Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rebobinat subwoofer EM-PHASER

Max

Postări Recomandate

Unde pot sa rebobinez (in Bucuresti) si eu un subwoofer EM-PHASER EX10T dar calumea sa fie ca original. Numai bineComment: Xtreme series Shape: Round Piston Type: Cone Voice Coil: 50 mm diameter. Fs = 28, Hz Qms = 8,2 Vas = 75,6 liters Mms = 77,7 g Xmax = 7, mm Sd = 343, sq.cm Qes = 0,26 Re = 3,3 ohms Z = 4, ohms Pe = 500, watts Qts = 0,25 1-W SPL = 90, dB

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adircf

5

• Max

3

• radue

3

• zal

1

Top autori în acest subiect

in sensul ca nu va avea aceeasi parametrii. :yawinkle: offtopic. Am vazut un SAL, aplicatie woofer, rebobinat cu sarma mai subtire ce scotea medii de te mirai :toimonster:

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

offtopic. Am vazut un SAL, aplicatie woofer, rebobinat cu sarma mai subtire ce scotea medii de te mirai

adircf, imi poti spui si mie de ce scoate medii diful ala, ca nu prea am inteles. ?

Mare problema cand se pune problema rebobinatului unui difuzor este faptul ca meseriasul in cauza trebuie sa dispuna cam de aceeasi adezivi si materiale pe care le-a folosit producatorul difuzorului. Lucru cam greu de procurat si gasit.

Apropo, de chestia cu bobinatul, multi meseriasi nici nu si-au pus vreodata intrebarea din ce clasa de izolatie face parte conductorul din care a fost realizata bobina difuzorului, de aici si o reparatie facuta la nimereala cu consecinte asupra duratei de viata a difuzorului, in ipoteza ca difuzorul a fost exploatat "rezonabil".

Link spre comentariu

adircf, imi poti spui si mie de ce scoate medii diful ala, ca nu prea am inteles. ?

Pentru ca persoana avea 2 difuzoare la fel, unu ars si unu bun. Si dupa ce l-a scos de la rebobinat, ghici ce am facut? le-am ascultat. De aici incolo poti anticipa raspunsul.

te asteptai la ceva explicatie/demonstratie filozofica si pline de detalii tehnice? :goodman:

Link spre comentariu

Folosind alta sarma parametrii difuzorului se pot modifica extrem de mult; de aici poate sa se schimbe Fs ( cam greu, dar nu imposibil ), Le, BL etc. :yawinkle:

Link spre comentariu

Indiferent de cat de bun este cel care il rebobineaza, difuzorul nu va fi exact ca si cum a fost inainte. :smt006

De asta sunt constient ca nu are cum sa fie la fel la fel... cat de cat apropiat ma refer, adica sa nu crape dupa 10 folosiri (exemplu)Daca puteti sa-mi spuneti niste centre din bucuresti care se ocupa cu asa ceva.
Link spre comentariu
Vizitator SIG

donpetru

Credeam ca te-ai ascuns pe undeva....

Al tau e forumul ala copiat dupa elforum ? Nu ai pic de inspiratie !

Parca era vorba de BAN ptr. cine scrie OFF-topic.
Link spre comentariu

SIG. Presupun ca stii ce e adminul forumului si poate sa faca ce vrea el. Daca vrea sa injure...injura...ca doar ii forumul lui. Daca vrea sa-l stearga tot si sa faca forum pentru gradinarit...poate sa-l faca. Daca vrea sa-ti dea ban fara motiv, o poate face ca-i al lui. Sper ca ai inteles mesajulAsa iritanti mi se par ce-i ce nu contribuie la nimica...si se baga in seama zicand ca-i offtopic :axe:

Link spre comentariu

@SIG nu scrie nicaieri nimic despre BAN pt offtopic!Scrie in regulament ca moderatorul trebuie sa avertizeze pe cel care face offtopic, dar nu spune nimeni nimic de ban. :yawinkle: :smt005 Citeste si tu un pic regulamentul, nu stica sa stii :smt006

Link spre comentariu
Vizitator SIG

@Vasile stie la ce ma refer,daca nu a uitat intre timp.Acum sa revenim.Se poate bobina spira langa spira in regim de amator?Spun asta tinand cont de interstitiulmic din magnet.Cate randuri de spire sunt,aproximativ?Mersi.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Stiu la ce te referi dar sunt satul de nesimtirea lui donpetru nu ca a copiat forumul ci ca deranjeaza userii de pe hi-fi si de aici cu PM-uri cu spam.E usor sa bobinezi spira langa spira, cu un pic de atentie merge perfect, dar daca dai doar un singur strat de spire se aude naspa, trebuie sa intorci inapoi cu inca un strat

Link spre comentariu

Eu cind am de bobinat merg la Bonea in Militari la Valea Lunga. Linga el, la 2 scari, mai e un atelier de bobinat.

La Bonea?Asta unde vine? Atelierul de la scara blocului am auzit ca nu ar fi asa de stralucit...acum nu stiu ce sa zic... tu ce imi recomanzi?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări