informer Postat Octombrie 4, 2018 Partajează Postat Octombrie 4, 2018 Am o aplicatie in care este nevoie de mai multe cititoare RFID. Din cele pe care le am si care par optic identice (chinezesti, RFID-RC522), folosind versiunea 1.4.1 a librariei, ca raspuns la mfrc522.PCD_DumpVersionToSerial() primesc la unele: Firmware Version: 0x92 = v2.0 iar la altele Firmware Version: 0x12 = (unknown) La cele din categoria a doua cam atat este tot ce pot obtine, nu reusesc sa citesc nici un card, nici macar sa detectez daca este prezent sau nu. CU FIX ACELEASI CONEXIUNI (adica translator bidirectional de nivel, alimentare din sursa separata de 3V3 nu din Arduino etc.) primele merg fara probleme. Am cautat pe net si-am gasit mai multi care semnaleaza aceasta problema insa pe nimeni care sa ofere vreo rezolvare. Se pare ca aceasta versiune "n-ar trebui sa existe"... :| Aveti vreo idee? Link spre comentariu
informer Postat Octombrie 5, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2018 Mi-am adus aminte de ce urasc "aricii" pe masa, breadboard-urile si conexiunile provizorii... :). Si mi-am adus aminte deasemenea ca aproape intotdeauna nu hardware-ul ori software-ul sunt de vina ci ala care umbla cu ele... :). Treaba e ca pana la urma par sa mearga si cititoarele cu numar de versiune 0x12 la fel ca celelalte... difera putin ca si consum insa in rest se comporta OK. M-am grabit sa caut un "țap ispășitor" cand nu era cazu`. O sa conectez toate cititoarele la Arduino cumva mai "definitiv" si revin.... Link spre comentariu
informer Postat Octombrie 5, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2018 Da, ambele variante (0x92 si 0x12) functioneaza conectate pe rand pe bus (SPI). In schimb: 1. La 0x92 (v2.0) cu SS (slave select) pe 1 (inactiv), conectand o rezistenta (3K9) de la 3V3 la MISO, nivelul acestuia devine 1. Conectand rezistenta catre masa, nivelul este 0. 2. La 0x12 cu SS (slave select) pe 1 (inactiv), conectand o rezistenta de la 3V3 la MISO, nivelul acestuia RAMANE 0. Conectand rezistenta catre masa, evident, nivelul este 0. Concluzie: Pinul de selectie nu trece iesirea slave-ului in high Z pt. versiunea 0x12 asa ca versiunea aceasta fiunctioneaza doar singura pe bus. SPORADIC functioneaza si cate doua (scade nivelul 1 logic pe MISO dar e "la limita"). De la 3 in sus n-am reusit sa le fac sa mearga impreuna, nivelul de 1 devine prea scazut. Daca cineva a mai experimentat cu aceste cititoare, as fi curios de orice comentariu. P.S. CUMPAR cititoare versiunea v2.0 ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum