neagu Postat Octombrie 11, 2018 Partajează Postat Octombrie 11, 2018 Seara buna la toata lumea,acum doua zile sa defectat tv-ul meu si manifesta urmatorul defect;sunet normal, fara imagine. L-am desfacut si am constatat ca pe o bareta de leduri nu functionesza doua bucati, am inlocuit aceste leduri si apoi pus in functiune.Dupa cateva secunde de functionare(15-20) sau stins si am verificat din nou aceste leduri si erau arse plus inca doua.Tensiunea masurata cu ledurile arse fluctueaza intre 15v si 25v, nu am apucat sa vad ce tensiune era atunci cand erau ledurile aprinse.Am acasa o bareta de leduri de la un tv VORTEX , dar aceste leduri functioneaza la o tensiune de 6v fiecare si nu la 3v ca la acest LG. Intrebarea mea este pot pune aceasta bareta de leduri de la tv VORTEX la acest LG? La acest tv sunt legate in serie baretele, sau e musai sa cumpar una noua? Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 11, 2018 Partajează Postat Octombrie 11, 2018 Cum sa pui bareta cu leduri de 6V in loc de bareta cu leduri de 3V? Link spre comentariu
neculavasile Postat Octombrie 11, 2018 Partajează Postat Octombrie 11, 2018 ledurile care le-ai inlocuit au corespuns la curent,vataj sau ai inlocuit asa cu ce ai avut? Link spre comentariu
neagu Postat Octombrie 12, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2018 Neavand leduri de 3v am pus doua de 6v de pe o bara de la tv vortex Link spre comentariu
cornel1962 Postat Octombrie 12, 2018 Partajează Postat Octombrie 12, 2018 Acum 4 ore, neagu a spus: Neavand leduri de 3v am pus doua de 6v de pe o bara de la tv vortex Nu va mai jucati cu improvizatii de acest gen, cumparati leduri noi si inlocuitile pe toate, altfel munciti degeaba si fara rezultat ! Link spre comentariu
neagu Postat Octombrie 12, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2018 Acum 9 ore, cornel1962 a spus: Nu va mai jucati cu improvizatii de acest gen, cumparati leduri noi si inlocuitile pe toate, altfel munciti degeaba si fara rezultat ! OK asa am sa fac, multumesc. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Octombrie 12, 2018 Partajează Postat Octombrie 12, 2018 Cautati aici ce va trebuie. Mult noroc ! Oferta leduri backlight de 3V si 6V mai 2018 pdf Link spre comentariu
neagu Postat Octombrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Astazi am cumparat o bareta de lediri,persoana care mia vandut bareta ma sfatuit sa modific grupul de rezistente din blocul de alimentare al ledurilor.Postez fotografia cu grupul de rezistente din care zice sa scot trei rinduri si sa ramana doar unul, ce parere aveti dvs ca profesionisti? Un sfat va rog. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Da, are ca efect scaderea curentului prin leduri si a luminozitatii modificarea aceasta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 30 minutes ago, neagu said: Astazi am cumparat o bareta de lediri,persoana care mia vandut bareta ma sfatuit sa modific grupul de rezistente din blocul de alimentare al ledurilor.Postez fotografia cu grupul de rezistente din care zice sa scot trei rinduri si sa ramana doar unul, ce parere aveti dvs ca profesionisti? Un sfat va rog. E bine cum a zis, va proteja mai bine ledurile pe viitor, cred ca se putea scade tensiunea la leduri si din service dar e mai la indemana sa scoti 3 rezistente....Poate ne spuneti si noua modelul(seria) sursei ca sa stim la care merge modificarea cu rezistentele..... Link spre comentariu
neagu Postat Octombrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2018 (editat) Uitati aici poze cu sursa https://imgur.com/a/FoieIOW https://imgur.com/a/TFOxt4b https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3246285.html si o schema a sursei Editat Octombrie 18, 2018 de neagu Link spre comentariu
neagu Postat Octombrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2018 Am facut modificarea si merge, da asa este intensitatea luminoasa a ledutilor este mai mica dar este ok. Multumesc de ajutor. Link spre comentariu
costi_b Postat August 1, 2019 Partajează Postat August 1, 2019 La acest tv, sursa arătată mai sus am şi eu o problemă. Sunet normal, fara imagine. Nu exista backlight. Am verificat ledurile cu un tester simplu, functionează, la 20 mA am in jur de 80V cădere de tensiune pe ele. La conectorul de la leduri am 123V pe + şi 56-60V pe -, tranzistorul de PWM este blocat. L-m demontat, la măsurători pare ok. Ce aş mai putea verifica, v-aţi mai întâlnit cu acest defect? Link spre comentariu
yokoono Postat August 1, 2019 Partajează Postat August 1, 2019 (editat) Intai vezi ce driver pentru leduri este. El este cel ce pune ledurile la masa. Cei 123 de volti gasiti arata ca ai avea tensiunea pentru leduri. Nu se aprind pentru ca driverul nu le pune la masa sau ai un led intrerupt sau cu rezistenta directa mare (sau care se intrerupe cand are curent mai mare). Editat August 1, 2019 de yokoono Link spre comentariu
costi_b Postat August 1, 2019 Partajează Postat August 1, 2019 Driverul este MAP3202, comanda un mosfet de 200V 1A. Mosfetul e bun, l-am verificat. Ce ar trebui să am la intrarea P-DIM pe placă? Un semnal analogic sau un PWM? Ataşez schema ca să discutăm pe lucruri concrete. lg_lgp32-13pl1_eax64905001_psu_sch.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum