danutz- Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 (editat) Salutare. Acum cativa ani ai mei au terminat de construit casa si desi instalatia electrica este cat de cat ok au "dat cu mucii in fasole" si au cumparat in toata casa intrerupatoare si prize (duble) foarte ieftine (in jur de 4 lei in magazinele de bricolaj) care sunt niste mizerii. De foarte multe ori ies din doze (doze de gips-carton) si pentru ca sunt facute prost se stramba lamelele (care cred ca sunt din ceva otel vopsit) si fac probleme. Asa ca m-am decis sa schimb cam tot : prize, intrerupatoare, fasunguri (cam toate lustrele au fasunguri din alea proaste de cearmica de 2 lei ...) si unele disjunctoare. Astazi mi-au facut cu ochiul 2 firme : gewiss si legrand. Voi ce firma ati recomandati ? Editat Septembrie 18, 2018 de danutz- Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Ambele sunt bune. Esti pe drumul bun. Link spre comentariu
flomelomanul Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Atat Gewiss, cat si Legrand sunt marci bune. Problema este ca Gewiss produce, preponderent, aparataj modular, iar pentru asa ceva iti trebuie doze de aparat dedicate. Daca instalatia ta a fost executata cu doze "clasice", atunci montarea dozelor modulare ar implica spargerea peretilor. Exista si la Gewiss o gama de aparataj comercializata si in Romania care este conceputa pentru montaj in doze "clasice", se numeste Dahlia, dar unii utilizatori din Romania au reclamat faptul ca in anumite doze de aparat nu se pot fixa ferm intrucat ghearele de fixare nu se deschid destul de mult. Daca dozele tale de aparat permit fixarea cu holtzsuruburi, atunci se poate rezolva problema in acest mod. La Legrand (ca, de altfel, si la alte marci) exista mai multe game de aparataj, in functie de "buzunar". Daca dpdv financiar iti permiti, ti-as sugera sa mergi pe gamele de top, nu pe cele mai ieftine. Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 De curand am facut o operatie similara. Am folosit Schneider Sedna si am fost foarte multumit, dupa cum sunt realizate as zice ca vor functiona bine mult timp. Fixarea in doze tip rigips a fost foarte solida, fara nici o problema. Clipsurile de conectare rapida merg foarte bine si spre deosebire de alte serii permit sa si desfaci si sa refaci contactul, daca nu-ti place primul rezultat - vezi ca alte variante nu prea permit demontarea, asta a fost si criteriul pe care am ales asa. Costul nu este chiar mic, dar daca ani de zile nu mai umbli la ele, eu zic ca merita. Le-am luat de la Leroy-M. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Și eu am in toată casa Schneider Sedna, foarte mulțumit de calitate și aspect. Gama ieftina de la orice producător cam lasă de dorit. Ar fi de decent de alocat undeva 15-20 de lei pe fiecare aparat. Personal, nu îmi place asa de mult aspectul aparatajelor Legrand, dar stau foarte bine la calitate. Deci recomand Schneider sau Legrand ce se încadrează în prețul amintit mai sus. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 eu am gewiss matix in toata casa, in jur de 30 de prize si 15 intrerupatoare, toate modulare. recomand gwiss, dar, am mai pus la o ruda Quattro Modulo, care sunt tot modulare, dar destul de bune. exemplu http://elbo.ro/index.php?id_product=8&controller=product Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 N-au impamantare astea modulare...iar daca sunt montate in cutie una langa alta nu poti folosi decat stechere subtiri (plate). Daca bagi un stecher suko in priza, urmatoare priza de langa n-o mai poti folosi. Eu am pus Schneider Sedna in toata casa..au .lamele foarte tari, nu se largesc usor....sunt ok ca prize. Link spre comentariu
flomelomanul Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 mac01 Cum sa nu aiba impamantare? Toate prizele modulare sunt cu impamantare. Alea de care vorbesti tu sunt pe standard italian (borna lor de impamantare este centrala), dar se gasesc si pe standardul german, valabil si la noi. On 9/19/2018 at 12:01 PM, dem3ntor said: eu am gewiss matix in toata casa, in jur de 30 de prize si 15 intrerupatoare, toate modulare. Nu exista aparataj Gewiss Matix. Gewiss are doua game modulare: System si Chorus. Matix este o gama a marcii BTcino, care se poate instala si in doze Gewiss. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 20, 2018 Partajează Postat Septembrie 20, 2018 (editat) Acum 12 ore, flomelomanul a spus: mac01 Cum sa nu aiba impamantare? Eu vorbeam strict numai de link-ul indicat de @dem3ntor. http://elbo.ro/index.php?id_product=8&controller=product La acele prize modulare trebuie schimbat stecherul sau pus un adaptor ca sa ai impamantare. Altfel cu stecher normal suko...nu ai impamantare! Editat Septembrie 20, 2018 de mac01 Link spre comentariu
dem3ntor Postat Septembrie 21, 2018 Partajează Postat Septembrie 21, 2018 da, aveti dreptate am incurcat borcanele, Bticino am pus da, eu am schimbat stecherul la unele aparate pe care nu le voi muta de acolo, gen frigider, masina spalat, hota.. etc. Astfel am facut economie de spatiu in doze. Link spre comentariu
flomelomanul Postat Septembrie 21, 2018 Partajează Postat Septembrie 21, 2018 19 hours ago, mac01 said: Eu vorbeam strict numai de link-ul indicat de @dem3ntor. http://elbo.ro/index.php?id_product=8&controller=product La acele prize modulare trebuie schimbat stecherul sau pus un adaptor ca sa ai impamantare. Altfel cu stecher normal suko...nu ai impamantare! Păi alea sunt prizele pe standard italian de care pomeneam eu mai sus. Nu văd de ce și-ar monta așa ceva. Eu montez astfel de prize doar atunci când, în urma configurării aparatajului dintr-o doză, rămâne un modul liber pe care ar trebui să-l acopăr cu o tastă falsă. Tasta falsă având doar rolul de „capac”, mai bine montez o priză italiană în care se poate introduce un ștecăr plat fără împământare. Link spre comentariu
danutz- Postat Septembrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2018 Am ales prize care se pot instala in doze de ghips-carton de la Legrand . Mai am insa o intrebare . Am cateva fire ( cabluri litate de 2.5 mm) duse de tata care au firul de impamantare innegrit . Stie cineva ce a cauzat inegrirea acestui fir ? Link spre comentariu
DarkAvenger Postat Septembrie 22, 2018 Partajează Postat Septembrie 22, 2018 Lipsa cuprului, altfel spus prea mult fier acolo unde nu trebuia sa fie decat cupru. Cablul este de o calitate indoielnica. Ar merita sa fie schimbat odata cu prizele, daca e posibil. Link spre comentariu
flomelomanul Postat Septembrie 22, 2018 Partajează Postat Septembrie 22, 2018 Este înnegrit metalul sau izolația? Link spre comentariu
danutz- Postat Septembrie 22, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2018 (editat) 21 hours ago, DarkAvenger said: Lipsa cuprului, altfel spus prea mult fier acolo unde nu trebuia sa fie decat cupru. Cablul este de o calitate indoielnica. Ar merita sa fie schimbat odata cu prizele, daca e posibil. Cablurile acestea nu sunt in instalatia electrica sunt aduse de tata , ramase de la diverse lucrari. Toata instalatia electrica este facuta pe fire de cupru solid de 1.5 (becuri) 2.5 prize si 4 mm unde este cazul . Cu cablurile cu impamantarea inegrita vreau sa fac niste prelungitoare sa le folosesc prin curte ( Am cumparat cuple si stechere mos si baba). Macar de asa ceva mai este bun ? Editat Septembrie 22, 2018 de danutz- Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum