Vizitator birica Postat Iulie 12, 2007 Partajează Postat Iulie 12, 2007 1.IN ce situatii pot sa apara riplu la iesirea unui stabilizator.2.de ce se pune condesator la iesirea stabilizatoarelor3.cat de repede stabilizeaza stabilizatorul?4.de ce pe alimentari se pun 2 c-uri. unul ceramic si unul electrolitic?5.e utila inductanta in serie la iesirea stabilizatorului?6.daca un stabilizator are inductanta de iesire,influenteaza valoarea sarcinii riplul pe iesire? daca da dece? daca nu, dece?mi-ar trebui raspunsurile acestea , va rog mult de tot daca stiti si puteti sa ma ajutati raspundeti-mi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 12, 2007 Partajează Postat Iulie 12, 2007 3 stabilizatorul stabilizeaza sub 1s daca este in parametrii normali de functionare(adica temperatura,tensiunea pe intrase si intensitatea)poti testa,cu un stabilizator gen 78xx,il alimentezi la o sursa variabila,iar la iesire pui un consumator+ un voltmetru,si observi ca tensiunea este aceeasi4 in urma redresarii tensiunii alternative,apare o tensiune contiuna pulsatorie(@100hz+armonici de 200,300 etc-cu cat e mai mare frecventa,cu atat scade amplitudinea armonicii)condesatorul electrolitic neteseste aceasta tensiune,o face continuuacel ceramic e pus pentru a elimina armonicile pe fercvente inalteraspusuri posibile(le iei in considerare in caz ca nu primesti altele):1 riplul apare tot timpul,la orice sursa(in afara de baterii),doar ca este insesizabil in multe(anumite) aplicatii5 in ca,pe o inductanta,cade tensiunea,iar in cc intensitatea(cade=limiteaza) Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iulie 12, 2007 Partajează Postat Iulie 12, 2007 Cand copilul meu era micut si a facut contact cu natura la un moment dat vede o rama pe pamant si ma intrebat "tati da unde merge rama ?" Link spre comentariu
zal Postat Iulie 12, 2007 Partajează Postat Iulie 12, 2007 Cred ca raspunsurile-i trebuie la un proiect, ceva legat de scoala, dupa cum sint formulate. Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 13, 2007 Partajează Postat Iulie 13, 2007 asa ca-l indrumam la biblioteca facultatii, ca e prea multa teorie ...PS: par intrebari pentru prezentarea unui proiect... profesorul i-a spus ce o sa-l intrebe sa treaca, asta insemnanad sa se uite pe cursuri si pe carti :partyman: Link spre comentariu
Vizitator birica Postat Iulie 13, 2007 Partajează Postat Iulie 13, 2007 pe aproape. ele sunt formulate ca pt "scoala" dar mie imi trebuie sa tin cont de ele la o lucrare mult mai complexa. Deci nu le voi copia in lucrarea finala, stati linistiti. Ce e drept e ca lucrurile astea ar fi trebuit sa le cunosc. Asta e. Ms pt sustinere oricum Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 13, 2007 Partajează Postat Iulie 13, 2007 bun, atunci ai nevoie de carti ... aici poti sa afli doar chestii asa pe scurt, ca nu sta nimeni sa-ti scaneze pani intregi sau sa-ti tehnoredacteze... asta daca vrei sa inveti ... Link spre comentariu
Vizitator birica Postat Iulie 13, 2007 Partajează Postat Iulie 13, 2007 logic ca nu am nevoie de cineva care sa imi scaneze cursuri sau carti. toti avem nevoie de carti. Pai ce e gresit ca am postat niste intrebari aici pe forum? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum