Vizitator nick_bond Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Salutare, Am nevoie sa incarc 10 000 de valori citite de convertorul ADC al placutei ESP8266 intr-o baza de date MYSQL. Ce am implementat pana acum imi incarca cele 10 000 de valori in juma de ora si as avea nevoie de o viteza de incarcare de vreo 10 000 de valori pe minut. Aveti ceva idei cum as putea realiza asta? Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Depinde cum a fost implementat varianta actuala. Ma gandesc ca se trimit valorile la un server cu un request tip GET/POST/PUT. Idea e ca trebuie trimise prin metoda de POST un numar mai mare de elemente, daca se face un apel de salvare pentru fiecare valoare in parte nu e de mirare ca dureaza atata, un request are in medie un timp de raspuns de circa 200ms ( cele rapide fara prea multe procesari pe server). La nivel de Mysql din nou e mai bine sa se salveze mai multe valori in aceasi timp, salvarile individuale dureaza mult. Trebuie retinut in memorie un numar mai maricel de valori sa zicem 300 care sa fie transmise pe o singura apelare si salvate in baza de date tot asa intr-un foc. Acuma depinde si cate valori pot fi retinute de ESP8266 in RAM. Link spre comentariu
informer Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Chiar daca majoritatea exemplelor cu ESP sunt de client/server web asta nu inseamna ca nu pot fi trimise pachete "generice" TCP sau UDP catre un port oarecare de pe sistemu` pe care-i si baza de date... sau de pe altu` conectat cu asta, daca-i cazu`. Atat ca acolo trebuie implementat "ceva" care asculta si care sa faca un insert "bulk" in DB, nu valoare cu valoare. Da` cum bine zicea Bandi, ce ai la ora asta ca sa stim despre ce vorbim? Link spre comentariu
vghesm Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Atenție mare la datele pe care dorești să le transferi în DB! Deoarece viteza de transfer a unui ESP8266 prin protocolul TCP este de aproximativ 7Mbps, contează enorm de mult ce date transferi! Uite aici oleacă de test: http://iot-bits.com/esp8266-tcp-server-speed-test/ Link spre comentariu
one Postat Septembrie 25, 2018 Partajează Postat Septembrie 25, 2018 (editat) Eu nu as incarca datele direct in mysql ci le-as trimite in alta locatie pe server si cu un program care lucreaza acolo sa fie scrise in baza de date. Editat Septembrie 25, 2018 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum