marius75 Postat Octombrie 17, 2018 Partajează Postat Octombrie 17, 2018 (editat) Salut. Vreau sa demontez bobina la un difuzor care gajaie (nu foarte tare) atunci cand apas pe membrana (in program muzical nu se simte la ureche). Banuiesc ca a intrat ceva mizerie pe langa una din gaurile de ventilatie laterale, la care nu a fost bine prinsa plasa de protectie, si a intrat mizerie/span lemn in spatiul dintre bobina si flansa superioara. Problema care o intampin este ca adezivul nu cedeaza asa usor la ce am avut eu pe acasa (acetona si diluant d500 pentru vopsea), Abia am reusit sa desfac dustcap-ul. Trebuie sa cumpar un diluant special? Multumesc Editat Octombrie 17, 2018 de marius75 Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 17, 2018 Partajează Postat Octombrie 17, 2018 Dacă nu se aude deloc pe program, chiar și la volum mic, atunci mai bine îl lași asa. E greu sa repari un difuzor (spa sune ca din fabrica cel puțin) fără sa ai experienta în asa ceva. Pt unii adezivi nu am găsit nici un solvent compatibil. Problema este ca dacă reușești sa de lipești bobina se pot dezlipi și spire la bobina sau se poate strica bobina cind vrei sa o scoti afara. 1 Link spre comentariu
marius75 Postat Octombrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2018 (editat) Multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate, exista riscul (destul de mare) sa stric bobina. Ieri am incercat sa dezlipesc bobina, dar avea un lipici de numa', cu diluant de vopsea, nici macar nu s-a inmuiat. Am zis ca o ceda la pistolul de lipit, dar n-a fost chip, am facut o incercare si la cutter. Parea un fel de rasina, nicidecum un lipici cum am mai vazut pe la alte difuzoare, intr-un final am renuntat sa desfac bobina. Dupa aia am luat aspiratorul si am aspirat cat de bine am putut spatiul dintre suportul bobinei si intrefier. Miracol, a disparut zgomotul, am apasat pe membrana din diverse pozitii si nu se mai aude. Pe urma l-am testat pe un amplificator de putere cu crossover incorporat, doar pe bas zic (cu difuzorul in afara cutiei) spre puterea maxima, nu exista zgomote suspecte, doar un pic de la spider si membrana, difuzorul nefiind inca rodat. Intr-un fel, e bine ca n-am reusit sa dezlipesc bobina, as fi avut de furca la montaj sau mai rau, ajungea "la fer". LE: Am uitat sa spun ca dupa ce am aspirat spatiul dintre suportul bobinei si intrefier, am luat o bucata de hartie, am impaturit-o in doua si am bagat-o in spatiul ala si am dat o tura de jur, imprejurul intrefierului. Poate o fi contat si asta, am gasit o aschie micuta de magnet, dar era destul de micuta, cam 1mm Editat Octombrie 18, 2018 de marius75 Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Acum lipește la loc căpăcelul de hârtie sau din ce o fi fost, până nu intră alte corpuri străine acolo. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 (editat) Intrefierul se mai poate curata cu o bucata de film de radiografie "imbracata" in scotch, astfel incit scotch-ul sa fie pe laterale si sa "agate" mizeria de pe piesa polara centrala si de pe interiorul bobinei. Acolo se aduna in general mizerioarele, mai rar in exteriorul bobinei. Editat Octombrie 18, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
marius75 Postat Octombrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Mulțumesc pentru sfaturi. Am lipit la loc capacul din hârtie. Bine de știut că se curăță mai bine cu scotch, pentru data viitoare ( la alte difuzoare, ca la ăsta sper să nu mai umblu). Link spre comentariu
elm Postat Noiembrie 1, 2018 Partajează Postat Noiembrie 1, 2018 Pun și eu aici o întrebare, tot e din categorie. Cum se dă jos respectivul căpăcel (dustcap-ul) și se poate repara? (clasica apăsare pe el) Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 1, 2018 Partajează Postat Noiembrie 1, 2018 Încearcă mai intii să-l îndrepți cu aspiratorul folosind numai furtunul fără nici o duza pe el. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 1, 2018 Partajează Postat Noiembrie 1, 2018 Eu dădeam o găurică cu acul în mijlocul capacului îndoit, apoi îndoiam un bold la vârf în forma literei L și-i introduceam vîrful îndoit prin gaură apoi trăgeam ușor de bold, rotind-ul până se îndrepta calota.Găurica se astupă ușor cu clei termic. Link spre comentariu
elm Postat Noiembrie 1, 2018 Partajează Postat Noiembrie 1, 2018 Am înțeles, mulțumesc frumos. Iau variantele pe rînd, vedem ce iese Link spre comentariu
andrew_nitu Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 On 10/18/2018 at 9:07 PM, Guest said: Intrefierul se mai poate curata cu o bucata de film de radiografie "imbracata" in scotch, astfel incit scotch-ul sa fie pe laterale si sa "agate" mizeria de pe piesa polara centrala si de pe interiorul bobinei. Acolo se aduna in general mizerioarele, mai rar in exteriorul bobinei. Salut. Poți detalia puțin, nu înțeleg cum să lipesc scotch-ul. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 (editat) Indoi in doua o bucata de scotch cu adezivul la exterior iar intre cele doua fisii de scotch bagi o bucata de film de radiografie ca sa poti dirija cu ajutorul ei scotch-ul prin intrefier. Editat Ianuarie 26, 2021 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 26, 2021 Partajează Postat Ianuarie 26, 2021 Adică aşa cum am pus în poză.Scociul cu lipiciul spre exterior: Ca să se vadă am folosit o bucată de carton în loc de film.. Link spre comentariu
andrew_nitu Postat Ianuarie 29, 2021 Partajează Postat Ianuarie 29, 2021 Am înțeles. Mulțumesc frumos! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum