Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme in programarea unui EEPROM

tuffguy

Postări Recomandate

Am decis sa postez la sectiunea aceasta pt ca problema mea este legata de PIC.Intr-un sistem cu PIC doresc sa folosesc o memorie Microwire de tipul 93C66. Deoarece nu am gasit exact memoria asta am cumparat 93LC66 de la Microchip.Pana acum toate bune aparent, insa problema de care m-am lovit este ca nu pot programa memoria aceasta in mod corespunzator.Ca programator, in acest scop, folosesc un JDM fara alimentare externa caruia i-am facut un adaptor pt microwire (cu o rezistenta de 4.7 kohm si o dioda zenner de 5.1V conectate la MCLR de la JDM).Softul folosit e IC-prog.Cand incerc sa programez EEPROM-ul mereu primesc eroare la verificare la adresa 00. Dupa aceasta operatie daca citesc memoria observ ca tot continutul a fost programat cu succes mai putin prima locatie.Aceasta problema apare mereu indiferent de cate ori incerc (am incercat mai multe chipuri de la Microchip si aceeasi chestie); am incercat tot felul de combinatii cu setarile de I/O delay din IC-prog si nimic.Cand incerc sa programez o memorie 93c56 sau 93c66 de la ST sau 93lc66 de la Atmel totul decurge cum trebuie.Ce naiba are asa special memoria asta de la Microchip de nu pot programa prima locatie de memorie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tuffguy

3

• d2134

2

• 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări