Vizitator Postat Iulie 13, 2007 Partajează Postat Iulie 13, 2007 Imi poate spune cineva regimul de functionare folosit in zilele de glorie pentru tubul sovietic G807 in clasa AB1? Fara complicatii legate de transformatoare noi pot asigura 650 V sau prin dublare 1100-1200 V tensiune anodica.Eventual o schema practica de amplificator liniar ar fi binevenita.Multumesc frumos! Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh Postat Iulie 13, 2007 Partajează Postat Iulie 13, 2007 Imi poate spune cineva regimul de functionare folosit in zilele de glorie pentru tubul sovietic G807 in clasa AB1? Fara complicatii legate de transformatoare noi pot asigura 650 V sau prin dublare 1100-1200 V tensiune anodica.Eventual o schema practica de amplificator liniar ar fi binevenita.Multumesc frumos!Pt regim AB1(SSB) Ua=1200V,la =80-100mA,Ug2=350-400V,Ug1=-100VPentru mai multe detalii,inclusiv bloc alimentaresi fotografii lahttp://www.cqham.ru/pa_uy0uy.htm Scheme sint cu mai multe tipuri de tuburi.Daca nu te descurci cu rusa te mai pot ajuta (da PM) :smt006 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 14, 2007 Partajează Postat Iulie 14, 2007 Multumesc frumos pentru raspuns! Cunosteam realizarea iar traducerea nu este o problema. Nu am reusit sa gasesc grafice cu caracteristicile tubului si am mers pe analogie cu 807 - mult mai detaliat prezentat. Mi se pare exagerata tensiunea de negativare -100 V. Cred ca este prea mare si blocheaza tubul, nu asigura curent de repaus pentru clasa AB1. Sau poate e ceva ce imi scapa mie? Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh Postat Iulie 14, 2007 Partajează Postat Iulie 14, 2007 Prietene,s-ar putea sa ai dreptate.In"manualul radioamatorului incepator" de Stanciulescu ed. 1968 este un tx cu final G807 in clasa AB1dar are alimentari mult mai lejere Ua=500V ,Uecran=250V si negativarea-50Vla-80V.Parerea mea e ca Vladimir cunoaste "ce pot" sa dea respectivele tuburi si le exploateaza la maxim.HI Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum