vijelie02 Postat Noiembrie 27, 2018 Partajează Postat Noiembrie 27, 2018 Cam inguste traseele in zona condensatorilor de 4700uF/63 . Stricati frumusetea pcb-ului si indepartati vopseaua, lipiti o sarma de cupru de 2mm pe traseele de forta sau incarcati cu fludor. Link spre comentariu
grosu99 Postat Noiembrie 28, 2018 Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 Daca faci teste la 2A sa zicem se manifesta la fel ? 2A si 20 V Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 (editat) Am testat la 19.87V si 1.5A (nu am reusit sa fac combinatie de becuri care sa consume exact 2A). Cablajul nu s-a incalzit, dar dupa cateva minute de functionare cu sarcina de 1.5A, tensiunea a scazut de la 19.87 la 17V, apoi am inceput sa misc cablajul si cand am miscat firele care vin de la puntea redresoare la cablaj, atunci tensiunea a revenit la 19.87V. Editat Noiembrie 28, 2018 de Mishu_17 Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 28, 2018 Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 Acum 28 minute, Mishu_17 a spus: tensiunea a scazut de la 19.87 la 17V, apoi am inceput sa misc cablajul si cand am miscat firele care vin de la puntea redresoare la cablaj, atunci tensiunea a revenit la 19.87V. Păi nu e clar că ai contact imperfect/lipituri reci la acele cabluri? Link spre comentariu
gsabac Postat Noiembrie 28, 2018 Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 Aveti conexiuni prin intermediul unor suruburi, ce treaba "au suruburile de pe cablaj" cu functionarea sursei ? @gsabac Link spre comentariu
grosu99 Postat Noiembrie 28, 2018 Partajează Postat Noiembrie 28, 2018 Pai cupla aia sau cum i-o zice e lipita de cablaj,prost se pare. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2018 Si daca e o lipitura rece sau un contact imperfect, de ce se vede abia acum dupa aproximativ 1 saptamana de cand am construit sursa ? Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 29, 2018 Partajează Postat Noiembrie 29, 2018 Acum s-o fi oxidat mai mult acele contacte imperfecte... Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2018 (editat) Am verificat din nou si am miscat cu mana, repetitiv, (scuturat) cablajul si am observat ca in momentul in care il miscam, tensiunea scadea de la 19.88V la 17.82V. Daca il miscam din nou atunci tensiunea revenea de la 17.82 la 19.88V. Am repetat acest lucru de cateva ori. Dupa asta am miscat din nou cablajul dar nu s-a mai intamplat nicio modificare a tensiunii de iesire. Si am miscat cablajul de multe ori. Am verificat inainte de a testa, saptamana aceasta, conectorii si suruburile erau stranse bine. Sa fie si asta din cauza unui contact imperfect sau din cauza unei lipituri reci ? Nu ar fi trebuit sa se repete de fiecare data fenomenul ? Editat Noiembrie 29, 2018 de Mishu_17 Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 30, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2018 (editat) Acum vad ca oricat de mult as misca cablajul tensiunea se mentine la o valoare fixa, nu mai scade si nici nu creste. Editat Noiembrie 30, 2018 de Mishu_17 Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 30, 2018 Partajează Postat Noiembrie 30, 2018 Probabil că tot mișcând de fire ai rușit(temporar) să înlături pelicula oxid din acel contact imperfect...din păcate,defectul e posibil să revină ... Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 30, 2018 Partajează Postat Noiembrie 30, 2018 Nu va suparati dar d-voastra in ce mediu traiti?. Vorbim de oxid dupa 7 zile? Sa fim seriosi, daca colegul Mihai a folosit conductoare noi nici nu se pune problema oxidarii in 7 zile. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Noiembrie 30, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2018 (editat) 3 minutes ago, vijelie02 said: Nu va suparati dar d-voastra in ce mediu traiti?. Vorbim de oxid dupa 7 zile? Sa fim seriosi, daca colegul Mihai a folosit conductoare noi nici nu se pune problema oxidarii in 7 zile. Conductoarele erau noi, iar capetele conductoarelor, care intra in conectori, au fost cositorite. Pana la urma, e din cauza unui contact imperfect sau din cauza unei lipituri reci, asa cum s-a mai spus ? Editat Noiembrie 30, 2018 de Mishu_17 Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 30, 2018 Partajează Postat Noiembrie 30, 2018 (editat) Dacă te gândești la nu știu ce oxid ...ceva de genul ruginii...scuză-mă, dar ești pe dinafară! firele se oxidează și-n 2 minute dacă sunt supuse încălzirii...și cum sursa în cauză, e de putere destul de mare ...e foarte posibil să se încălzească ...mai ales acolo unde contactul e imperfect! Editat Noiembrie 30, 2018 de elmar Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 30, 2018 Partajează Postat Noiembrie 30, 2018 Incercati sa schimbati firele de la punte la conectorul de pe placa, am avut situatie la un malaxor de panificatie care intra in avarie aleator nereusind sa vada inchiderea contactului NO al unui releu.Dupa schimbarea firelor am vrut sa vad punctul unde erau intrerupte si am tras cu 2 patenti de capetele fiecarui fir ,firele nu erau intrerupte si strangerea lor in reglete era corespunzatoare ---mister---. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum