mihaighe Postat Septembrie 22, 2018 Partajează Postat Septembrie 22, 2018 Cumpar casti impedanta mare 4400 ohmi ,neaparat poze. Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2018 Nu are nimeni de vanzare? Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 Nu se mai fabrica demult asa ceva, iar cele care au 50...60 de ani au aproape intodeauna magnetii permanenti demagnetizaţi...iar castile au ajuns lipsite de sensibilitate. Link spre comentariu
audiofil Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 Am eu o pereche,revin cu foto! Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 Am si eu o pereche dar sunt piezo. Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2018 Din stiinta mea sant si casti rusesti militare de aceasta impedanta ,caut si vreau si poze. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 (editat) Sigur sant ( si ) rusesti . Casti electromagnetice , cu membrana metalica . Denumirea generica era de casti radio de mare impedanta , sant si modele de 2 X 56 ohmi . Au fost si romanesti ( probabil mai exista , dar nu se mai fabrica ) . Ultimele modele de la rusi , aflate in fabricatia curenta , au 2 X 1.600 ohmi , si fabricatia e un pic simplificata . Bara de sustinere pe cap este din plastic , in loc de otel arcuit plus aparatoare de piele , ca la modelele mai vechi . Am o pereche ( modelul nou ) , daca o gasesc dau de stire ! Editat Septembrie 25, 2018 de gauss Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 (editat) Dacă aveți modele asemănătoare, cu rezistența bobinelor mai mică de 2k, se pot rebobina ușor.Singura problemă e tipul de sârmă necesar, de maxim 0,05mm, preferabil mai subțire.Cea mai subțire sârmă cu care am rebobinat niște căști a fost de 0,01mm !!! (o sutime de milimetru).Sârma am recuperat-o dintr-un traf miniatură, de la un aparat de ras portabil cu acumulator.De atunci nu am mai văzut sârmă așa subțire... Editat Septembrie 25, 2018 de validae Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2018 Acum 1 minut, gauss a spus: Sigur sant ( si ) rusesti . Casti electromagnetice , cu membrana metalica . Denumirea generica era de casti radio de mare imppedanta , sant si modele de 2 X 56 ohmi . Au fost si romanesti ( probabil mai exista , dar nu se mai fabrica ) . Ultimele modele de la rusi , aflate in fabricatia curenta , au 2 X 1.600 ohmi , si fa...bricatia e un pic simplificata . Bara de sustinere pe cap este din plastic , in loc de otel arcuit plus aparatoare de piele , ca la modelele mai vechi . Am o pereche , daca o gasesc dau de stire ! Astept. Acum 1 minut, validae a spus: Un pret? au 2200 ohmi bucata? Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 3 minutes ago, validae said: Cred ca sant din perioada razboiului ... ma rog , WW2. Daca nu chiar mai vechi ... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 (editat) Nu le vând eu, am văzut anunțul pe okazii.....dar era un anunț ce nu mai era de actualitate.Ideea e că mai există pe la unii colecționari așa ceva, trebuie doar ,,săpat,, mai mult.. Cele din imagine aveau 4400 Ohmi înseriate, deci 2,2k/bucata. Au fost construite și la noi astfel de modele, mai am pe undeva o bucată, dar de impedanță mai mică, doar câteva sute de Ohmi.Mi-a dat un coleg odată o plasă din acelea românești, din păcate nu știu ce am făcut cu majoritatea, știu că la un moment dat făceam buzzere de marșarier pentru auto din ele.Asta fiindcă puteam băga piesele necesare chiar în spațiul dintre bobine.... Editat Septembrie 25, 2018 de validae Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 apare de ceva timp o pereche de vinzare aici: http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=116333&a=1 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 Se poate obtine o sonerie destul de puternica ( si enervanta ) , suprapunand un microfon cu carbune peste o casca electromagnetica , circuit serie alimentat la o baterie de 1,5 volti . . P.S. - scuze penttru off - topic , se poate sterge . Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 (editat) Dacă doriți căști moderne sensibile, se pot găsi în telefoanele fixe de import de la Telekom (fostul Romtelecom) și au rezistența de circa 560 Ohmi. Ascultam semnalul direct de pe capetele de redare ale casetofoanelor cu așa ceva.Căștile românești din telefoanele cu disc aveau 56 Ohmi și nu erau chiar așa sensibile ca astea din imagine. Editat Septembrie 25, 2018 de validae Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 Puteti testa sensibilitatea castilor astfel: se umezesc cu saliva capetele firelor castilor si, cu ele la urechi, se ating firele. Cu cat pocnitura auzita in casti este mai mare, cu atat castile sunt mai sensibile. Cele de romtelecom am si eu, dar sunt de 56 ohmi si sunt grele. Link spre comentariu
Postări Recomandate