Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O super provocare...

feri.visky

Postări Recomandate

Marcel dinulică...

Magnetofonul Tesla cu sigla Electronica era "autonom" în cadrul construcţiei combinei Orfeu... Se putea scoate şi să mergi cu el la un jur! "Jur P.C.R.!"

Magnetofonul înlocuia pick-up-ul, tot de la Tesla (de loc montat la noi) din cealaltă combină, tot de serie redusă, Armonia.

Ca şi -doru3160- cred că există o hemoragie de sigle, mai ales, Electronica. De exemplu, nu era de nici o utilitate să pui două sigle pe corpul aparatului şi încă o siglă pe capac... :rade:  ne mai spunând că sigla în cauză arată cum arată...

E adevărat că există un prospect. Eu nu am ţinut încă unul în mână... Deci trebuie să mai documentăm... Cred...

Link spre comentariu

D-le  Viski,așa cum am mai spus, era părerea mea ,așa cum cea ce spuneți este părerea d-tra pentru că nu se bazează pe nici o dovadă concretă,doar vorbe.Si apropo,de sigle,care ar fi explicația d-tra pentru hemoragia de sigle?! Ați căutat să vedeți un Tesla Sonet Duo , să vedeți cate sigle are? La fel că cel cu" hemoragia " Si apropo ,de prospect,pe care spuneți că nu l-ați ținut în mana,combinele de care spuneți "le-ați ținut în mana"?!..Așa ca ,spun si eu ... trebuie sa ne mai documentam..PS.Credeam  că postările din colecțiile Proradioantic poarta girul asociatiei in cea ce privește autenticitatea dar se pare că nu e așa...Ce părere o avea d-nul Barbilau?!!

Link spre comentariu

Pai nu el trebuie intrebat, ci restul. Cu el, desi am incercat o discutie amicala pe tema Gloria, n-am reusit. Discutii pe tema originalitatii aparatelor expuse au fost. Daca nu se mai discuta, asta nu inseamna ca situatia sta altfel, ci doar ca discutiile n-au dus la nimic ca finalitate, drept urmare au incetat. Altfel, toata stima pt perseverenta cu care a adunat atatea aparate. Probabil din faza cantitativa va trece la faza calitativa, cand va conta si originalitatea.

Si inca odata, vad ca orice discutie irita. Eu n-am contestat faptul ca acel mag a venit pe lume cu acele etichete, si nici n-am spus ca le-a lipit cineva anume. Mi-am exprimat nedumerirea/mirarea pt numarul lor pe un singur aparat. Am mai spus, daca deranjeaza, nu e nici o problema, nu mai comentez si asta e.Toata lumea va fi fericita, si fiecare va avea adevarul lui.

Link spre comentariu

D-le,am destula viața în urma că sa nu ma mai deranjeze nimic.Sigur că m-a nemulțumește abordarea,ar fi vrut să găsesc niste răspunsuri si nu povesti.Am postat aici sperand că vom descifra ceva din istoria magnetofonului românesc ,informații susținute de dovezi si nu doar presupuneri care au sau nu legătură cu realitatea, sigur sunt in ordine si presupunerile dar asumate că atare si nu prezentate că adevăruri verificate.Am spus-o si am sa mai spun că informația falsa este mai nocivă decât lipsa de informatie, pentru că ,cel puțin în cazul de fata duce la încetarea căutării ...si nu numai..Am adus vorba de d-ul Barbilau pt. că am văzut postări in care d-ul Viski îi ține partea vizavi de niste obiecte din colecția  dinsului..

Link spre comentariu

Textele pe care le-am scris aici nu au scopul de a provoca resentimente din pricina faptului că nu auzim/citim despre lucruri aşa cum am vrea noi să le auzim...

Despre originalitatea Tesla-Electronica nu se poate spune mai mult decât ce s-a spus şi scris în diverse documente şi au fost amintite şi aici... deci sunt părerirle părerilor celor care au scris şi publicat (dar au şi lucrat în zonă)... Despre sigla în cauză rămâne să aflăm dacă este genuină sau "vintage"... magnetofonul este.

Despre observaţia că îl susţin pe colecţionarul de care s-a vorbit,  spun doar, repetând,  că nu şterg colecţia nimănui dar, de fiecare dată, am comentat "fake"-uri. În unele cazuri, chiar proprietarul, a şters obiectul struţo-cămilă...

Orcât am vrea, nu putem afirma 100% despre ceva că este 100% original, genuin, veritabil, etc.

În 1955 AVSAP, secţia de radioamatorism din Ploieşti, a organizat o expoziţie cu lucrările amatorilor. Printre obiecte se poate identifica şi un magnetofon... (fotografia din colecţia personală, va apare în lucrarea "90 de ani de radioamatorism arădean"! Încă o pistă...

20190125_104330.jpg

Link spre comentariu
Vizitator razvanraz
On 10/18/2018 at 6:41 PM, George said:

Din cate imi amintesc am cartea "Counstruiti un magnetofon" de George Racz, in format pdf. Trebuie sa o caut prin calculator. 

Oare ai gasit cartea? M-ar interesa si pe mine.

-----------------

Invitatii

Link spre comentariu
Vizitator Francisc Visky

Ar fi bine să ştiu... Cei care au văzut o asemenea siglă spun că era asemănătoare cu sigla dela Sport, Turist şi combina "Electronica" S606A...

Editat de Francisc Visky
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 1/27/2019 at 10:29 PM, razvanraz said:

Oare ai gasit cartea? M-ar interesa si pe mine.

O am eu in format pdf. CIne o doreste, sa-mi lase o adresa de e-mail pe m.p. sau aici. Cartea se gaseste pe Scribd, de acolo am luat-o si eu. Dar trebuie cont si...e mai peste mana. Un m.p. cu adresa de mail si se rezolva.

Acum o puteti descarca de aici: https://drive.google.com/file/d/1rqOjRrOIJllOVQF7NeubMmiiLsaIqDa2/view

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ce nu inteleg eu ,cum mama zmeului n-a vazut (aproape) nimeni, niciodata un magnetofon din cele prezentate! Sa fi fost fabricate asa de putine,incit multa lume sa  nu fi vazut aceste magnetofoane prin magazine?

Sau magnetofoanele prezentate sa fi fost fabricate (editie limitata) si destinate doar unor anumite ''institutii'' ale statului!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări