Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma Sherman 90A defecta

znecula

Postări Recomandate

Va salut!

Nu mai merge generatorul de plasma. Ultima data, acum vreo doua saptamani am taiat cu el vreo doua ore fara probleme.

Astazi nu mai vrea. L-am desfacut si cand actionez torta apare o descarcare pe una din placile electronice, dar torta nu se amorseaza. Daca cobor torta foarte aproape de materialul de taiat se vad ceva scantei intre torta si material, dar foarte anemice. Pe placa despre care am pomenit se afla un eclator si acolo apare dscarcarea continua cat tin apasat tragaciul tortei. Am facut si un filmulet care se afla aici: https://www.facebook.com/necula.zanel. M-ar ajuta niste pareri de la cei care se pricep.

Stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• znecula

2

• gauss

1

• cipriyan123

1

Top autori în acest subiect

Ați desfăcut capul pistoletului sa verificați consumabilele??? Plasma e tip invertor sau cu trafo? 

Puneti o poza pe forum, nu are toată lumea fesbuci...

E posibil sa aveți un scurt la izolatorul dintre duza de tăiere și electrod....

Editat de cipriyan123
Link spre comentariu

Aerul ? ... este destul , fara umiditate etc . ? Afara s - a mai racit ... condensul distruge elementele capului de taiere ... macar pana se incalzeste ( de la taiat ) . Asta , daca functioneaza ...

P.S. - e bine de facut proba cu un set nou de consumabile pentru pistolet . Set complet ... nu numai electrodul si duza . Montate corect ... Pot fi si probleme de la pistolet ... cablul de forta intrerupt , furtunul de aer spart , ebonita de la capul de taiere strapunsa , crapata etc . Daca nu face arcul pilot , problema e de " cautat " de cineva cu experienta . Tensiunile nu sant chiar de joaca . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri.

Torta e problema. E o torta P80 dreapta chinezeasca. A mers doi ani fara probleme si cred ca trebuie sa iau alta.

Am pus torta manuala (LT 81) care a venit cu generatorul si functioneaza. Acum trebuie sa fac un inel de adaptare sa o pot monta pe masa de taiat.

O sa-i fac o disectie cand voi avea timp sa vad care e problema. Probabil o intrerupere ceva.

Stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări