elctropan Postat Octombrie 17, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2018 Motorul îl am - e pe acolo pe masă separat - nu se vede în poze. Clapele sunt doar acelea din poză. Nu e capul de ştergere .... Dau mp. Link spre comentariu
elctropan Postat Octombrie 17, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2018 Uite şi modificarea făcută la modulul RF. Bobina făcută de mine se vede aşa de urâtă că am asigurat-o cu aţă să stea strânsă. Link spre comentariu
SKGXG Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Mai usor si estetic, era daca topeai 2-3 picaturi de ceara pe bobina si o incalzeai cu fionul pentru uniformizare! Link spre comentariu
elctropan Postat Octombrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Oricum este în perioada de experimentare - nu merge pe UL cum am scris şi sigur voi mai interveni pe la bobine. Poate atunci să le fac şi mai estetice. Apropo, ştie cineva care este numărul de spire la acea bobină?! Link spre comentariu
SKGXG Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Din ce vad acolo e o bobina de UL nu e nevoie sa o modifici! Cred ca n-ai facut legaturile cum trebuie! Mai verifica din nou! Link spre comentariu
elctropan Postat Octombrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2018 (editat) Am făcut legăturile conform schemei combinei şi nu am făcut nicio modificare...am spus mai sus "modificare" referindu-mă la montarea altor bobine decât cele originale şi bobinarea uneia suplimentare de către mine cu un nr. aproximat de spire. La combină conform unei poze trimise de un coleg de pe forum pe lângă cele două bobine aferente UL(primar şi secundar) pe aceeaşi carcasă(de UL) mai trebuie să fie o bobină suplimetară(bobinată de mine "inestetic"), care are şi ea conexiunile ei pe schemă.La caracasa de UM nu e bobinat nimic suplimentar. Faptul ca nu îmi merge pe UL mă duce cu gândul la neadaptări între bobinele utilizate de mine(recuperate dintr-un Gloria). Acea bobină suplimentară din schema combinei pare să fie necesară pentru adaptarea la antena exterioară. Dar eu nu am ştiut niciun număr de spire la niciuna din bobine, am avut doar o poză trimisă de un posesor de combină.... Mulţumesc oricum de sugestii, de interes şi de ajutor. Orice sfat este binevenit. Editat Octombrie 18, 2018 de elctropan Link spre comentariu
elctropan Postat Octombrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Poate cineva să îmi explice schema modulului?!? Partea de redare - T401, T403!?!Mai ales T403. Mulţumesc. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 T403 mentine automat nivelul de inregistrare la un anumit plafon pentru a nu suprasatura semnalul de inregistrat pe banda. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Acum 1 oră, Nostalgic a spus: T403 mentine automat nivelul de inregistrare......... Numai pentru inregistrare , la redare T403 nu intervine cu nimic asupra semnalului. Link spre comentariu
elctropan Postat Octombrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2018 (editat) Principala mea problemă pe acest modul este deocamdată că nu se aude absolut nimic pe redare. Încă nu am ajuns să văd dacă înregistrează şi cum înregistrează. Bănuiesc BM384AN, deşi azi când am mai verificat la atingerea cu şurubelniţa pe pinul 1 şi sau pinul 8 al integratului se aude bârâit în difuzoare. Dar, dacă ating cu şurubelniţa la capătul celălalt al C409 sau C410 brumul nu mai apare. Am verificat C409 şi C410 şi sunt buni. Am înlocuit T401 şi T403(desi cei din montaj dădeau bine la aparat) şi tot nu amplifică semnalul dincolo de cei 2 condensatori. De aceea am întrebat de T403 prima dată - mă gândeam că în cazul în care intră scc. C-E pune semnalul la masă. Ce recomandări şi măsurători îmi puteţi spune să fac pentru a verifica mai temeninic redarea. Mulţumesc. Editat Octombrie 21, 2018 de elctropan Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 integratul este bun.Eu printr-o simpla testare verific daca lantul de redare functioneaza: casetofonul pe redare (fara caseta), volumul la max. apropii un virf de surubelnita de intrefierul capului magnetic si il misc pe capul magnetic . In difuri se va auzi zgomote .daca ,da, lantul de redare este in buna stare.Daca nu , se aprofundeaza cercetarea mai profesional. Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Putina motorina in comutarorul de inregistrare-redare ,apoi miscat energic de mai multe ori. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Octombrie 21, 2018 Partajează Postat Octombrie 21, 2018 Acum 16 minute, andrei_ a spus: Putina motorina in comutarorul de inregistrare-redare ,apoi miscat energic de mai multe ori. Sint de acord sa curat comutatorul redare-inregistrare , dar nu cu motorina care lasa multe urme nevolatilizate,. Link spre comentariu
SKGXG Postat Octombrie 22, 2018 Partajează Postat Octombrie 22, 2018 Gaz sau spirt! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 22, 2018 Partajează Postat Octombrie 22, 2018 (editat) La origine comutatorul a fost " uscat " . Eu procedam cu o curatire aprofundata cu alcool izopropilic ... si cam atat . Merge ( la nevoie ) si cu etilic , cu concentratia cat mai ridicata . E bine , dupa uscare , de repetat procedura ... inlatura definitiv reziduurile ( posibil ) ramase de la prima manopera . Evident , urmata de o verificare repetata severa , cu ohmetrul , pe scala cea mai mica . Ar trebui sa se obtina fractiuni de ohm , de dorit in jur ( sub ) 0,1 ohmi , functie de calitatea si ( eventual ) uzura comutatorului . Personal am evitat produsele " mixte ", care lasa si fractii uleioase . Cu timpul , acestea aduna praf ... in combinatie cu substanta remanenta alcatuiesc o chestie abraziva , care afecteaza acoperirea contactelor , iar in final va deveni o mizga izolanta , sau se va solidifica ... mai ales daca actionarea comutatorului se produce rar (ocazional ) . Poate deveni si vag conductiva ... cu toate manifestarile mai greu de identificat ( cauza ) . In fine , fiecare procedeaza cum crede ca e mai bine ... acum moda ( rapida si comoda ) e cu spray - uri " dedicate " , care au si ceva remanenta , procedura ce trebuie repetata ... la varii intervale , din motivele de mai sus . P.S. - valabil si pentru potentiometri ... iarasi cu observatia privind calitatea , cei mai " globalizati ", de astazi , au speranta de viata mica . Altii , din anii '60 ... inca mai functioneaza fara probleme , chiar cei de volum , mai frecvent " butonati " . Editat Octombrie 22, 2018 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate