Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor R-2502

Ovidanie

Postări Recomandate

E muuuult mai bine!

Acum încearcă să creşti rezoluţia dacă poţi să faci asta.

De exemplu 300, 400, 600 dpi. Scanarea o să dureze mai mult, iar fişierul va fi evident mai mare.

Link spre comentariu

Momentan nu am cum. Multifunctionala mea, Samsung SCX 4300 nu este 100% compatibila cu Win10 pe partea de scanare. O scanare color la 300dpi dureaza 5 minute. Pe vremea cand foloseam Win XP, cu toate ca aveam un calculator cu Intel Atom aceeasi scanare dura maximum 10 secunde.  Rabdare 3-4 zile, o sa-mi cumpar alta multifunctionala si o sa scanez tot caietul de service.

Link spre comentariu

Mulțumesc încă o dată . Mă rog , instrucțiunile ... destul de succinte , fiind pentru utilizator , care nu e neapărat electronist . Informația cheie este alimentarea cu 24 volti , tensiune continuă ...

Link spre comentariu

Eu am folosit - o cu 12 volti ( acumulator cu plumb , mic ... 3 Ah ) ... functiona multumitor . Asa cum am mai spus , partea mecanica ( la cea electronica am renuntat ... dar am pastrat - o originala ) , o mai folosesc cand si cand ca suport pentru diferite scheme de antena activa , ... experimente in general . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Antena activa este legata indisolubil de receptia undelor radio , in special cele cu frecventa relativ scazuta , cu lungimea de unda mare ... la care dimensiunile unei antene acordate sant de multe ori prohibitive . Ma rog , sant si antene active pentru GPS , si alte servicii care folosesc unde radio ... dar sant cazuri aparte . Emisia e alta " categorie " , nu cred ca sant dubii . Antena activa nu face minuni , dar este o solutie economica , imediata si comoda pentru cazurile in care nu exista spatiu si conditii pentru antene " adevarate " , sau sant constrangeri de alt gen . Se foloseste si in activitati profesionale - monitorizare radio , la bordul autovehiculelor , navelor si aeronavelor , si de catre oricine doreste o receptie a unor frecvente care altfel sant inaccesibile . Multi radioamatori " adevarati " , cu indicativ si autorizatie , folosesc asa ceva ... fie si pentru eliberarea antenei principale , cand se lucreaza in trafic , pentru al doilea receptor , sau pentru alte frecvente care sant monitorizate . E un domeniu in care se poate experimenta mult ... rezultatele sant de multe ori surprinzatoare ... in bine , dar si in rau ! Am mai scris ... ar fi bun un topic dedicat ... eventual fara excese de genul " cea mai , etc " ... cum au mai fost prin sectiune .  

Link spre comentariu

La emisie , orice antena folosita devine activa prin definitie.

Ca nu e ea "activa" ca in discutia de fata , e altceva . Principala problema care se pune la o antena , indiferent unde e folosita , este randamentul.

Daca la receptie randamentul poate fi compensat intro oarecare masura prin amplificarea componentei magnetice , la emisie nu se mai poate . Acolo orice pierdere de randament se traduce prin pierdere in putere , energie consumata inutil...etc.

Desi sunt pe piata si antene magnetoelectrice care sunt folosite si la emisie si la receptie . Vezi banda GSM . Dar alta gama de frecventa.

https://www.researchgate.net/publication/273507621_Wideband_Magnetoelectric_Dipole_Antennas_With_Dual_Polarization_and_Circular_Polarization

Link spre comentariu

Nu e nevoie , stiam de ele . Nu sant secrete . Cred ca in acest caz denumirea de active e fortata , ca si antena de emisie care devine activa . Ramane tot o " sarma " , doar ca primeste energie de RF pe care o radiaza . Discutia este despre antene active de receptie , ca cea la care am postat foto . Atata si nimic mai mult ... dizertatii despre antene se pot face pe sute de pagini . Are rost ? ... Uite antena activa , de emisie - receptie :

https://www.google.ro/search?q=AESA+radar+antenna&client=opera&hs=eRb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjGyImO64LeAhUCIMUKHVivB7AQ_AUIDigB&biw=1600&bih=790

Si ? ... Are vreo legatura cu ce discutam ? 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări