Ovidanie Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 Prin amabilitatea lui YO9LL ( ex YOGCC) am primit in vederea scanarii urmatoarele manuale: Radioreceptor R-2502 Manual de Exploatare si DescriereTehnica, (text prescurtat) Radioreceptor R2500 Descriere Tehnica si Instructiunu de Exploatare (editie provizorie) R-2502-DA Distribuitor de Antene manual de exploatare si descriere tehnica R-2502-CA Comutator de Antene manual de exploatare si descriere tehnica R-2502-A Antena Activa manual de exploatare si descriere tehnica Deocamdata am scanat plansele ozalid anexate manualelor, o sa incerc sa scanez si restul. https://wetransfer.com/downloads/0444828716b8d694ad34170b73525b5a20181003083421/0f527b8366511a67d9c56c8674b1928c20181003083421/3c8005 73! YO8TPP 1 Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 (editat) Si eu ... multumiri sincere ! P.S. - dupa cum am scris in alt topic . nu am ( din pacate ... ) decat antena activa ! Editat Octombrie 3, 2018 de gauss Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2018 Care varianta de antena activa? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 (editat) Pai nu stiu s - o identific ( nici nu stiu sa fie mai multe modele ) ... o sa postez foto . Ca descriere ... ar trebui sa semene ( oarecum ) cu cea de la EKD 3XX ... ca acela a fost " modelul de referinta ". Ma rog ... o baza cilindrica , cu flansa cu gauri de suruburi , cu conector N , un trunchi de con ( izolator ) , si o " teava " cam de un metru , cu o semisfera la cap , in loc de dop . Vopsite cu o culoare gri , care s - a cam cojit ... stil romanesc . Inauntru ... un montaj telealimentat ... un BFW 11 , si alti cativa tranzistori ( din ce mai tin minte ) . E pe undeva prin vreun dulap , in atelier ... eu folosesc alte modele . Daca ar aparea manualul , ar fi O.K. ... Editat Octombrie 3, 2018 de gauss Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2018 Vad ca am omis schemele de la antena activa. Remediez cat pot de repede. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 Multumesc foarte mult,desi nu am nici una din aceste jucarii...nu se stie niciodata de unde sare iepurele! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2018 https://1drv.ms/f/s!AlNl6wU0Z3exlDhojKZ-PDyqwWgd Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 7, 2018 Partajează Postat Octombrie 7, 2018 (editat) Am ramas dator cu ceva foto ale antenei active : " Batzul " antenei nu l - am mai pozat ... se vede dimensiunea in prima foto . Lungimea - 1.000 mm . Adica un metru ... P.S. - multumesc inca o data pentru documentatia postata ... chiar daca e mai greu lizibila . Probabil ozalidul s - a cam sters ... Editat Octombrie 7, 2018 de gauss Link spre comentariu
klaxxon Postat Octombrie 7, 2018 Partajează Postat Octombrie 7, 2018 Din păcate această tehnică (ozalid) face ca foarte multă informaţie utilă să se piardă fiind vorba de imagine monocromă. Imaginile gri ar fi fost mult mai bune. Probabil că fotografierea schemelor sau mai bine scanarea clasică gri la 300 dpi pe bucăţi urmată de asamblarea imaginilor cu un fotoeditor ar oferi cel mai bun rezultat. 1 Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 7, 2018 Partajează Postat Octombrie 7, 2018 Se poate mari contrastul imaginii scanate cu un program free de la mediachance.com. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2018 Da, am vazut ca de data asta nu prea a iesit bine. Pentru scanari ce depasesc formatul A3 apelez la un centru de copiere unde am acces la un ''copiator'' Xerox 6705. De obicei rezultatul este foarte bun. O sa incerc o scanare color apoi putina editare. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 8, 2018 Partajează Postat Octombrie 8, 2018 (editat) La schemele mari , si la manuale ar putea fi probleme . Pentru antena activa , m - am descurcat cu ce am primit ( inca o data multumiri ) . Calul de dar ... Nu - i vorba , schema o scosesem prin metode amatoricesti , sant 20 si ... de ani , ... acum am primit confirmarea . Partea mecanica am folosit - o la experimentari cu alte scheme ... ma gandesc sa reiau pe cea romaneasca cu alte componente si ceva modificari . Acum ... am unde si cu ce sa pot masura . Asa , de amorul artei , ... am schema de antena activa la care m - am stabilit de mult . Editat Octombrie 8, 2018 de gauss Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2018 Referitor la schemele de la antena activa, am o nelamurire legata de etajul de iesire: De ce culege semnalul din emitorul si colectorul tranzistorilor si nu din punctul de conexiune R14,R15? Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 8, 2018 Partajează Postat Octombrie 8, 2018 (editat) E o reactie negativa locala , in C.A. , nedecuplata ... ca in emitorul BFW 17 , primul rezistor . Pentru stabilitate ... Se poate proba si din punctul comun . Mai este o bucla globala , iesire si capatul rezistorului R3 , pentru linearizarea caracteristicii frecventa - amplitudine , si ( iar ) pentru stabilitate . In fine ... se poate discuta destul asupra schemei , de unde si intentia de a o relua , cu alte componente si ( ceva ) modificari . Macar ca intentie , suna bine ... Editat Octombrie 8, 2018 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum