elctropan Postat Septembrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2018 Acum chiar că nu îmi mai trebuie decât transformatorul original sau măcar 2 transformatoare care să scoată tensiunile din schemă. Mulţumesc din suflet dlui zedman pentru datele transmise foarte concrete de la o combină originală. Cu respect şi mulţumiri tuturor care m-au ajutat până acum şi după ce fac rost de transformator, sper să rezolv problemele. Cu stimă, Link spre comentariu
elctropan Postat Septembrie 26, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2018 (editat) Aşa cum scrie şi din pozele trimise de dl zedman, avem următoarea situaţie: -Înfăsurarea secundară nr.1 are măsurată tensiunea de 12 V c.a. între capetele înfăşurării şi mediană. Capetele înfăşurării au culorile firelor de plecare:albastru deschis şi maro deschis, iar mediana are culoarea firului roz. -Înfăşurarea secundară nr.2 are măsurată tensiunea de 9 V c.a. între capetele înfăşurării şi mediană. Capetele înfăşurării au culorile firelor de plecare:verde şi albastru deschis, iar mediana are culoarea firului alb şi este un fir mai gros. La mufa existentă pe modulul AAF+alimentare avem situaţia firelor: -albastru închis la margine unde este şi distanţă faţă de următorul fir. -alb(dar pare alt fir mai subţire) -roz -verde -albastru deschis La modulul casetofon ajunge firul alb gros la o bornă a condensatorului electrolitic C1 de 330 microfarazi(probabil punctul "A" din schemă) şi firul verde(deşi din schemă nu găsesc locul acestui fir, doar dacă este firul care ajunge la punctul "B" din schemă, dar care ar trebui să plece de pe modulul AAF , dincolo de siguranţă Si3 !). După schema electronică, iesirile de la transformator spre modulul AAF la bornele mufei ar fi trebuit să fie: -la pinii 1 şi 2 mufă să fie albastru închis şi maro deschis; -la pin 3 mufă să fie roz -la pinul 4 să fie verde -la pinul 5 albastru deschis Apar unele diferenţe între schemă şi legături, unele fire nu ajung unde ar trebui conform schemei, altele nu mai apar deloc(maro deschis). De asemenea, transformatorul prezentat de dl zedman este pe miez toroidal(cum e la unele TV Sport), diferit ca miez faţă de poza trimisă de mine, neimportant însă pentru problema mea. Dar, important pentru mine sunt tensiunile măsurate pe un aparat existent. Astfel că, dacă fac rost (prin bunăvoinţa unor colegi de pe forum) de un transformator original sau de 2 transformatoare (acum ştim sigur că trebuie cu 2x12 V si 2x9V), pot să încep să probez cum funcţionează şi celelalte module, după punerea în funcţiune a alimentatorului. Mulţumesc. Editat Septembrie 26, 2018 de elctropan Link spre comentariu
zedman Postat Septembrie 26, 2018 Partajează Postat Septembrie 26, 2018 In poza de la prima postare e o combina 01 (a lui Sandu Anton). A mea e 03, fabricata dupa 1989, dar cu radio de 01. Am vazut pe poza ca sunt diferente intre transformatoare, presupun ca doar pinii sunt dispusi altfel. Transformatoarele sunt de acelasi tip (nu toroidal, ci cu tole U, nu stiu sigur cum se numesc), al meu are carton si ascunde infasurarile. Numerotarea pinilor la transformator (in pozele de pe 99poze) imi apartine, nu e de pe schema. Pinii 4 si 5 (la transformator) sunt conectati cu un strap (o sarma, se vede in prima poza, cea cu codul transformatorului). Acesta e punctul median pentru infasurarile de 12V, cu firul rosu ce merge la pinul 3 de la conector. Celelalte 2 capete ale infasurarilor de 12V sunt: albastru inchis (pinul 1 transformator la pinul 1 conector) si gri (pinul 8 transformator la pinul 2 conector). Pinii 3 si 6 (la transformator) sunt conectati cu un cablu maro. Acesta e punctul median al infasurarilor de 9V, cu firul alb gros ce merge la mecanism (punctul A pe schema). Celelalte 2 capete ale infasurarilor de 9V sunt: verde (pinul 2 transformator la pinul 4 conector) si albastru deschis (pinul 7 transformator la pinul 5 conector). In plus, de pe placa sursa+AAF pleaca spre mecanism un fir verde gros, punctul B pe schema. Firul alb de la minusul condensatorului de aluminiu e altceva, s-a strecurat in poza ca sa bulverseze privitorii. Link spre comentariu
elctropan Postat Septembrie 27, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Vă salut dl zedman si vă mulţumesc. Aţi fost şi mai explicit acum cu culoarea firelor, corelată cu numerotarea bornelor de la transformator, a pinilor de la mufa plăcii sursă+AAF şi cu punctele A şi B de pe placa stabilizator motoraş casetofon. Am înteles perfect acum şi când voi avea transformatorul, sigur nu voi greşi conectarea lui. Sau dacă voi folosi 2 trafo, la fel voi şti să le conectez. Mulţumiri. Link spre comentariu
elctropan Postat Octombrie 4, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2018 (editat) Am primit de la un coleg minunat de pe forum transformatorul original, care scoate tensiunile specificate de la zedman(la mine scoate tensiuni puţin mai mari, dar si reţeaua furnizează cam 230 V). Am început să fac probe, am rezolvat partea de AAF+alimentare, corectorul de ton este bun. Pe partea de RF(modulul de RF) mai am probleme cu claviatura, dar funcţionează totuşi pe UUS1 şi UUS2(partea de MF). Nu funcţionează deloc pe MA şi nu ştiu de unde să încep cu verificările. Am două module de RF, ambele funcţionează doar pe MF, dar modulele sunt diferite constructiv, inclusiv cu plasarea tastelor(la unul din ele prima tastă din stânga este cea de UL, iar la celălalt este cea din dreapta).De asemenea, tastele ca atare, la unul din module sunt toate la fel(cu acelaşi număr de contacte), iar la celălalt diferă numărul de contacte.De asemenea, condensatorul variabil diferă între cele două module.Am reuşit la unul din ele să îi pun si aţa de scală, dar la al doilea(cu volantul mare) nu îmi dau seama pe unde este traseul scalei, pare că lipsesc nişte scripeţi. Partea de casetofon încă nu am ajuns la ea. Anexez câteva pozele cu modulele RF. Mulţumesc. Editat Octombrie 4, 2018 de elctropan Adaug şi varianta 2 de RF Link spre comentariu
elctropan Postat Octombrie 5, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2018 (editat) Are cumva cineva schema la modulul de RF varianta 01 - numai cu tranzistoare - are pe el doar integratul BA758! Am primit o schemă, dar cam neclară. Mă interesează în principal partea de bobine de intrare UL/UM - pare să fie ceva mai deosebit. Mulţumesc. Editat Octombrie 5, 2018 de elctropan Link spre comentariu
ovidiu6767 Postat Decembrie 16, 2020 Partajează Postat Decembrie 16, 2020 Buna ziua, Sunt nou inscris pe forum. Ma gandeam sa nu deschid alt topic. Este vorba de Combina muzicală Compact Stereo 03 de la Electronica Industriala dar sunt interesat de detalii legate de mecanica. Am reparat partea mecanica inlocuind mai multe bosaje cu piese din alama si aluminiu, am inlocuit arcuri, etc. Mai urmeaza sa o montez in carcasa si sa-i fac reglajele pentru casetofon. Bun, problema mea este ca am descarcat de pe Internet cartea tehnica a produsului, cea care venea la pachet cu acesta si am gasit si cateva pagini din manualul de uzina cu elementele partii mecanice a casetofonului reprezentate explodat. Acea copie scanata care se gaseste pe internet este scanata cu rezolutie mica si cred ca si hartia pe care era tiparita era din aceea galbena si sfaramicioasa, cum era ea pe vremurile alea. Are cineva o scanare clara, utilizabila? Sau poate are cineva chiar cartea de uzina si poate sa o scaneze mai curat si mai citet. Link spre comentariu
electro157 Postat August 8, 2023 Partajează Postat August 8, 2023 Salutare, forum! Detin o combina stereo COMPACT-03, achizitionata in 1989, de care ma leaga foarte multe amintiri... Nu am mai bagat-o in priza de foarte multi ani (cel putin 10 ani). As vrea sa o resuscitez, sunt constient ca trebuie sa inlocuiesc electroliticii in ea, cativa potentiometri de ton sunt intepeniti, curele, etc... Mai intai de toate, as avea nevoie de o schema la o rezolutie buna. Am gasit pe forum o schema postata alaturi de manual, dar nu este foarte clara. Multumesc! Link spre comentariu
modoran Postat August 8, 2023 Partajează Postat August 8, 2023 Ce sa faci cu schema daca vrei sa inlocuiesti electrolitici, potentiometri si curele ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum