2700 K, ar adormi toti angajatii, mai ales dupa pauza de masa. Mai ales ca LED-urile sunt lipsite de nuanta aurie a becului cu incandescenta/halogen, LED-urile scot doar o lumina galbuie trista si obositoare. Daca tot avem LED-uri care pot scoate ce temperatura de culoare dorim, de ce naiba sa ne chinuim sa imitam lumina imperfecta a unui bec cu incandescenta, Edison si-ar fi dat o mana sa poata scoate cu lampa lui lumina zilei(6500K), dar nu era posibil...la iluminatul stradal ar fi stupid, nu ai avantajul pe timp de ceata al luminii portocalii produsa de lampile cu vapori de sodiu, dar nici lumina zilei. Tocmai de aceea se urmareste ca temperatura de culoare sa fie 6500-9300K atat la iluminatul stradal, cat si la monitoare/TV, pentru un spectru cat mai complet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum