Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controller de Temperatură REX-C100FK02-M*AN

Vizitator Catalin Niculae

Postări Recomandate

Senzorul Pt100 este unul din cei mai precisi senzori de temperatura. Pe langa precizie, ofera si o excelenta stabilitate si repetabilitate. Este de asemenea relativ imun la perturbatiile electrice, fiind de aceea indicat a se folosi in domeniul industrial.

Sonda de temperatura Pt100 functioneaza pe principiul masurarii rezistentei. Materialul din care este confectionat senzorul este platina, care are un coeficient de temperatura pozitiv, adica rezistenta sa creste odata cu cresterea temperaturii.
Stabilitatea parametrilor pe termen lung si posibilitatea de a masura temperaturi ridicate sunt principalele diferente fata de alte tipuri de senzori (PTC, NTC).

Pentru a masura temperatura, sonda trebuie conectata la un dispozitiv extern (termometru, controler de temperatura).
Deoarece masurarea se bazeaza pe rezistenta elementului sensibil (in cazul acesta platina), rezistenta adaugata de cablul de legatura poate influenta valoarea masurarii. In afara de senzorii prevazuti cu cablu cu 2 fire, toti ceilalti (cei cu 3 fire fiind cei mai intalniti), vor permite controlerului sa determine rezistenta firelor si astfel sa o ignore.

De aceea Pt100 se conecteaza neaparat la toate cele 3 borne.

Editat de valivoi
Link spre comentariu
Acum 17 ore, fratello a spus:

Borna 9 printr-un "lant" de rezistoare se duce catre pinul 5 IC....

Nu este asa ,probabil d-voastra ati constatat la alt model ,aici borna 10 prin 2 rez de 1 k +3 conzi in montaj  e intrare in pin 5  CI.

Acum 17 ore, Barbu Paul a spus:

Regulatorul este construit sa functioneze numai cu termocuplu de tip K, nu puteti conecta la intrare o termorezistenta tip PT100 deoarece nu are intrare universala.

Si eu am tras concluzia asta ,vazand ca in denumirea model este inclus dupa litera F -care specifica obtiunea PID ,urmeaza litera K cred senzor K ,aceasta litera are urmatoarele variante in denumire model ,K ,J ,S si varianta D -Pt 100 ,inclin sa cred ca asta e modelu care lucreaza cu senzor Pt 100.

E adevarat ca senzoru Pt 100 e mult superior fata de alte tipuri ,fapt ce ma facut sa optez pentru el ,iar la o lectura in prima faza specificatiei de pe internet ,te face sa crezi ca lucreaza cu 8 tipuri de senzori ,dar nu este asa .

In final  voi cauta un senzor tip k mai performant care sa poata citi temperatura precis de pe main board atunci cand dezlipesc un BGA cu  statia cu aier cald ,daca aveti vreo sugestie si unde poate fi cumparat .

Va multumesc de ajutor .

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Ai citit in topic ca litera K  specifica tip sonda ,iar pentru sonda PT100  e varianta cu D ,eu am luat împreună cu el si sonda PT100  si nu am putut sa o folosesc .După litera F următoarea litera specifica tip sonda folosita pentru măsurare.

Poate tu reușești. Succes.

Link spre comentariu

Eu lucrez cu ceva asemanator de la DELTA modelul DTB4848 sau DT320. Acest model REX-C100FK02-M*AN, este o versiune mai ieftina fata de cele de la DELTA. Totusi in meniul lui REX-C100FK02-M*AN, trebuie sa setezi in SL 1 CODUL >> 1100 pentru PT100, si se conecteaza intre pinii 8 si 10. La pinul 9 se conecteaza referinta sondei PT100 daca sonda este la o distanta mai mare ( a se vedea documentatia tehnica a sondei PT100/PT1000 ).

Eu nu pot sa postez poze, probabil ca sunt nou pe aici.

Editat de va_cristi
Link spre comentariu

Acum 16 ore, va_cristi a spus:

Eu lucrez cu ceva asemanator de la DELTA modelul DTB4848 sau DT320. Acest model REX-C100FK02-M*AN, este o versiune mai ieftina fata de cele de la DELTA. Totusi in meniul lui REX-C100FK02-M*AN, trebuie sa setezi in SL 1 CODUL >> 1100 pentru PT100, si se conecteaza intre pinii 8 si 10. La pinul 9 se conecteaza referinta sondei PT100 daca sonda este la o distanta mai mare ( a se vedea documentatia tehnica a sondei PT100/PT1000 ).

Eu nu pot sa postez poze, probabil ca sunt nou pe aici.

Posibil sa meargă cum zice colegul ,eu unu nu am reușit cu sonda PT100.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări