Vizitator viobio Postat Octombrie 10, 2018 Partajează Postat Octombrie 10, 2018 Am primit acest preamplificator phono Tsakiridis pentru ai bagă mintile in cap . Este un preu phono cu 2XECC8312AX7 . După demontare observ o rezistență lipsă , pe placa sursei există o sursă de curent constant făcută cu un tranzistor , emitorul trazistorului este in aer ! Pe cablajul imprimat se observă se vad lipiturile unde a fost montată rezistența si apoi demontată , tranzistorul este sirmă intre BC . Sursa care asigura tensiunea anodică este stabilizată , lucru bun ..... dacă ar și functiona . Filamentele tuburilor sunt alimentate cu tensiune continuă stabilizată , alt lucru bun dacă ar fi de 25,2V ( filamentele celor două tuburi sunt in serie , deci 2X12,6V ) și nu 28V ! Filamentele sunt supravoltate , in timp se duc dracu tuburile . Pe placa sursei scrie hi-end , in buna tradiție actuală nimic nu mai este hi-fi , faza tare este că montajul , piesele folosite in partea de amplificare semnal .....nu vezi nimic hi-end ! Vezi un montaj in aer si cele mai banale componente , condensatorii sunt modele cu 10% toleranță , cei din reteaua RIIA sunt cei mai ieftin condensatori care există pe piață si cu toleranțe cit Federatia Rusă , macar acolo puteau monta condensatori cu toleranțe de 1...3% că dacă nu este RIIA corect ....nici sunet nu este . Am cazut de acord cu proprietarul ( a zis ceva de morți si răniți ...la adresa preului , nu pot reproduce aici ) să ii refac preamplificatorul de la 0 , o să fac un preu folosind o schemă de la Marantz , faceam preu cu E88CC dar nu mă lăsa circuitul de filamente . Vreau să vă mai comunic ceva , preul asta că să cinte ceva , exemplarele care funcționează , trebuie cuplat cu un amplificator care are impedanța de intrare mare ! De minim 100K ! Iesirea lui este conectată in anodul celei de-a doua triode amplificatoare din preu , impedanța de iesire este mare in anod . Preul se poate modifica extrem de simplu ( cine stie ....sîc ) , pentru a avea impedanța mică de iesire , să " se pupe " cu amplificatoare care au impedanța de intrare de 10...47K , se adaugă doi tranzistori ca repetor pe emitor , simplu ....nu ? Aceasta este noua schemă după care va fi reconstruit preamplificatorul phono . Etajul repetor pe emitor se poate adapta și la preamplificatorul aflat in stare originală , tranzistorul trebuie să fie un tip cu Uce 180...300V . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 10, 2018 Partajează Postat Octombrie 10, 2018 (editat) Vio, tu nu vezi ce carcasa are? Ce este in ea si cum merge montajul .... prea putin conteaza! Lumea nu-si ia lant audio in vederea obtinerii unor perfomante audio deosebite, ci sa fie "ochioase" (cred ca asta este regionalism dar sigur intelege lumea). De ce nu pui si pretul de achizitie? Nu cred ca proprietarul este user pe forum deci nu-l faci de rusine pe proprietar, ci faci de rusine preamplificatorul. Oricum nu-i prost cine cere ci prost este cine da. Editat Octombrie 10, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 10, 2018 Partajează Postat Octombrie 10, 2018 Acum 15 minute, adrian_pic a spus: Vio, tu nu vezi ce carcasa are? Ce este in ea si cum merge montajul .... prea putin conteaza! Lumea nu-si ia lant audio in vederea obtinerii unor perfomante audio deosebite, ci sa fie "ochioase" (cred ca asta este regionalism dar sigur intelege lumea). De ce nu pui si pretul de achizitie? Nu cred ca proprietarul este user pe forum deci nu-l faci de rusine pe proprietar, ci faci de rusine preamplificatorul. Oricum nu-i prost cine cere ci prost este cine da. Nu este nici un secret , preul a costat 2400lei , este un preț mic pentru un preu phono " hi-end " cu tuburi , chiar mocangeală . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 15, 2018 Partajează Postat Octombrie 15, 2018 Schema preamplificatorului , scoasă de mine . Schema sursei de alimentare , asa cum a fost găsită de mine , rezistența desenată cu roșu lipsea , observați cum este desenat si tanzistorul PNP gasit in placă ( sirmă intre BC) , fix așa a fost montat , o să vă pun poze si cu cablajul imprimat , am modificat eu traseul astfel incit rezistența desenată cu rosu să facă conexiune cu emitorul tranzistorului . Postez si sursa reconfigurată de mine . Observați că am separat tensiunile anodice care alimentează cele două canale . Pentru a obține o tensiune cit mai aproape de 25,2V pentru alimentarea filamentelor am facut probe cu stabilizatoare 7824 ( 24v ) păcălite cu două diode , am obținut 25,4V , tensiune pentru filamente , cei 0,2V in plus nu influențează functionarea tuburilor . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 15, 2018 Partajează Postat Octombrie 15, 2018 Finish . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2018 Partajează Postat Octombrie 15, 2018 (editat) Felicitari pentru realizare! Pe de alta parte , "audiofilii greci" isi merita numele, filmele despre ei, s.a.m.d. Editat Octombrie 15, 2018 de fluffy37 Link spre comentariu
flancfuster Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 On 10/10/2018 at 6:41 AM, Faust2018 said: Am primit acest preamplificator phono Tsakiridis pentru ai bagă mintile in cap . Este un preu phono cu 2XECC8312AX7 . După demontare observ o rezistență lipsă , pe placa sursei există o sursă de curent constant făcută cu un tranzistor , emitorul trazistorului este in aer ! Pe cablajul imprimat se observă se vad lipiturile unde a fost montată rezistența si apoi demontată , tranzistorul este sirmă intre BC . Sursa care asigura tensiunea anodică este stabilizată , lucru bun ..... dacă ar și functiona . Filamentele tuburilor sunt alimentate cu tensiune continuă stabilizată , alt lucru bun dacă ar fi de 25,2V ( filamentele celor două tuburi sunt in serie , deci 2X12,6V ) și nu 28V ! Filamentele sunt supravoltate , in timp se duc dracu tuburile . Pe placa sursei scrie hi-end , in buna tradiție actuală nimic nu mai este hi-fi , faza tare este că montajul , piesele folosite in partea de amplificare semnal .....nu vezi nimic hi-end ! Vezi un montaj in aer si cele mai banale componente , condensatorii sunt modele cu 10% toleranță , cei din reteaua RIIA sunt cei mai ieftin condensatori care există pe piață si cu toleranțe cit Federatia Rusă , macar acolo puteau monta condensatori cu toleranțe de 1...3% că dacă nu este RIIA corect ....nici sunet nu este . Am cazut de acord cu proprietarul ( a zis ceva de morți si răniți ...la adresa preului , nu pot reproduce aici ) să ii refac preamplificatorul de la 0 , o să fac un preu folosind o schemă de la Marantz , faceam preu cu E88CC dar nu mă lăsa circuitul de filamente . Vreau să vă mai comunic ceva , preul asta că să cinte ceva , exemplarele care funcționează , trebuie cuplat cu un amplificator care are impedanța de intrare mare ! De minim 100K ! Iesirea lui este conectată in anodul celei de-a doua triode amplificatoare din preu , impedanța de iesire este mare in anod . Preul se poate modifica extrem de simplu ( cine stie ....sîc ) , pentru a avea impedanța mică de iesire , să " se pupe " cu amplificatoare care au impedanța de intrare de 10...47K , se adaugă doi tranzistori ca repetor pe emitor , simplu ....nu ? Aceasta este noua schemă după care va fi reconstruit preamplificatorul phono . Etajul repetor pe emitor se poate adapta și la preamplificatorul aflat in stare originală , tranzistorul trebuie să fie un tip cu Uce 180...300V . Nu este mai bine daca puneti condensatorul de cuplaj dupa filtru RIAA? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Dacă se pune condensatorul in grila celei de-a doua triode .....se obține alta curbă ....nu RIIA . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum