Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conductor/cablu cu izolatie termorezistenta

traianpop

Postări Recomandate

Caut  conductor cu izolatie fibra de sticla, silicon sau ce o fi. Se va folosi la o mica plita de incalzit mancare, putere vreo 700-800 W, deci nu trebuie sectiune monstru.  Firul nu are contact fizic cu plita decat prin contacte, tip auto. E un bloc de ceramica , cca 35/20/2 cm,cu doi papuci auto tata, care erau conectati la o mufa ceramica tip fierbator rusesc,antica si veche.

Pot sa fie bucati de minim 30 cm, minim doua, daca-s mai multe, si mai bine. Pe site-uri am gasit doar  la tambur, nu se justifica pretul. 

Link spre comentariu

Salut

Crezi ca se merita sa trimit sa zic 1m de cablu la Baia Mare cu posta?

nu trimit colet cu valoare sub 30 lei....plus poasta 10 egal 40?

cu banii astia iei o plita noua...glumeam...dar nui departe...una second sigur iei !

Link spre comentariu

Asa  e, e mult. Dar multam de intentie. Plita e cu aspect retro, cam anii '90, are valoare sentimentala.

Made in Ukraina, in vreme de tranzitie.

Editat de traianpop
Link spre comentariu

Gasesti in Hornbach cablu siliconic cu 3 fire de 1,5mmp la mosor....se vinde la metru liniar....la raionul de electrice...costa vreo 10-12 lei metru liniar.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Dar mai bine nu cumperi de undeva local, niște tub siliconic termorezistent și bagi prin el fir masiv de cupru de 1,5 (sau mai subțire) de instalație electrică ?  Cred că ieși mult mai ieftin așa....

Sau îți trimite cineva care bobinează motoare ceva tub siliconic termorezistent de 1m, și așa ieși tot mai ieftin, plus că firul masiv de cupru poate fi modelat cum vrei și stă mai ferm....eu așa cablez plitele de obicei și nu am niciodată probleme cu ele.

Editat de validae
Link spre comentariu

Salut!

Am si eu o intrebare:

La o plita, se poate inlocui conductorul de 2.5mp cu izolatie din fibra de sticla cu unul cu izolatie din silicon ce alimenteaza o rezistenta de 1800W?

Cel original a fost din cu izolatie din fibra de sticla si a fost inlocuit cu unul cu izolatie siliconica.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, mac01 a spus:

nu ia foc, nu se topeste.

Dar in timp se face bat...devine rigid si se rupe izolatia ca un vreasc daca vrei sa-l indoi, se coace de la caldura.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Toate se coc de la caldura...si alea din fibra de sticla se intaresc, se innegresc si si la prima atingere crapa. Margelele din ceramica sunt singurele rezistente....se foloseau odata.....

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 7 ore, doru3160 a spus:

Dar in timp se face bat...devine rigid si se rupe izolatia ca un vreasc daca vrei sa-l indoi, se coace de la caldura.

Dacă e de calitate nu prea cred.... am ceva cablu siliconic care era legat la niște senzori de temperatura...a stat ani de zile in camere de tratat lemnul de fag si tot flexibil a rămas. Atât ca nu e rezistent mecanic , se belește ușor izolatia de pe el.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări