Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati fost multumiti de cum mergeau radiourile cu trazistoare cu Ge ?

Postări Recomandate

Citat

Eu am luat tzeapa cu piese de la Farnell

Nu discut acum de distribuitori...e alta poveste.Vorbeam de rebuturile altora, care sunt vandute la pret de piesa buna.Nu ai cum sa le ghicesti, pt ca de la acelasi comerciant cumperi si piese bune, dar o mai musti si cu niscai rebuturi.Sunt asa de amestecate, ca nu mai stii ce si cum, si sansa sa nimeresti piese naspa e mai mare decat la ruleta ruseasca. Poate o consolare ar fi ca sunt ieftine, dar timpul pierdut si nervii sunt mult mai de valoare. Cu LNK am patit la masina de spalat proprietate.S-a bulit sursa, scot placa, remediez ce era de remediat, montez unul nou si nu tine mai mult de un program.Mai montez unul si asta tine ceva mai mult, dar transpira si asta.Pana la urma, ca sa nu mai am probleme, i-am bagat o sursa clasica, si acusi arunc masina, ca are peste 10 ani si nu s-a mai stricat.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Exact despre asta este vorba . Nu cumpara nimeni de la fabricanti ... ma rog , cei ca noi si firmele de la care cumparam . Doar de la distribuitori . In fine ... poate are cineva de p' aici ceva milioane de coco ( destinati pentru asa ceva ) ... si cumpara direct . Ma bucur pentru el ... si sa dea adresa si contul !

Editat de gauss
Link spre comentariu

E drept ca si daca cumpara beneficiarul piesele, esti cumva la adapost, dar dupa cateva interventii ratate( pt ca in final asta e efectul, nu ai rezolvat problema pt care ai fost chemat), si acel beneficiar incepe sa se gandeasca cine e de vina de se strica jucaria asa des...cheama pe altul, ala are bafta de piesa buna si pe urma comentariile sunt lesne de banuit.:rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Pai nici eu nu ma mai omor, beneficiarul era nevasta, si cand auzeam ''iar nu merge masina de spalat'' mi se punea pata, cand stiam ca nu e vina mea, tocmai ce inlocuisem porcaria aia de integrat, si ma asigurasem ca totul e ok...la ultimul chiar am dat placa jos si am lucrat la servici, unde am si dotarile necesare.

Unul strain ce sa mai zica?:rade:

Link spre comentariu

Ce sa zic , domnu' Doru ... prefer sa scot bani , si sa munceasca altii ( eu sa - i platesc ) . Suna ciudat ... dar asa se intampla . Mai scap si de critici etc . Sotia nu e nici pe departe atehnica ... a fost si ea inginer electronist ( apropo de un topic de pe - aici ) , si nu era cea mai slab pregatita profesional . Chiar deloc , la pravalia unde ne - am intalnit se ajungea greu ... si se statea putin , in caz de intrusi . Ne - am si " certat " ( la inceput ) , destul de aplicat ... pe chestiuni profesionale . Acum e economist si jurist ... am mai scris , ne - am apucat amandoi si de altceva dupa '90 . Incepuse sa ne cam " miroasa " ... Si n - am gresit , nu e bine sa pui toate ouale in acelasi cos . Castigand substantial mai  bine , e seful familiei . Asadar ... , de aceea incerc sa nu fiu luat in colimator , ... prin absenta !

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, gauss said:

P.S. - Irlanda , China si Vietnam vor fi " retrase " , consecinta a noii politici economice americane . Raman doar Israel si USA .

Este deja prea tarziu, chinezii au prins viteza mare, consecinta a transferului de capital si tehnologie din SUA, sub inteleapta gandire a tovarasului Henry Kissinger.

Link spre comentariu
3 hours ago, gauss said:

Ce sa zic , domnu' Doru ... prefer sa scot bani , si sa munceasca altii ( eu sa - i platesc ) .

Hai sa ne laudam cu orice, cu ce friptane mancam, cat de smecheri suntem, cu odraslele care au lipsit tptal de la olimpiadele scolare (nu straluceau), dar umbla companiile straine sa le angajeze.,... Ca avem bani si avem valoare.

Link spre comentariu

Apropo, daca va referiti la platforma de la Magurele, ma numar printre cei care prin anii 90 am urmat niste cursuri acolo, avind ocazia sa vad si reactorul si accelaratorul de particule!

Probabil te referi la acceleratorul Tandem, ca Ciclotronul, in acea perioada, era in prag de faliment. Ca si Reactorul de altfel.

Cred ca e o greseala de eroare! nu sint eu cel care sustineam ca inginerii erau vatafi

Atuncui imi cer scuze!!!

Mai e ceva ce-mi pute:

Tie iti cam pute tot. Si asta pentru ca iei niste fapte de atunci, pe care le judeci in contextul de acum. Gresit. Este adevarat, nu eram cei mai straluciti in ale electronicii, dar nici cei mai prosti.

Vindeam ce se cerea. Este adevart, in materie de piese, aveam multe rebuturi ( si nu eram singurii!), dar  asta nu e vina mea sau a ta, ci a sistemului. Sistem care functiona prost, ca si acum.(iar o sa zici ca o dau in ploitica, dar fara asta nu se poate, pentru ca totul se invirte in jurul ei!). Eram cei mai buni, cei mai destepti, cei mai minunati. Ceva nou? Si in alte parti se lauda la fel. Dar, trebuie sa discerni raul de bine, ca nu e asa de complicat. Adica un pic de echilibru!  Ca tot vrei exemple, si aici ma refer la ce stiu eu, nu stiu ce se facea la Electronica Industriala sau Electroaparataj, un succes vindut si la altii a fost sistemul de ghidare a rachetelor antitanc cu ajutorul laserului. Normal, lasind la o parte legendele despre laserul lui Ceausescu!!!

Dar cum stati cu stocurile de tranzistoare cu Ge si ce aveti de gand sa faceti cu ele ? 

Nu mai am, poate unul doua, ca piese de muzeu. Alaturi de citeva diode punctiforme, tot cu germaniu. Nu mai fac nimic, am tradat electronica pe airsoft si modelism.

Altii traiesc in lumea lor si uita esentialul...acum cumparam deseuri de la chinezi, si astea sunt pe fata deseuri.

Da, dar le cumparam, adica dam bani pe ele, asa ca asta nu se pune, adica nu pute!

in ciouda avantajelor evidente pe care le-ar avea o groapa mai mica de potential.

Asta imi aduce aminte de batrinii detectori cu GeLi si rezolutia lor!!!

Link spre comentariu
Acum 18 minute, VAX a spus:

Hai sa ne laudam cu orice, cu ce friptane mancam, cat de smecheri suntem, cu odraslele care au lipsit tptal de la olimpiadele scolare (nu straluceau), dar umbla companiile straine sa le angajeze.,... Ca avem bani si avem valoare.

o sa te miri, dar fiul meu lucreaza pe foarte multi bani la o companie straina iar altele ii dau tircoale si nu a participat la nici o olimpiada scolara! BAC-ul l-a luat cu 7 si ceva, iar diploma de licenta la un an si jumatate de la terminarea facultatii dupa ce a reusit sa treaca de un examen de matematici extrem de speciale!

Link spre comentariu
Acum 21 minute, icar a spus:

Probabil te referi la acceleratorul Tandem, ca Ciclotronul, in acea perioada, era in prag de faliment. Ca si Reactorul de altfel.

a fost vorba de niste vizite scurte, facute in locul unui curs la care a lisit persoana care trebuia sa-l tina, oricum amintirile s-au estompat dupa atita timp, jobul meu a fost altul...

.....................

nu stiu ce se facea la Electronica Industriala sau Electroaparataj, un succes vindut si la altii a fost sistemul de ghidare a rachetelor antitanc cu ajutorul laserului. Normal, lasind la o parte legendele despre laserul lui Ceausescu!!!

felicitari dar sincer sint chestii de nisa, majoritatea populatiei avea nevoie de cu totul altceva, nu de sisteme de ghidat rachete! ideea era de macar zeci de produse fabricate in masa, care sa fie exportate pe tot globul, iar Romania sa fie considerata mama lor!

...................................

Acum 8 minute, VAX a spus:

Nu ma mir, nici la companiile straine angajarile nu se fac cum ar trebui. Dar ce stie sa faca baiatul dumneavostra, la ce este mai bun ca altii ?

draga, firma are sute de angajati in Romania, nu este fiul meu singurul angajat, este la fel de bun ca alti colegi de-ai lui, poate ceva mai bun ca altii si recunoaste ca sint destui care sint cu mult deasupra lui, de aia si salariul este unul mediu, nu foarte mare pentru firma la care lucreaza, dar are putin peste 30 de ani, spera sa nu se plafoneze la acel nivel!

P.S. aveti dreptate cu angajarile, cei care l-au recrutat nu s-au gindit sa-l intrebe de participarea la olimpiade! niste nepregatiti? Desi, cunosc ceva familii care au avut copii olimpici, dar a fost singurul lor moment de lorie, acuma o ard pe salarii odeste si traiesc din amintirile la olimpiade!

Apropo, primul salariu al fiului meu la terminarea facultatii a fost de patru mii si ceva de lei net cind eu aveam cam 1800 tot net, asta acum foarte multi ani! si nici nu luase licenta pentru ca mai aveau un examen de trecut! iar aia de l-au angajat erau asa de fraieri, incit au spus ca certificatul de opt clase este suficient, trebuie doar o dovada ca stie sa scrie si sa citeasca. Restul l-au vazut la teste!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări