Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mica modificare

quinn

Postări Recomandate

Salut!Doresc sa construiesc schema atasata si in loc de Q4+Q5 sa conectez BD681 care este un darlingtonVa rog sa-mi spuneti cum trebuie sa arate schema finala. Credeti ca e ok ceea ce vreau sa fac?Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• quinn

2

• MifTy

1

• zal

1

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

Salut!

si in loc de Q4+Q5 sa conectez BD681 care este un darlington

Cred ca te referi la Q5 si Q6.

Q4 si Q5 nu sunt in conexiune Darlington.

Eu zic ca nu poti sa pui un darlington in loc de Q5+Q6 deoarece colectorii celor doi tranzistori sunt legati printr-un rezistor si o bobina deci nu sunt in paralel ca la un tranzistor Darlington.

Fa bine si pune piesele date in schema, sunt ieftine si oricum nu ai face nimic daca ai pune acel Darlington.

Link spre comentariu

Q4 pune la masa baza lui Q5, deci nu e vorba de o conexiune Darlington.Daca e vorba de Q5, Q6 s-ar putea pune un BDX67C sau altul echivalent, cu disparitia rez de 22Ohmi, insa trebuie testat.

Link spre comentariu

Da ,aveti dreptate nu sunt in conexiune darlington ,m-a indus in eroare textul fara sa ma uit cu atentie pe schema.Credeti ca aceasta schema e cu ceva mai buna fata de cea a luinik_ro(cu doi tranzistori) ?Va multumesc!

Link spre comentariu

schema aia e mai mult de comutaţie, nu de amplificare, deci n-ai ce face cu darlingtoane acolo!!!sau dacă eşti mai masochist, aşa, ai putea încerca!!! :snakeman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări