Postare populară feri.visky Postat Octombrie 1, 2018 Postare populară Partajează Postat Octombrie 1, 2018 De anul 2018, multianiversar, am găsit să fac pace între ungur şi român... Am "sudat" prietenia între un şasiu aniversar Orion, goluţ, fără montaj, doar câteva piese, cu o placă RIC, versiunea I, adică jumătate "siliciu" iar cealaltă jumătate "germaniu". Ambele, erau pierdute undeva într-un fund de sertar... Nu am avut bobina nici ferita, nici bornele de cască şi nici cele de baterie. Am luat o antenă de ferită S631T cu bobinele aferente şi am adaptat-o la intrarea RIC folosind condensatorul C1, cel cu valoarea mai mare de la intrare. Adaptarea funcţionează perfect cu numai 1,5V aud 3-4 staţii pe UM, începând cu... Kosuth şi 1 staţie pe UL. Audiţia în difuzor, puternică, am montat şi un reglaj de ton, dacă tot era un potenţiometru în plus! 10 Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 Difuzorul pare rusesc ... , sau ma insel ? 1 Link spre comentariu
vranceanu Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 (editat) Asta chiar ca e o idee cu totul si cu totul originala.Frumos , pe cuvant Domnu' Feri ! Editat Octombrie 1, 2018 de vranceanu Link spre comentariu
vranceanu Postat Octombrie 2, 2018 Partajează Postat Octombrie 2, 2018 Acum 13 ore, gauss a spus: Difuzorul pare rusesc ... , sau ma insel ? Inseamna ca s-a facut pace de fapt intre un Ungur , un Roman si un Rus. Da , difuzorul este rusesc sau mai degraba sovietic fiind stantat cu ,,сделано в CCCP'' . Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 2, 2018 Partajează Postat Octombrie 2, 2018 (editat) Seamana foarte bine cu cele de la trusele de montat radioreceptoare importate din fosta URSS , despre care s - a mai facut vorbire in sectiune . Parca indicativul incepea cu 0,1GD ... sper sa nu ma insel ... a trecut o viata ( agitata ) de om de - atunci . Editat Octombrie 2, 2018 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 2, 2018 Partajează Postat Octombrie 2, 2018 Eu am pastrat cateva U1014N si restul (peste 75 de bucati) le-am maritat. Sunt bune pentru montaje didactice si ca piese de muzeu (cred ca le va creste valoarea in timp). Mai am un RIC cu integrat (pus pe soclu), la care s-a defectat casca si trebuie sa fac rost de alta. Merge si cu castile de la PC. Cu RIC-uri cu tranzistoare m-am jucat, dar nu am detinut niciunul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum