Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG Directdrive

ipotexas

Postări Recomandate

Am o masina de spalat LG model F1068QD. Chiar si fara incarcatura se comporta astfel: trage apa.incepe sa invarta dar cu un zgomot ca de caraiala,dupa cateva rotatii stanga dreapta motorul moare pur si simplu, nu mai are putere si in final masina se opreste semnalizand o avarie. Presupun ca ar fi tahometrul dar nu sunt sigur si nici nu gasesc piesa pentru acest model

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• blazeu

1

• bcristian

1

• ipotexas

1

Top autori în acest subiect

Nu am experienta directa, insa A) nu stiu daca DirectDrive foloseste tahometru (nu necesita acel feed-back, in principiu);

si B) dupa simptome mie-mi vine in minte "intrerupere - initial partiala - a unei <faze>".

Verificati continuitatea bobinajelor motorului (incluzand cablajul pana la blocul de comutatie), si daca e ok, verificati

starea elementelor de putere (IGBT, MOS_FET sau ce-or fi). mai poate fi si o problema de comanda a lor, insa solicitarea 

maxima e pe elementele de putere. Poate capeti si niste sugestii de la cineva cu experienta directa.

Bafta!

Link spre comentariu

Nu cred că Direct Drive are nevoie de tahogenerator, dat fiind că turația motorului e controlată intern.Mai degrabă acolo e fie un blocaj mecanic la cuvă, fie a cedat o lipitură pe elementele de forță.Din păcate e foarte greu de intervenit pe plăcile de forță fiind de obicei turnate în ceva siliconic pentru protejare contra umezelii.Nu mai zic cât costă electronica unui Direct Drive...

Link spre comentariu

Un direct drive nu are tahogenerator ci are senzori unghiulari de poziție a rotorului mult mai preciși decit un tahogenerator. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări