Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung LE22B350F2W sasiu N65D

Vizitator

Postări Recomandate

Salut, acest tv ma ambolnavit de nervi, de trei zile ma tot chinui cu el si nui dau de cap, face absolut tot ce trebuie mai putin nu receptioneaza nici un program(pureci are), am schimbat tuner ok  BN40-00150A, am rescris memoria IC3001=24C1024, am rebiluit procesorul SEMS12, mai are doua flashuri spi IC4019=25L64 si IC4020=25L64 pentru care nu am gasit pe niciunde dumpuri, la pinul 5 tuner unde am vazut la alte placi cu acelasi tuner ca are 33v, nu exista tensiune deloc si asta pentru ca vizual pinul nu e conectat nici pe o parte nici pe alta a placi, ori e lipsa tensiune si pinul e conectat multistrat(nevizibil) ori la aceasta placa pinul nu e folosit, colac peste pupaza e ca nu am gasit nici schema electronica a sasiului ca sa vad ce e cu acest pin, proprietarul spune ca a disparut imaginea subit in timp ce se uita si asa a ramas, am mare nevoie de ajutor, adica de niste dumpuri pentru IC4019=25L64 si IC4020=25L64 sau o schema, pe manualul service nu da schema electronica

chassis -  N65D

main - BN41-01228C, BN94-02779K

BN41-01228C.jpg.d332a77fd3a521985b69c0211c5b23ca.jpg

Link spre comentariu

Am uitat sa mentionez ca dumpul cu care am rescris  IC3001=24C1024 l-am descarcat de la rusi si dupa rescriere aveam imagine intoarsa, asa ca am rescris din nou  IC3001=24C1024 cu dumpul original salvat initial, nu stiu daca un dump ok pentru  IC3001=24C1024 ar putea rezolva problema, pentru ca am setat toate tipurile de tuner in service si nu misca nimic, totusi ar fi binevenit si un dump pentru  IC3001=24C1024 daca are cineva, aceasta placa ar putea sa o aibe vre-un coleg si sa salveze dumpurile, dar si aici e ca dracu ca sunt flashuri spi cu 16 pini si e mai dificil......

Am pus si o tensiune variabila la pinul 5 tuner si nu misca nimic, deci pinul nu e conectat......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

La fel face si cu dumpul de la tine, e bine ca am eliminat din ecuatie memoria IC3001=24C1024, a mai ramas cele doua flashuri spi IC4019=25L64 si IC4020=25L64, chiar nu pot sa pricep de ce e de negasit dumpuri pentru aceste flashuri......

Link spre comentariu

Am schimbat si IC4019=25L64 si IC4020=25L64 am gasit pe o placa functionala asemanatoare, nu e nici din softul tv-ului, IC4020=25L64 e pusa degeaba pe placa, tv-ul functioneaza si fara acest flash IC4020=25L64, ce buna era o schema :41

Link spre comentariu

Nu este cumva pe spatele placii o sursa SMD de 9v, 7809? Am avut mai demult 2 sau 3 Samsung uri din astea mici care nu mai găseau programe, dar din păcate nu am notat ce Mainboard era...

Link spre comentariu

La asemenea defect care e foarte greu de depistat, mai ales ca nu exista schema, cu siguranta trebuia sa faci o poza cu trecerea metalica......, banuiesc ca ai muncit foarte pina ai depistat acel traseu..........

Link spre comentariu

Da, m-a frecat oleacă. Nu mi-as fi dat "doctoratul" pe el :regedar clientul se incapatana sa-l faca, iar eu nu găseam mb. Verifica traseele că se pot urmări, dar cred că trebuie să mai scoți o data selectorul. 

Link spre comentariu

Pai nici eu nu gasesc MB, ca am vorbit cu clientul si era de acord.......cat despre verificarea traseelor multistrat(in placa) cu treceri metalice, la unele este imposibil de depistat fara schema electronica a sasiului.....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Defect rezolvat, de vina a fost un integrat cat un purece ceva mai gras care suge mai mult sange......daca vre-o data cineva se va lovi de acest defect, pe care l-am gasit pe multe forumuri straine, dar fara rezolvare, o sa-l ajut cu placere, pentru ca nu pot sa uit niciodata cat am muncit pentru acest jeg penal de tv, daca exista schema era foarte simplu de rezolvat..............

Acest integrat e raspunzator pentru multe defecte la placi asemanatoare, cand semnalul pe program dispare si apare aleator sau lipsa totala de semnal, cine nu stie da vina pe tuner, procesor.......etc, am ajuns in faza de am schimbat chiar si procesorul SEMS12 la acest tv penal.......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări