val Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 (editat) Am primit de la o cunostinta un letcon nefolosit, fara ambalaj, nu are decat o eticheta marcata cu tensiunea si puterea: 24v/48w. Pe net am gasit produsul, cel putin arata identic: Conectorul are 4 pini, cu multitesterul mi-a rezultat intre pinii 1 si 4 ~ 3,5 ohmi iar intre pinii 2 si 3 ~ 2,2 ohmi. Cum alte detalii nu am gasit (semnificatia pinilor si tipul senzorului termic) va rog daca detineti mai multe informatii sa le postati. Ma intereseaza daca este compatibil cu unul din proiectele de statii de lipit publicate pe forum si eventual ceva pareri din partea celor care il folosesc. Va multumesc. Editat Octombrie 18, 2018 de val Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Sa identifici care-i termocupla si care sint pini rezistentei letcon. conectezi aparatul de masura pe scala de milivoti cc, si incalzesti virful letconului la o mica flacara daca indicatia avometrului creste , inseamna ca aceea sint pinii termocuplei, in felul acesta se identifica si polaritatea termocuplei daca la ceilalti pini nu creste tensiunea indicata de milivoltmetru , inseamna ca acei pini sint pentru rezistenta letconului. 2 Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 (editat) 30 minutes ago, Nostalgic said: Sa identifici care-i termocupla si care sint pini rezistentei letcon. conectezi aparatul de masura pe scala de milivoti cc, si incalzesti virful letconului la o mica flacara daca indicatia avometrului creste , inseamna ca aceea sint pinii termocuplei, in felul acesta se identifica si polaritatea termocuplei daca la ceilalti pini nu creste tensiunea indicata de milivoltmetru , inseamna ca acei pini sint pentru rezistenta letconului. Simplu si concis, "bun, curat si eftin", asa este! Indiferent de letcon, valorile ohmice ale termocuplei si ale rezistentei sunt relativ apropiate, greu de identificat "la rece'". Editat Octombrie 18, 2018 de alcon 1 Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Ce termocupla e aia de are 2,2 ohmi ? Nu ar trebui sa fie o rezistenta extrem de mica ? Sa nu fie PTC de fapt 1 Link spre comentariu
val Postat Octombrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2018 (editat) Am desfacut manerul si mufa, cred ca alimentarea ar fi firele albe (pinii 1 si 4) iar senzorul de temperatura ar fi firele rosu si albastru (pinii 2 si 3). Cu multimetrul pe scala de 200mV, pe senzor aveam initial indicata valoarea zero, am incalzit rezistenta cu ajutorul unui uscator de par, valoarea ridicandu-se la la 2-2,2 mV. Va rog in continuare daca puteti sa-mi recomandati una dintre statiile de lipit postate pe elforum care ar fi potrivita pentru acest letcon. Editat Octombrie 19, 2018 de val Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 19, 2018 Partajează Postat Octombrie 19, 2018 Probabil termocupla tip K, se poate imperechea cu statia Wolf sau cu proiectul meu - Statie de lipit cu comanda in salve de impulsuri-.Sau apelezi la colegul nostru Rosmarin. 1 Link spre comentariu
one Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Ce scrie pe eticheta letconului ? Link spre comentariu
manolo Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Nu scrie ce termocupla are ,este pentru statii de lipit DT931,937 cu procesor. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 (editat) Nu am intrebat ce termocupla scrie ca are, ci "ce scrie pe eticheta?". Initiatorul topicului a pus doar o fotografie cu ceva asemanator neglijand lucrul cel mai important. E ca si cum as pune o poza cu un automobil intreband ce piesa de schimb trebuie. Editat Octombrie 24, 2018 de one Link spre comentariu
val Postat Octombrie 24, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2018 "Soldering Iron; 24V 48W; With Temperature Probe"; eticheta nu cred ca ajuta, letconul este identic cu cel din prima fotografie. L-am probat cu statia lui X-dadu (prima varianta) pare ok ; voi incerca si statia analogica a lui Nostalgic. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Ok, exact asta trebuia, cautand cu aceste informatii pe google, am gasit ca senzorul este un termocuplu. Pinout: 1-4 rezistenta incalzire, 5=TK-, 3=TK+. Termocuplu tip K. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum