Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vand Seiko Quartz Chronograph+ Diesel ++

rochester21

Postări Recomandate

Salutari. Pun la vanzare un ceas electronic pe quartz Seiko chronograph. Ceasul nu a fost purtat mult, nefiind ceas de zi cu zi, prin urmare uzura e neglijabila. Doresc 270+ transport sau predare in Galati.

nwy13p.jpg

1532m21.jpg

21kkt1z.jpg

Un Diesel electronic/quartz ca si nou, la cutie...370 lei.

2u8w6e1.jpg

nyzknp.jpg

25flf08.jpg

Mai am un ceas, dar nu e electronic, e o bijuterie automata(300 de lei). Cadran superb cu fazele lunii....

106g7mg.jpg

dpgx6s.jpg

Link spre comentariu

Mult mai posibil indicator AM/PM,  are un desen cu soarele si luna. In timpul zilei se va vedea desenul cu soarele si spre seara / noaptea se va vedea luna, cel putin ceasul pe care il detin eu asta face cu un disc similar. 

Link spre comentariu

Iata si o imagine cu mecanismul V657 cu care e echipat Seiko. E un mecanism cat se poate de banal, fara termocompensare, fara rubine si montat pe o punte de plastic, dar ca si variantele mai elevate de la seiko(gen T742, tot fara rubine dar cu mai mult metal), e surprinzator faptul ca in practica mecanismele astea lucreaza in conditii normale 20 de ani fara probleme. Nu difera in acest sens de mecanisme quartz mai complicate, cum ar fi eta-urile cu 4 rubine folosite de swatch-uri. Secretul sta mai mult in precizia asamblarii decat in numarul de rubine etc. E mult mai probabil ca ceasul sa devina demodat sau prea zgariat dupa perioada asta decat sa se strice in timpul purtarii(exceptie- cand intra apa). Chiar si in cazul in care e cineva ghinionist, mecanismele se pot cumpara separat, de obicei costa in jur 100 de lei+ transport. Prin urmare ceasurile astea pot fi purtate mult si bine. La capitolul precizie nu comentez, intrucat cam orice seiko quartz are o abatere de cateva minute pe an. Chiar si daca ar avea precizie perfecta, tot o pierd cand schimbam ora, odata pe an. Nu are toata lumea timp si chef sa potriveasca ceasul la secunda de fiecare data....:95

4lt4br.jpg

Editat de rochester21
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări