Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interviu angajare

Vizitator Ionuț Bîrcă

Postări Recomandate

On 10/3/2018 at 11:43 PM, dark_angel said:

De multe ori firmele ii "agata" pe cei seriosi si interesati inca din anul terminal cu un internship sau o forma de lucru flexibila in ideea pregatirii lor pentru a fi integrati mai usor dupa absolvire.

Corect. Ala mic al meu a fost "agatat" în clasa a XI-a. Cine nu alege, culege. Valabil atât pentru firme cât si pentru candidati.

Link spre comentariu

Acum vreo 18 ani am cunoscut un inginer,absolvent al facultatii de instalatii din Iasi,care s-a angajat la firma la care lucram si eu. Era un baiat deschis la minte. La  inceput a fost pus responsabil cu matritele(firma de procesare a maselor plastice),apoi incetul cu incetul a avansat. La un moment dat  a fost numit mecanic sef pe sectie. Sa-l fi vazut cum se implica atunci cind era cite-un defect,care trebuia remediat urgent. In timp a fost numit sef de sectie si apoi director adjunct. Cite-odata mai dadea cu bita-n balta. Nu-i era rusine se intrebe cind se lovea de probleme mai complicate. De multe ori era mai murdar decit muncitorii.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
7 hours ago, GEO 53 BN said:

Acum vreo 18 ani am cunoscut un inginer,absolvent al facultatii de instalatii din Iasi,care s-a angajat la firma la care lucram si eu. Era un baiat deschis la minte. La  inceput a fost pus responsabil cu matritele(firma de procesare a maselor plastice),apoi incetul cu incetul a avansat. La un moment dat  a fost numit mecanic sef pe sectie. Sa-l fi vazut cum se implica atunci cind era cite-un defect,care trebuia remediat urgent. In timp a fost numit sef de sectie si apoi director adjunct. Cite-odata mai dadea cu bita-n balta. Nu-i era rusine se intrebe cind se lovea de probleme mai complicate. De multe ori era mai murdar decit muncitorii.

Ala e un inginer adevarat, care mai si pune osu' la munca !

Au, ce mor eu pe aia care zic ''eu nu pun domne mana  ca am invatat carte'' si el saracu nu stie nici matura cum arata, de parca daca au invatat carte ei sunt scutiti sa munceasca, chiar si fizic cand e nevoie.

Astia sunt genu de oameni puciosi care nu vor face niciodata nimic. Cunosc eu cativa din astia.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Solutia s - a gasit . Muncitori din strainatate . Fenomenul e la inceput ... vedem cum va evolua . Numai ca e cam tarziu . La 4 milioane de emigranti ( plecati ) ... sa nu ai forta de munca , e o situatie interesanta . Mai ales daca nu esti ( direct ) implicat . Explicatii sant destule . Numai ca nu sant unanime . Cred ca baza ar trebui cautata la anii in care salariile au stat pe loc . 10 au fost continui ... se poate afla usor care . Ba chiar au scazut . Ca nu e productivitate , e criza , etc . Ca atare , imprumuturi de zeci de miliarde ... unde s - or fi dus ? ... La casa si vila ( cu garajele pline ) , si harta pentru camere si etaje , in 6 luni ... , era productivitate .  Mai ales sub soarele UE . Fara sa produci un chibrit , doar directive . 

https://www.activenews.ro/stiri-social/Ii-trimite-pe-romani-sa-munceasca-pe-doi-lei-in-timp-ce-ea-detine-o-avere-impresionanta.-Cum-arata-declaratia-bunurilor-ministrului-Finantelor-128176

Nu vreau sa isc o polemica ... mai ales ca se stie deja raspunsul . De vina e o anumita persoana . Numai ca nu tine de cald ( la figurat ) . La propriu ... deloc . S - a cam fumat , de unii la propriu ... dupa ( si inainte de ) excursii in kiloti prin metrou . Asta este ... mergem inainte . Ca tic verbal , ca directia nu stiu daca e asta . Si mai ales sensul ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Fapt real, cunosc o firma care lucrează cu asa ceva(salariu de 700 euro plus cazare) și nu este mulțumit de forță de muncă. (trebuie sa stea lângă ei ca să pună mâna la munca, sa nu mai vorbesc de cea calificata) În schimb muncitorul local calificat nu are același salariu. 

Link spre comentariu

Normal , trebuie platiti  obligatoriu cu salariu mediu pe economie  !! >> romanii sunt platiti  cu salariu minim pe economie adica vreo 12mil. vechi  (cam 70 la suta din firme platesc acest salariu )

O mai fi valabila  ,, expresia '' patronilor  >>  asteapta o suta la poarta ??

ANGAJAT   Lei Euro
Salariu Brut   1900 406.98
Asigurari Sociale (CAS) 25% 475 101.75
Asigurari Sociale de Sanatate (CASS) 10% 190 40.7
Deducere personala (DP)   510 109.24
Impozit pe venit (IV) 10% 73 15.64
Salariu Net ------ 1162

--248.9

Editat de dan-a2
Link spre comentariu

Eu am fost în aceasta situație. După demisie am fost rechemat. Greșeală lor este faptul ca au angajat putini muncitori și au mărit volumul de lucru. (fără sa umble la salariu) Cine crede ca programul de lucru este de 8 ore se înșală amarnic. (programul este pus pe ușa la întrare) 

Editat de q_acdc
Link spre comentariu
Acum 4 minute, dan-a2 a spus:

Normal , trebuie platiti  obligatoriu cu salariu mediu pe economie  !! >> romanii sunt platiti  cu salariu minim pe economie adica vreo 12mil. vechi  (cam 70 la suta din firme platesc acest salariu )

O mai fi valabila  ,, expresia '' patronilor  >>  asteapta o suta la poarta ??

1450

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări