attilaa0 Postat Februarie 21, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2019 (editat) NU e nimic in scurt.Am acos cond ,smd-uri afara si masurat,nu e clacat nici unul.Am folosit si esrmetru Miro,indica capaciatati reale ok.Nu stiu eu crec ca poate trebuie sa primeasca ceva dispre ecran un feedback si de aceea sa nu dea drumul.Sau cof cu probleme,stie naiba .E defectiune tipica dar rezolvare sau o diagnoza precisa nu am vazut.In rest tv are sonor ,am pus si pe scart la un alt tv si acolo se vede imaginea,sper ca nu e din main. Editat Februarie 21, 2019 de attilaa0 Link spre comentariu
cmj0791 Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Dupa ce m-am chinuit cateva zile pana la urma l-am rezolvat. Am spart display-ul si restul au devenit piese de schimb Link spre comentariu
attilaa0 Postat Februarie 22, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2019 9 minutes ago, cmj0791 said: Dupa ce m-am chinuit cateva zile pana la urma l-am rezolvat. Hide contents Am spart display-ul si restul au devenit piese de schimb Buna idee! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 (editat) On 2/21/2019 at 7:48 PM, attilaa0 said: NU e nimic in scurt.Am acos cond ,smd-uri afara si masurat,nu e clacat nici unul.Am folosit si esrmetru Miro,indica capaciatati reale ok.Nu stiu eu crec ca poate trebuie sa primeasca ceva dispre ecran un feedback si de aceea sa nu dea drumul.Sau cof cu probleme,stie naiba .E defectiune tipica dar rezolvare sau o diagnoza precisa nu am vazut.In rest tv are sonor ,am pus si pe scart la un alt tv si acolo se vede imaginea,sper ca nu e din main. Nu prea ai ce sa-i faci, decat sa te uiti bine la folia dintre pcb si sticla si pe fata si pe spate sa nu aibe vreo micro arsura(scurt), am gasit de doua ori asa ceva dar era display cu doua folii stinga/dreapta si gaurica in folie era localizata chiar aproape de lipitura pe sticla, daca nu gasesti nimic, mai mult ca sigur e scurt in display, despre cei care se lauda ca au rezolvat si nu vor sa spuna....ce pot sa zic decat ca sunt minciuni gogonate Editat Februarie 22, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator cristic2005 Postat Mai 19, 2019 Partajează Postat Mai 19, 2019 On 1/1/2019 at 12:59 PM, Dobrescu Ionel said: salut si eu am dat peste acelasi defect ....am acum 6 tv cu acelasi disply dr panouri diferite unul dintre ele este lg cu panel lg dar displayul adica sticla lcd este aceasi T-con 16YGH11MB7S4LV0.2 culmea ca din cate vad acst display nu este prevazut cu periferice lvds deci t-conul detine doar convertorul dc/dc SM4186 pt vgh (v on e) vgl avdd etc ultima bobine cu ferita din capatul t con masoare la masa dar nu este clar de ce ..este posibil sa fie asa sau nu se stie fiindca nu am gasit nicairi un pdf cu sm 4186 sau cu ticon ul nu stiu nici cine este producatorul la sm 4186 dupa o verificare mai amanuntita constat ca acst sm 4186 are peste 50 % din pini legati de folia matrice a displayului ami da de banuit ca ar face si functia lvds totusi este cam dificil sau cel mai dificil t con display Salutari! Ai reusit ceva cu aceste displayuri? Am si eu unul cu aceeasi problema Link spre comentariu
attilaa0 Postat Mai 19, 2019 Autor Partajează Postat Mai 19, 2019 Eu am inlocuit Sm4186 dar defectul a ramas,concluzia ecran defect. Link spre comentariu
Sora Doru Postat Decembrie 18, 2020 Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Depanare display VES315WNDS-2D-N13 echipat cu T-con 16YGH11MB7S4LV0.2, fabricat în China după specificații Samsung. Acesta echipează o multitudine de televizoare asamblate pe platforma Vestel. Tcon-ul conține doar circuitul integrat SM4186 care generează tensiunile de alimentare necesare display-ului. În cazul în care tensiunile Vcc_1.8V și Vcc_3.3V sunt prezente, lipsa imaginii se datorează negenerării tensiunilor VGL și VGH, integratul DC-DC ic fiind în protecție datorită unor defecțiuni pe liniile CKV. În cazul meu s-a rezolvat prin întrerupere unui traseu pe partea dreaptă a COF-ului. Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 18, 2020 Partajează Postat Decembrie 18, 2020 Acum 4 ore, Sora Doru a spus: Depanare display VES315WNDS-2D-N13 echipat cu T-con 16YGH11MB7S4LV0.2, fabricat în China după specificații Samsung. Acesta echipează o multitudine de televizoare asamblate pe platforma Vestel. Tcon-ul conține doar circuitul integrat SM4186 care generează tensiunile de alimentare necesare display-ului. În cazul în care tensiunile Vcc_1.8V și Vcc_3.3V sunt prezente, lipsa imaginii se datorează negenerării tensiunilor VGL și VGH, integratul DC-DC ic fiind în protecție datorită unor defecțiuni pe liniile CKV. În cazul meu s-a rezolvat prin întrerupere unui traseu pe partea dreaptă a COF-ului. bine ai venit multumim de ,,bonusuri,, Link spre comentariu
vizicon Postat Aprilie 8, 2022 Partajează Postat Aprilie 8, 2022 Topic vechi dar cred ca e bine sa dezbatem in acelasi topic , VES315WNDS-2D-N13 echipat cu T-con 16YGH11MB7S4LV0.2 in cazul meu 12 v,3,3 v si 1,8 v sunt OK dar in patul VONE tensiune mica 0,340 mv si cu precizarea ca cipul SM 4186 se menține rece nu da semne de încălzire . Mulțumesc colegilor care au dezbătut acest subiect mai sus am trecut la măsurători și am ajuns în final sa întrerupt 2 trasee respective VOFFE și CKV2 din zona paturi stângă tcon așa cum se vede în fotografie . Tensiunea VONE este acum 30,24 v are si o imagine spălăcita , ca si când este defect generatorul de semnale gama si cipul SM4186 se încălzește puternic foarte repede . Care sa fie cauza cipul SM4186 sau un consum mare in drivere display . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum