Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare acumulator masinuta copil

robert1000

Postări Recomandate

Vine un copil la mine cu o masinuta din aceea cu acumulator de 6v. 

Incarcatorul avea mufa intrerupta. Pun alta mufa, dar desi pe eticheta incarcatorului scria 6v 800ma, incarcatorul scoate 12v. Conectat la baterie, pe borne am 10v. Nu e cam mult? Sa fi fost asa incarcatorul sau sa fie in scurt niste spire din transformatorul incarcatorului?.

Incarcatorul contine trafo, punte si condensator.

Astept un raspuns. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Nostalgic

2

• sesebe

1

• robert1000

1

Top autori în acest subiect

6 volti , dar la 800 mA.

daca acumulatorul are rezistenta interna marita , alimentatorul este cam in gol .

mai mentine incarcatorul pe acumulator si daca tensiunea pe acumulator incepe sa scada , ar mai fi ceva de el ,

daca nu ,inseamna ca nu mai absoarbe curent si akku trebuie la gunoi.

Link spre comentariu

Este exagerată tensiunea aia oricum ai lua-o. Și în gol dacă îi măsurai tensiunea și traful alimentatorului ar fi scos fix 6Vc.a, tot nu trebuia să scoată mai mult de 8,4 V după redresare....

Pe de altă parte nici spire în scurt nu are traful, fiindcă nu scotea mai mult ci mai puțin în acel caz, plus că se încingea și în gol. Am pățit asta cu un încărcător de șurubelniță cu acumulatori, șurubelnița avea 4 acumulatori de 1,2V (4,8V) deci necesita maximum 6V în gol la alimentator, dar acesta scotea 9V......din păcate am observat asta doar după ce au murit acumulatorii și am decis să-i înlocuiesc cu un element de 3,7V recuperat de la un laptop.

Editat de validae
Link spre comentariu

Inteleg ca 10V ai masurat la iesirea incarcatorului cand e conectat la incarcator.

La bornele acumulatorului ai tot 10V ? Poate mai exista o rezistenta in serie cu acumulatorul.

Link spre comentariu
Acum 18 ore, Ticu a spus:

Inteleg ca 10V ai masurat la iesirea incarcatorului cand e conectat la incarcator.

La bornele acumulatorului ai tot 10V ? Poate mai exista o rezistenta in serie cu acumulatorul.

pe bornele acumulatorului a masurat

deja acumulatorul e distrus, asta din cauza acestui incarcator ce a dat de la inceputuri tensiune mare ,de.....(astea sint chinezariile).

Link spre comentariu

Chinezariile alea de alimentatoare scot 12V in gol, dar daca li se baga o sarcina de 800mA atunci sigur tensiunea se duce la 6V cat au scris pe eticheta. Asta e bun in cazul unui consumator obisnuit, insa pt incarcare, cand curentul scade, automat va creste tensiunea, ceea ce nu e pe placul acumulatorului. Asa erau si incarcatoarele de la N 3310. Scria pe ele 3,7V/355mA dar in gol aveau peste 8V. Parol, proaspat masurat.

Diferenta era ca la telefon era un circuit de gestionare a tensiunii de incarcare, pe cand la jucaria in discutie...nu. De asta si reactia acumulatorului de a ceda nervos.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Se mai poate încerca recuperarea acumulatorului prin injectare de apă distilată (câte 2mL) în fiecare celulă.Apoi trebuie încărcat lent, cu un curent limitat, se poate înseria un bec de putere mică cu un fir al alimentatorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări