dragnea crinu Postat Octombrie 19, 2018 Partajează Postat Octombrie 19, 2018 cumpăr revista RADIO rusească din martie 1976 Link spre comentariu
dutu590 Postat Octombrie 20, 2018 Partajează Postat Octombrie 20, 2018 http://publ.lib.ru/ARCHIVES/R/''Radio''/_''Radio''_.html#2017 Link spre comentariu
dragnea crinu Postat Octombrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Multumesc mult domnule dutu590 Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Multumesc si eu dar cum se poate descarca? Cere ceva plata. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 click pe revista dorita! nu trebuie platit nimic! Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Acum 4 minute, Marele Savant a spus: click pe revista dorita! nu trebuie platit nimic! Cu stima si respect dar nu pot deschide nimic dupa descarcare. Ceva ajutor va rog. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Sunt in format Djvu.Instaleaza https://sourceforge.net/projects/windjview/ sau altceva si o sa poti deschide. Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Am deja instalat Djvu. Se descarca dar nu pot deschide. Mai incerc . Multumesc oricum . Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 La mine merge. De mai mare dragul sa rasfoiesti reviste din 75, sa-ti aduci aminte de inceputuri.O sa pastrez adresa aia. Bravo lor, rusilor, ca au baze de date accesibile, gratis si mai ales, puse la punct. Am mai spus-o si cu alte ocazii, merita respect pt asta. Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Rezolvat si la mine. Stima. Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Am descarcat cam jumatate . Munca grea dar se merita! Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Oare se pot descarca si traduse in romana? Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 (editat) Din pacate nu. Noi, astia mai batrani, care prin anii 70 eram obligati sa invatam aceasta limba ,(urata rau), nu am avut incotro. Fara voia noastra au ramas in memorie multe expresii si cuvinte din aceasta limba. Limba rusa este o limba ce se poate invata destul de usor. Nu se compara cu limbile germanice. Si limba rusa este o mare afacere, asta pentru cine o studiaza la nivel univeresitar. Editat Octombrie 24, 2018 de PINTI Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Cred ca limba care ne este cel mai la indemana este engleza,orisicine poate invata cat decat,macar de la tv. si tot invata,dar rusa deunde? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 (editat) Eu nu aș zice că limba rusă e urâtă, nici foarte grea. Ce să mai zicem de limbile fino-ugrice, de chineză sau japoneză ? Probabil așa o fi percepută și limba noastră de alții, grea sau urâtă....chestie subiectivă. Din păcate limba română e o problemă și pentru unii dintre români..... Pentru doritorii de a învăța limbi ce nu sunt de foarte largă circulație, mai există ghiduri de conversație, dicționare......nu totul se rezolvă online.Înainte de 1990, când nu prea aveam ce vedea la TV, am învățat binișor ceva sârbo-croată, ca să pot traduce ce vedeam la sârbi. După 90, am învățat ceva italiană, că mă uitam la canalele italiene ale lui Berlusconi. Am vizionat un timp și un canal norvegian (Norge Tv) fiindcă era singurul ce avea subtitrare și nu folosea dublarea vocilor în filme, era în perioada serialului ,,Dosarele X,, dar n-am reușit să rețin vreun cuvânt din norvegiană....asta e.Binențeles, am uitat mare parte din ce învățasem de nevoie, dar e un bun antrenament pentru creier să înveți și limbi străine, măcar de nevoie... Textele rusești se pot traduce cel mai corect din rusă în engleză cu Google Translate, dat fiind că traducerea directă în română duce de multe ori la rezultate hilare. La traducerea specificațiilor unui ESR-capacimetru discutat pe larg pe forum, când a trebuit tradusă o expresie ce vorbea de un divizor de tensiune, Google Translate a tradus ceva de genul ,,Divorțul tensiunii s-a făcut cu ajutorul.....,, Editat Octombrie 24, 2018 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate