Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator laptop Toshiba

dan_b11

Postări Recomandate

Va salut,

Am un alimentator de laptop toshiba care este defect. L-am desfacut si am gasit curs condensatorul de pe partea de inalta(120 uF/420 V), puntea redresoare arsa, siguranta arsa si doi condesatori de 680 nF/450 V. In rest din cate am verificat partea de inalta e ok. Condesatorul mare l-am schimbat cu unul de 100 uF la 400 V(altul nu am gasit sa si incapa pe pcb) puntea redresoare schimbata si siguranta fuzibila am schimbat-o cu una de 4A(de 3.15 cum era nu am gasit ca sa si incapa).

Nelamuririle mele sunt:

1. Condesatorul mare este ok daca nu este la 420 V, ci la doar 400V?

2. Condesatoarele de 680 nF/450V ce rol au? Nu am gasit nimic care sa incapa in locul respectiv. Daca nu le pun deloc ce efecte ar putea avea? Mai am un incarcator de laptop desfacut(tot toshiba dar de putere mai mica) dar nu exista acesti condensatori.

Atasez si niste poze:

DSCN3386.jpg

DSCN3387.jpg

DSCN3388.jpg

DSCN3389.jpg

DSCN3390.jpg

DSCN3391.jpg

DSCN3392.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_b11

2

• Marian

1

• QQme

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Condul ala e ok si de 400V, nu ai pfc activ.

Conzii aia de 680n nu-s critici pentru functionalitate, sunt insa utili, fac un soi de snuberizare pe diodele puntii, poti merge si fara ei.

Nu trebui neaparat sa fie de 680n, pot fi si mai mici, mai importanta este tensiunea.

Grija la semiconductori, verifica atent mosfetul din primar, daca e dus atunci e nasol ca trage dupa el mai multe.

Link spre comentariu

Tranzistorul l-am verificat insa doar la scurt si nu l-am dat jos de pe pcb, nu este sarma. Restul de semiconductori de pe partea de inalta i-am verificat(pe placa) si nu este sarma niciunul.

Mai am o intrebare: Ce rol are bobina cea mare din dreapta condensatorului mare si cele doua diode smd de pe fata cu lipituri?

Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări