dorofteius Postat Octombrie 20, 2018 Partajează Postat Octombrie 20, 2018 Eu stiam ca la Jbc-urile mai vechi, se poate bloca statia cu un programator dedicat. Asta se face pentru lucrul in fabrica pe banda. Am mai gasit pe ebay , la care scria ca sunt blocate in factory mode. 1 Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 20, 2018 Partajează Postat Octombrie 20, 2018 Daca are rezistor de pull-up extern,ar trebui verificat cu atentie traseul de la tasta pana in pinul microcontrolerului,pate o fisura in cablaj sa-l lase in aer si rezulta un comportament ciudat. Daca totusi pull-up se face din microcontroller atunci trasuel e bun,ramane problema de soft. Are ceva eeprom extern? Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2018 De măsurat am măsurat tot ce se poate. Eu zic că este treabă de soft. Din păcate nu are memorie externa. Este cu ceva PIC făcută. Acum 26 minute, dorofteius a spus: Eu stiam ca la Jbc-urile mai vechi, se poate bloca statia cu un programator dedicat. Asta se face pentru lucrul in fabrica pe banda. Am mai gasit pe ebay , la care scria ca sunt blocate in factory mode. La AD2950 nu cred că se poate cu programator extern.Daca s-ar putea reseta zic că ar fi ok Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 20, 2018 Partajează Postat Octombrie 20, 2018 (editat) 45 minutes ago, dorofteius said: Eu stiam ca la Jbc-urile mai vechi, se poate bloca statia cu un programator dedicat. Asta se face pentru lucrul in fabrica pe banda. Am mai gasit pe ebay , la care scria ca sunt blocate in factory mode. Eu am scris mai sus ce si cum ... aflate de la JBC . Unele patite pe propria " piele " ... Inclusiv posesorul a aflat ca la firma se rezolva ... se pare ca n - a contat . Sau doar nu s - a citit . Se pot gasi pe net situatii identice , un link am pus si eu , la intamplare . Solutiile hardware au aparut dupa ce am postat , pana atunci nu s - a obosit nimeni . M - as bucura sa dea rezultate ( mai ales pentru posesor , dl . dan cod ) , ar fi o premiera . In fine , cam atat ... Editat Octombrie 20, 2018 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2018 (editat) Care e soluția totuși?Fiindcă nu mai înțeleg nimic? Nu as vrea sa trebuiască să o trimit in Spania. Nu-i ușor asta. Editat Octombrie 20, 2018 de dan cod Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 20, 2018 Partajează Postat Octombrie 20, 2018 (editat) On 10/12/2018 at 8:33 AM, gauss said: https://www.jbctools.com/pdf/manual_AD2950.pdf Daca ati urmat procedura de acolo , cu 3 secunde tasta SELECT apasata , si nu intra in meniul de utilizator , inseamna ca este blocata software , in ideea ca operatorul care o foloseste sa nu poata modifica parametrii setati initial , pentru a nu afecta calitatea conexiunii prin lipire . Procedeul se foloseste pentru lucrul "in serie ", la banda , unde se efectueaza repetitiv aceleasi conexiuni . La JBC e politica firmei , probabil si la cererea unor utilizatori industriali pe scara mare . Incepe cu AD 2700 , eu am una blocata ... am facut " sapaturi ", si trebuie un programator ce se ataseaza la un conector de pe placa statiei , accesand memoria si software - le microcontrolerului . Se gaseste foarte rar , nu se comercializeaza ca atare ... e prezent doar la distribuitorii care fac si service . E mai scump ca statia in sine ... ma rog , o tin ca back - up ... sau de imprumut . La alte statii , gen JBC C-2BB , se foloseste un cod PIN , introducerea gresita de 3 ori blocheaza statia pe ultimele setari . Se genereaza un cod de eroare , care poate fi transmis la JBC , si ei returneaza ( cateodata ... ) un alt cod care deblocheaza meniul utilizator . Eu am " rezolvat " astfel 3 statii ... dupa multe parlamentari , cu JBC USA . De obicei cer factura de la distribuitor , in ideea ca statiile ar fi sustrase . La altele , cum este cea a dvs . , se foloseste un soft proprietar , prin conexiune USB la o cupla de pe placa , cu acces total la softul statiei , din care se poate modifica cam orice inseamna parametru setabil . Probabil ca este singura solutie ... https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=9325 Pentru statii analogice , progranmatorul de care vorbeam : https://www.jensentools.com/jbc-ac2600-console-for-jbc-stations/p/423-063 La altele , cum este cea a dvs . , se foloseste un soft proprietar , prin conexiune USB la o cupla de pe placa , cu acces total la softul statiei , din care se poate modifica cam orice inseamna parametru setabil . Probabil ca este singura solutie ... P.S. - m - am autocitat , si am extras ce e relevant . Adica : daca aveti softul ( despre care nu stiu nimic ) , si stiti unde se conecteaza cablul USB ( si ordinea ... ) la placa , plus setarile ... chestiunea e rezolvata . Cine stie toate acestea ? Eu cred ca fabricantul ... cu care inteleg ca ati luat legatura . Mai departe ... P.P.S. - eu am reusit la 2BB sa fac aceste lucruri , softul este intr - un link , tot din topic . N - am modificat nimic ... cele doua exemplare pe care le am n - au fost blocate , le am de noi . Altele trei le - am deblocat cu cod de eroare transmis de JBC USA ... acestea folosesc cod PIN pentru protectia setarilor . Daca se introduce de trei ori gresit , statia se blocheaza . Nici o asemanare cu statia dvs . , care " functioneaza " altfel . Am mai scris toate acestea ... in postarea autocitata . Mai clar nu stiu sa explic ... Editat Octombrie 20, 2018 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2018 Da. Nu am nici soft nici legături că să mă pot conecta. Asta înseamnă că va trebui sa o trimit la ei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum