Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv WESTWOOD sasiu P1470A03(101111)

neagu

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea, am la migalit acest tv care a avut defect TL431, dupa inlocuirea lui a functionat perfect cam doua zile si sa prapadit din nou acelasi TL431,  am cumparat altul dar din alt magazin crezand ca cel cumparat este unul prost si lam montat. Dupa o zi defectul sa produs din nou, am verificat rezistentele din jur, condensatori electrolitici si ce a dat prost la masuratoare pe ESR iam inlocuit.Poate ma ajuta cineva cu o schema a acestui sasiu sau su ceva sfaturi. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neagu

9

• cornel1962

2

• ionel sm

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Tv-ul mentionat este CRT, tensiunea pe comanda lui TL431 este de2,4v, tensiunea pe B+ este de 113v si restul tensiunilor inscriptionate pe cablaj corespund. Am pus altul si merge de vreo ora, TL-ul nu se incalzeste, sa fi fost cu probleme cele puse inainte? 

Link spre comentariu

Schimba optocuploru (nu sunt sigur ca el ar fi problema) dar merita incercat sa excludem ceva defect din circuit si sa depistam defectul , mai sunt ceva diode 1N4148 care sunt pe acest TL si trebuie schimbate chiar daca dau bine la masuratoare

Link spre comentariu

Am schimbat  optocuplorul si functioneaza bine, dar pentru siguranta am schimbat si  dioda stablizatoare de 5,2v si  1n 4148. multumesc  de ajutor.

Editat de neagu
Link spre comentariu

INCREDIBIL..... iar a venit cu pocnitoarea la mine, defect acelasi TL431, am verificat din nou trtanzistori, rezistente, schimbat optocuplor si diode,acum merge dar pana cand nu stiu, ceva idei ar fi binevenite. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări