adynis Postat Iulie 15, 2007 Partajează Postat Iulie 15, 2007 Mi-a spus cineva ca si-a cumparat pentru casa de la periferia bucurestiului (unde sunt mari probleme cu reteaua de 220) un stabilizator de tensiune la pretul de 1 milion lei (vechi) (are pe nu stiu cine care ii aduce asa ceva, noi, cu garantie ...) Din explicatiile scurte, am itneles ca ar arata cam asa : http://www.electromotor.md/UserFiles/Im ... 568w99.bmp ... ceva mare, greu, cu un indicator al curentului si/sau al tensiunii ... Mi-a spus ca inclusiv atunci cand ii scade vizibil (la bec) tensiunea la niste valori destul de mici (masurate cu multimetru la priza) stabilizatorul facea fata fara probleme si scotea 220 pentru calculator . Intr-un final cica a cumparat mai multe pentru principalele electronice din casa (tv.. etc) Acum vin intrebarile: M-a mintit? sau un stabilizator de tensiune chiar este in jurul pretului de 1 milion (CRED ca mi-a zis ca rezista pana la 1KW) si acesta chiar scoate 220 alternativ cursiv, lin si frumos, eliminand orice fluctuatie ? Eu am UPS. Ma bate gandul sa-mi iau si eu pentru calculator asa ceva, pentru ca am tot avut in ultimii ani probleme. UPS-ul nu comuta decat cand tensiuena cade de tot, sau scade sub o limita destul de mica ... Daca as cumpara... unde ar trebui sa-l pun: inainte de ups (intre priza si ups) sau dupa ups (intre ups si calculator ? ) Multumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 15, 2007 Partajează Postat Iulie 15, 2007 da,stabilizatoarele cu ast se ocupa,e un (auto)transformator cu niste condesatori si scoate o tensiune de iesire aproape stabila,in caz de fluctuatii mari pe reteada,te-ar ajuta multla 1mil 1kv e ceva chinezesc care scoate mai putin,incearca sa iei ceva pe care macar scrie puterea reala(sau care sa fie produse oriunde in afara de china)e bine sa-l pui inaintea ups-uluipe maica domnului gasesti(chiar si in alea gen prakticer au) 1 mil ar fi cam de 500w,nu mai stiu Link spre comentariu
adynis Postat Iulie 16, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2007 Multumesc de raspuns.Am inteles; Exista vreo motivatie anume pentru punerea unui astfel de stabilizator inainte de ups ? ca sincer ... nu gasesc un avantaj categoric pentru vreuna din variante ... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 16, 2007 Partajează Postat Iulie 16, 2007 pai si ups-ul contine diverse circuite electronice,care sunt influentate de variatiile retelei2 dupa ups nu poti pune un transformator,deoarece el(cand n-ai curent de la retea) scoate unda dreptunghiulara,nu sinuosoidala ca la retea Link spre comentariu
adynis Postat Iulie 16, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2007 aa, nu stiam asta cu ups-ul ... mersi, Dr.L ! :smt006 Link spre comentariu
adynis Postat Iulie 17, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2007 si totusi ... acum ma gandeam si m-am incurcat in ganduri, iarasi :prayer: Daca ups-ul scoate dreptunghiulara (sau poate e vorba de PWM ... dar tot ramane aceeasi idee care urmeaza) , inseamna ca exista o filtrare si ca ups-ul elimina automat spike-urile retelei pentru ca are la iesire doar ce trebuie ? ... Eu credeam ca ups-ul, fiind unul din categoria celor ieftine, DOAR comuta pe baterie atunci cand pe linia prinicipala tensiunea scade sub nush ce valoare ... in rest, exact ceea ce am la priza, la intrarea in ups, am si la iesirea din ups (inclusiv spike-uri). Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 scz pentru expimarea mea...ups-ul tau fiind d-ala ieftin,in mod normal (cand ai tensiune pe retea) scoate exact ce intra,cu spike-uri etc,dar cand se ia curentul,si merge pe baterie,scoate dreptunghiularasursa si monitorul n-au probleme,deoarece ele redreseaza tensiunea de la retea,si nu conteaza forma undei,dar un transformator,zice nucp Link spre comentariu
adynis Postat Iulie 17, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2007 got it ! mersi Dr.L; Imi pare rau ca doar noi am participat la "dialog" .. dar imi pare bine ca am mai aflat ceva in plus ! Pana la urma o sa-mi iau un stabilizator, macar eu sa stau linishtit daca nu si calculatorul ) Link spre comentariu
zal Postat Iulie 18, 2007 Partajează Postat Iulie 18, 2007 Trafo merge si cu tens. dreptunghiulara dar face un zgomot rau. Mai bine nu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum