Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

horn 3 cai

Postări Recomandate

Azi am apucat sa pun un difuzor pe unul din 4 gauri.

Planul era sa folosesc visaton frs8m dar din cauza ca imi ducea gaurile de intrare prea departe de driverul de inalte, puteam sa il tai efectiv mai jos decat vreau.

Asa ca am folosit Visaton frs5x. Deocamdata e doar unul, dus cat mai aproape de CD. Si este exact ce vreau, raspunsul intre 500-2000hz ma interesa sa il poata reda. Masuratoarea e facuta cu CD montat si un FRS5x, si restul de 3gauri inchise cu banda adeziva. Se observa cum cade raspunsul dupa 2000hz, deci e un Low Pass acustic, ceea ce e foarte bine, ca cel electronic e una dar cel acustic e alta, e ce trebuie. 

frs5x in b52 12mm tap.JPG

frs5x in b52 12mm tap 1.JPG

frs5x in b52 12mm tap 3.JPG

frs5x in b52 12mm tap 2.JPG

Editat de arcgotic
low pass.
Link spre comentariu

Ideea de baza a unui Synergy este directivitatea constanta,  asta o poti face si folosind si hornuri clasice. Pe partea de inalte ai deja DE250 care pentru acasa merge taiar relativ jos (1000-1200 hz), insa pentru mai jos ai nevoie de un driver de format mai mare de 2 inch de exemplu, pe care il poti taia la 400-500 hz pentru casa.  Problema este gasirea unei combinatii de driver/horn care sa aibe directivitatea constanta. 

Eu de exemplu la niste incinte pe 3 cai am folosit tot DE250 cu ME20 de care am fost multumit la inceput, insa dupa un timp am simtit ca lipseste ceva. In cele din urma am facut rost de un horn Eminence H290B si s-a schimbat cu totul sunetul. Masurand pe axa nu s-a schimbat foarte mult, insa in afara axei raspunsul cu ME20 pica neuniform cand raspunsul lui H290B pica la fel de mult, insa uniform pe toata banda. 

Tu trebuie sa ai aceeasi directivitate la toate difuzoarele din incinta, insa cum joasele sunt foarte greu de facut directionale de pe la 800 hz in jos urechea nu mai este asa sensibila.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cu timpul asta de stat in casa am zis sa incerc ce tot am citit pe net, si anume sa pun ceva terminatie rotunda la marginea hornului. La indemana am avut niste folie bubble wrap. Am pus pe un horn, ascultat fata de cel ce nu are. Diferenta e auzibila imediat. Dispar niste mizerii pe inalte/medii. Incercati cei cu boxe cu muchii drepte/ascutite. 

Hai noroc!

6384A736-FACE-4A0C-905B-8C871BF272C1.jpeg

Link spre comentariu

Nu prea cred, hornul ala se poate vopsi intr-o culoare care sa se integreze cu camera. Ii faci un cadru decorat frumos si nu cred ca iti comenteaza nimeni.

LA cum pare sa arate usa din spate, aia paer sa fi usa de bloc/locuinta veche cu camere mari, nu cutiile de acum.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Nu ramane asa, am pus doar sa testez.  Astept inca piesele de la printerul 3D. Am vazut la Aries Cerat solutia lor pe medii inalte si probabil o sa fac si eu hornul la fel, rotunjit in spate.

Aia cu nevasta nu am inteles-o niciodata..  ea isi ia o geanta, tu pui un horn in camera, mai o geanta, mai un horn. 

Pana la urma toata lumea apreciaza un sunet bun, cel putin cand te uiti la un film sa zicem. Nu mai vorbesc de un Johnny Winter.. 

Link spre comentariu

Ajung cam scumpe hornurile in acest caz, caci posetele tot din banii tai sau cei comuni sunt cumparate. 

(Hornurile - se stie - se fac exclusiv din bani fsn  :)  )

Si daca doamna are gusturi mai exclusiviste, o poseta costa cam de 2-3-5 ori cat un difuzor bunisor...

Editat de Shambala
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 04.05.2020 la 21:31, arcgotic a spus:

Cu timpul asta de stat in casa am zis sa incerc ce tot am citit pe net, si anume sa pun ceva terminatie rotunda la marginea hornului. La indemana am avut niste folie bubble wrap. Am pus pe un horn, ascultat fata de cel ce nu are. Diferenta e auzibila imediat. Dispar niste mizerii pe inalte/medii. Incercati cei cu boxe cu muchii drepte/ascutite. 

Hai noroc!

6384A736-FACE-4A0C-905B-8C871BF272C1.jpeg

Tu aici nu numai ca ai rotunjit muchiile ci ai si marit dimensiunea fetei incintei. Asta inseamna ca baffle step este diferit fata de ce era inainte. 

Link spre comentariu

Am gasit o chestie interesanta care imbunatateste sunetul difurilor bas/medii , ridicarea lor putin fata de fata incintei.Distantierul se poate face si din mat lemnos /preat/placaj ,chiar cred ca este mai bun ca cele din plastic ( sigur ) = adaptarea  se poate face si ulterior .

Explicatii pe link   :  https://ddaudio.com/mid-bass-madness-getting-the-most-out-of-your-door-speakers/

ddownlow_tt_02-2019_mid-bass-madness_gas

Link spre comentariu

M-am uitat pe link-ul ala dar nu inteleg ce vor sa zica

The second most important upgrade is proper speaker spacers and gasketing. These two parts work in concert with each other to further eliminate the speaker’s soundwaves from interacting with each other to create more cancelled out sound. When a speaker is correctly installed into a door it is mated up to the grill and gasketed to insure that sound is only being played into the cabin of the vehicle. When a speaker is installed with a basic install, it is often mounted at the same level as the door frame and is not gasketed so sound is allowed to bounce around in between the door frame and the door panel creating areas where sound can be cancelled out."

mi se pare ceva ulei de sherpishor..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări