quinn Postat Iulie 15, 2007 Partajează Postat Iulie 15, 2007 Salut!Doresc sa construiesc schema atasata si in loc de Q4+Q5 sa conectez BD681 care este un darlingtonVa rog sa-mi spuneti cum trebuie sa arate schema finala. Credeti ca e ok ceea ce vreau sa fac?Va multumesc ! Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 15, 2007 Partajează Postat Iulie 15, 2007 Salut! si in loc de Q4+Q5 sa conectez BD681 care este un darlington Cred ca te referi la Q5 si Q6. Q4 si Q5 nu sunt in conexiune Darlington. Eu zic ca nu poti sa pui un darlington in loc de Q5+Q6 deoarece colectorii celor doi tranzistori sunt legati printr-un rezistor si o bobina deci nu sunt in paralel ca la un tranzistor Darlington. Fa bine si pune piesele date in schema, sunt ieftine si oricum nu ai face nimic daca ai pune acel Darlington. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 15, 2007 Partajează Postat Iulie 15, 2007 Q4 pune la masa baza lui Q5, deci nu e vorba de o conexiune Darlington.Daca e vorba de Q5, Q6 s-ar putea pune un BDX67C sau altul echivalent, cu disparitia rez de 22Ohmi, insa trebuie testat. Link spre comentariu
quinn Postat Iulie 15, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2007 Da ,aveti dreptate nu sunt in conexiune darlington ,m-a indus in eroare textul fara sa ma uit cu atentie pe schema.Credeti ca aceasta schema e cu ceva mai buna fata de cea a luinik_ro(cu doi tranzistori) ?Va multumesc! Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 16, 2007 Partajează Postat Iulie 16, 2007 schema aia e mai mult de comutaţie, nu de amplificare, deci n-ai ce face cu darlingtoane acolo!!!sau dacă eşti mai masochist, aşa, ai putea încerca!!! :snakeman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum