Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung LE22B350F2W sasiu N65D

Vizitator

Postări Recomandate

Hai ca e tare . Omu sechinuie si dv ...........

Felicitari don” Costica .Greu , greu , greu . Ptr unul cu experienta mata , dar pentru altii.........

Editat de vergil
corectare
Link spre comentariu
2 hours ago, vergil said:

Hai ca e tare . Omu sechinuie si dv ...........

Felicitari don” Costica .Greu , greu , greu . Ptr unul cu experienta mata , dar pentru altii.........

Multumesc, daca gaseam schema nu mai munceam 4 zile, munceam maxim 1 ora, alti se lauda ca repara orice tv fara schema, uite ca nu e chiar asa, daca nu aveam anii grei in carca..... nu reuseam nimic fara schema......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator buzuros
La 10.10.2018 la 2:47, Costica LCD a spus:

Defect rezolvat, de vina a fost un integrat cat un purece ceva mai gras care suge mai mult sange......daca vre-o data cineva se va lovi de acest defect, pe care l-am gasit pe multe forumuri straine, dar fara rezolvare, o sa-l ajut cu placere, pentru ca nu pot sa uit niciodata cat am muncit pentru acest jeg penal de tv, daca exista schema era foarte simplu de rezolvat..............

Acest integrat e raspunzator pentru multe defecte la placi asemanatoare, cand semnalul pe program dispare si apare aleator sau lipsa totala de semnal, cine nu stie da vina pe tuner, procesor.......etc, am ajuns in faza de am schimbat chiar si procesorul SEMS12 la acest tv penal.......

Și nu vrei să-l pârăști ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua domnu costica am si eu aceeasi problema cu mainul  BN41-01228C respectiv isi pierde semnalul dupa cateva secunde,

Momentan nu mai puteti primi mesaje private .

Daca ma puteti ajuta si pe mine cu rezultatul celor 4 zile de munca raman dator .

Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator tanaseva
La 10.10.2018 la 2:47, Costica LCD a spus:

Defect rezolvat, de vina a fost un integrat cat un purece ceva mai gras care suge mai mult sange......daca vre-o data cineva se va lovi de acest defect, pe care l-am gasit pe multe forumuri straine, dar fara rezolvare, o sa-l ajut cu placere, pentru ca nu pot sa uit niciodata cat am muncit pentru acest jeg penal de tv, daca exista schema era foarte simplu de rezolvat..............

Acest integrat e raspunzator pentru multe defecte la placi asemanatoare, cand semnalul pe program dispare si apare aleator sau lipsa totala de semnal, cine nu stie da vina pe tuner, procesor.......etc, am ajuns in faza de am schimbat chiar si procesorul SEMS12 la acest tv penal.......

Am si eu tv Samsung cu aceiasi placa main board si cu acelasi defect,pleacă de pe post își m-ai revine si iar dispare imaginea si sonorul.Am inteles,din postarea d- lui Costică LCD ca de vina este un IC,mic si gras.As avea rugămintea la d-voastră să-mi spuneți si mie care este acest IC.Va multumesc anticipat.Valentin.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

problema e ic2006 care produce tensiunea de 33v de pe pin 5 selector .Cind apar sau dispar posturile sau imaginea

variaza tensiunea de 33v pt diodele varicap

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
La 29.07.2019 la 21:42, anil2019 a spus:

problema e ic2006 care produce tensiunea de 33v de pe pin 5 selector .Cind apar sau dispar posturile sau imaginea

variaza tensiunea de 33v pt diodele varicap

Am si eu acelasi tip de TV cu acelasi main.. ic2006 trebuie inlocuit sau doar lipituri reci? Nu de alta dar pare greu de gasit in RO.. Nu sunt la munca acum si la fel.. am petrecut ceva timp cu piticania asta de tv.. La mine defectul se manifesta altfel. Pe langa faptul ca a venit cu sursa arsa care am rezolvat-o nu prinde nici un post digital, doar pe modul analog prinde 58 de programe pe Operator Digi. Initial am crezut ca ar fi de la setarile regionale dar le-am luat la rand si degeaba.. aceeasi poveste si cu factory reset.

Editat de mesterel
Link spre comentariu
2 hours ago, mesterel said:

Am si eu acelasi tip de TV cu acelasi main.. ic2006 trebuie inlocuit sau doar lipituri reci? Nu de alta dar pare greu de gasit in RO.. Nu sunt la munca acum si la fel.. am petrecut ceva timp cu piticania asta de tv.. La mine defectul se manifesta altfel. Pe langa faptul ca a venit cu sursa arsa care am rezolvat-o nu prinde nici un post digital, doar pe modul analog prinde 58 de programe pe Operator Digi. Initial am crezut ca ar fi de la setarile regionale dar le-am luat la rand si degeaba.. aceeasi poveste si cu factory reset.

Nu mai te chinui degeaba,, placile astea sunt proiectate special de fabricant ca sa "plesneasca " trecerile pcb (trasee) de la tuner catre procesor, dovada ca nu se gaseste nici schema,.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
La 19.02.2020 la 0:20, Costica Tv a spus:

Nu mai te chinui degeaba,, placile astea sunt proiectate special de fabricant ca sa "plesneasca " trecerile pcb (trasee) de la tuner catre procesor, dovada ca nu se gaseste nici schema,.

Am si eu un tv din asta ,nu are decat pureci ,  am verificat acel IC2006 este ok scote cei 33 V stabili , am masurat pe selector toate tensiunile si par a fi ok cu exceptia catorva....uite specific in continuare ce am gasit : SCL=3,1 , SDA=3,1 ( si este activitate pe astea cand act cu telecomanda ) CLK=0 (????) , D0......D7=0 , VAL=0 , SYNC=0 , 1,2V=ok , 3,3V=ok , SIT=0 , CVBS=1,11 , ERR=0 , RES=3,3 , 33V=OK , AFT1=4,5 , 5V=ok , AGC=0,66 , 9V=ok Selector de proba nu am , as ruga pe domnu Costica sa mai posteze o data dumpul pentru 24C sa-l incerc ori poate imi spune cineva ce traseu a gasit intrerupt spre procesor , multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări