Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor R-2502

Ovidanie

Postări Recomandate

Prin amabilitatea lui YO9LL ( ex YOGCC) am primit in vederea scanarii urmatoarele manuale:

Radioreceptor   R-2502     Manual de Exploatare si DescriereTehnica, (text prescurtat)

Radioreceptor   R2500       Descriere Tehnica si Instructiunu de Exploatare (editie provizorie)

R-2502-DA Distribuitor de Antene   manual de exploatare si descriere tehnica

R-2502-CA Comutator de Antene   manual de exploatare si descriere tehnica

R-2502-A     Antena Activa                  manual de exploatare si descriere tehnica

Deocamdata am scanat plansele ozalid anexate manualelor, o sa incerc sa scanez si restul.

https://wetransfer.com/downloads/0444828716b8d694ad34170b73525b5a20181003083421/0f527b8366511a67d9c56c8674b1928c20181003083421/3c8005

73! YO8TPP

Link spre comentariu

Pai nu stiu s - o identific ( nici nu stiu sa fie mai multe modele ) ... o sa postez foto . Ca descriere ... ar trebui sa semene ( oarecum ) cu cea de la EKD 3XX ... ca acela a fost " modelul de referinta ". Ma rog ... o baza cilindrica , cu flansa cu gauri de suruburi , cu conector N  , un trunchi de con ( izolator ) , si o " teava " cam de un metru , cu o semisfera la cap , in loc de dop . Vopsite cu o culoare gri , care s - a cam cojit ... stil romanesc .  Inauntru ... un montaj telealimentat ... un BFW 11 , si alti cativa tranzistori ( din ce mai tin minte ) . E pe undeva prin vreun dulap , in atelier ... eu folosesc alte modele . Daca ar aparea manualul , ar fi O.K. ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am ramas dator cu ceva foto ale antenei active :

IMG_5576.jpg

IMG_5577.jpg

IMG_5579.jpg

IMG_5581.jpg

IMG_5582.jpg

IMG_5583.jpg

IMG_5585.jpg

" Batzul " antenei nu l - am mai pozat ... se vede dimensiunea in prima foto . Lungimea - 1.000 mm . Adica un metru ...

P.S. - multumesc inca o data pentru documentatia postata ... chiar daca e mai greu lizibila . Probabil ozalidul s - a cam sters ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Din păcate această tehnică (ozalid) face ca foarte multă informaţie utilă să se piardă fiind vorba de imagine monocromă.
Imaginile gri ar fi fost mult mai bune. Probabil că fotografierea schemelor sau mai bine scanarea clasică gri la 300 dpi pe bucăţi urmată de asamblarea imaginilor cu un fotoeditor ar oferi cel mai bun rezultat.

Link spre comentariu

Da, am vazut ca de data asta nu prea a iesit bine. Pentru scanari ce depasesc formatul A3 apelez la un centru de copiere unde am acces la un ''copiator'' Xerox 6705. De obicei rezultatul este foarte bun. O sa incerc o scanare color apoi putina editare.

Link spre comentariu

La schemele mari , si la manuale ar putea fi probleme . Pentru antena activa , m - am descurcat cu ce am primit ( inca o data multumiri ) . Calul de dar ... Nu - i vorba , schema o scosesem prin metode amatoricesti , sant 20 si ... de ani , ... acum am primit confirmarea . Partea mecanica am folosit - o la experimentari cu alte scheme ... ma gandesc sa reiau pe cea romaneasca cu alte componente si ceva modificari . Acum ... am unde si cu ce sa pot masura . Asa , de amorul artei , ... am schema de antena activa la care m - am stabilit de mult . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Referitor la schemele de la antena activa, am o nelamurire legata de etajul de iesire: De ce culege semnalul din emitorul si colectorul tranzistorilor si nu din punctul de conexiune R14,R15?

Link spre comentariu

E o reactie negativa locala , in C.A. , nedecuplata ... ca in emitorul BFW 17 , primul rezistor . Pentru stabilitate ... Se poate proba si din punctul comun . Mai este o bucla globala , iesire si capatul rezistorului R3 , pentru linearizarea caracteristicii frecventa - amplitudine , si ( iar ) pentru stabilitate . In fine ... se poate discuta destul asupra schemei , de unde si intentia de a o relua , cu alte componente si ( ceva ) modificari . Macar ca intentie , suna bine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări