Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zone preferentiale

Vizitator DJ_tymy

Postări Recomandate

Vizitator DJ_tymy

Am facut zilele acestea doua incinte echipate cu chinezarii de la KON. Se aud destul de bine pt calitatea lor insa am observat ca auditia difera in functie de unde ma pozitionez in camera si anume in anumite pozitii se percepe un bass mai accentuat. :roll: :roll: Astept pareri....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gandila

1

• Mircea Bartic

1

• Sharky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut! Am observat si eu treaba asta si mi se pare destul de nashpa.Oricum daca camera e mica efectul e mai accentuat lucru deagreabil de altfel chiar si pt boxe mari montate pe podea.Daca cineva stie cum se remediaza chestiia asta astept sfaturi. :?

Link spre comentariu

intra pe linkul pus de nexus...

deci e clar ca daca elimini undele stationare, o sa pierzi din castig, dar o sa ai un raspuns mult liniar

Stiu 2 metode

1: acoperi peretii cu vreo 30cm de vata minerala... nepractic pt casa

2: folosesti boxe in cutie deschisa...astfel unda radiata de fata difuzorului va fi in antifaza cu cea creata de spatele difuzorului si atunci ele se vor reduce drastic, iar unda directa venita din difuzor va fi mult mai puternica decat rezonanta camerei

din pacate metoda e f ineficienta deoarece diferenta de drum dintre unda din fata si unda din spate<1/2 lungimea de unda pt frecvente joase => atenuare a sunetului

Cu diferenta de drum de 50cm si un dif de 30cm care misca 6mm o sa obti la 40Hz 87dB si la 80Hz 105dB (rezonantele se considera ca se anuleaza deci nu le-am introdus in calcul) ...deci se vede ca nu e o solutie practica fata de cei 97 si respectiv 110dB pe care ii obtii de la o cutie inchisa la care se mai adauga si castigul camerei 6-18dB.

multe chestii interesante despre cutii deschise aici

http://www.linkwitzlab.com/rooms.htm

http://www.linkwitzlab.com/orion_challenge.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări