messu Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 Foloseste cineva solutia propusa aici: https://blog.radioartisan.com/arduino-cw-keyer/ implementata pe un microcontroler STM32 ? Pare a fi un keyer destul de popular si foarte configurabil dupa preferintele fiecarui utilizator (care stie ceva programare). Din cate inteleg din documnentatie, desi a fost initial gandit pentru Arduino MEGA (sau un alt Arduino dar cu limitarea optiunilor) mai nou are si suport pentru STM32F103C, care e mai mic, mai ieftin si mai rapid. Din pacate, nu cunosc Adruino si la compilarea codului apar erori pe care nu am reusit sa le depasesc si despre care nici nu prea am gasit solutii cautand pe net. Daca s-a lovit cineva de problema , poate ma ajuta cu cateva directii/sugestii. Multumesc ! 73, YO9MES Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 Salut, Incearca varianta asta: https://ufile.io/hg482 Am facut cateva mici modificari si rezultatul este asta: Link spre comentariu
messu Postat Septembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2018 (editat) Multumesc ! Vad ca acum se compileaza fara probleme. Saptamana viitoare as vrea sa trec la testele pe breaboard si, in functie de rezultat, daca ma lovesc prea tare, am sa indraznesc sa mai intreb cate ceva. Ca idee, optiunile si alocarea pinilor sint declarate in fisirele feature_and_options.h sau in cele de tip feature_and_options_STM32F103C.h ? Intreb ca sa stiu exact cum leg firele Editat Septembrie 20, 2018 de messu Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 Cred ca va trebui sa le studiezi bine pe amandoua. Nu am apucat sa citesc toate fisierele (sunt destul de lungi si nu prea am timp disponibil). Link spre comentariu
messu Postat Septembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2018 aaa, bun, am inteles. Am crezut ca "micile modificari" pomenite mai devreme se refereau si la asta. incerc s-o descurc si revin cu rezultatul ! Link spre comentariu
messu Postat Septembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2018 M-am gandit sa incerc o simulare in Proteus, inainte de breadboard, insa constat ca Arduino IDE nu mai exporta fisierul hex pentru STM32, cum se intampla in cazul placilor Arduino. In schimb exporta un fisier cu extensia BIN, care , din pacate este inutilizabil in Proteus. Ce e cu BIN-ul ala ? E normal asa sau se poate face ceva si pentru exportarea HEX ? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 (editat) Cauta in Users/"numele tau"/Local/Appdata/temp ceva de genul arduino-buildxxxxxxxx si in folderul cu pricina ar trebui sa gasesti si fisierul hex, sau chiar elf Editat Septembrie 20, 2018 de nico_2010 Link spre comentariu
messu Postat Septembrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2018 Multumesc pentru sugestie ! N-am gasit. Cred ca se intampla totusi ceva, pentru ca la placile Arduino se exporta fisierul hex, fara probleme, chiar in directorul in care este creata schita. La STM32 vad ca nu face decat *.bin. Am cautat in tot caluclatorul dupa extensiile hex si elf, dar nu mi-a gasit nimic. Acuma nu-i foc. Am sa astept pana saptamana viitoare ca sa incerc direct pe STM32 si las simularea pe alta data Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 21, 2018 Partajează Postat Septembrie 21, 2018 (editat) Salut, Cauta pe aceasta cale: C:\Users\"aici e numele calculatorului"\AppData\Local\Temp\arduino_build_xxxxxx si ar trebui sa gasesti ceva de genul din imaginea de mai jos. Atentie: daca ai inchis Arduino IDE este posibil ca folderul "arduino_build_xxxxxx" sa se stearga. Editat Septembrie 21, 2018 de nico_2010 Link spre comentariu
messu Postat Septembrie 26, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2018 Am gasit, intr-un final, fisierul cu extensia ELF, insa , din pacate Proteus nu pare sa stie sa simuleze acest tip de microcontroller. Ma lovesc insa de urmatoarea problema: la activarea liniei #define FEATURE_PS2_KEYBOARD (din keyer_features_and_options_generic_STM32F103C.h), imi apare la compilare eroarea: C:\Users\Messu\Documents\Arduino\libraries\K3NG_PS2Keyboard/K3NG_PS2Keyboard.h:54:22: fatal error: avr/io.h: No such file or directory #include <avr/io.h> ^ compilation terminated. Ce sa-i fac ? Link spre comentariu
messu Postat Octombrie 12, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2018 Mda, se pare ca implementarea acestui proiect pe uC-ul STM32 ramane, momentan, un deziderat... Nu inteleg, de ce, pentru ca vad ca STL32, pare ca, totusi, a fost avut in vedere. Mister.... Tastatura PS2 nu poate functiona pentru ca, din cate am studiat, avr/io.h nu functioneaza decat pe uC-uri Atmel. Altfel, codul se compileaza, intr-un final, sigur nu cu toate optiunile active, insa din pacate nu ruleaa decat partial. Afiseaza ceva pe LCD, insa nu emite sunete, encoderul nu functioneaza, la fel nici butoanele, ledurile se aprind aiurea...una peste alta este inutulizabi. Am gasit un forum strain unde cativa utilizatori se lupta cam cu aceleasi probleme. dar fara prea multe solutii... Se pare ca trebuiesc schimbate mute in codul existent, probabil datorita diferentelor de la 8 biti la 32 biti, intre Atmel si STM, probabil a tipurilor de convertoare AD si poate si altele. Din pacate asa ceva reclama aptitudini de programare pe care nu le posed... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum