neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 cind e oprit ,vu revine la zero? Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 (editat) Oprit insemnand fara niciun semnal nici de la banda nici de la intrare - nu, nu revine - ramane pe rosu mereu indiferent de sursa, chiar si cu ambele module finale scoase. Am facut de curiozitate testul sa vad daca afecteaza ceva, dar metrele sunt conectate la "intrare" deci n-aveau treaba cu finalii oricum. Editat Septembrie 18, 2018 de Bytemaster1 Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 daca e oprit de tot vu revine la zero? scos din priza Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 (editat) Decuplează electric VU-metrul din circuit și vezi ce se întâmplă.E posibil să fie doar blocat mecanic la cap de scală.Dacă nu e blocat mecanic, atunci înseamnă că preamplificatorul autooscilează, iar asta e tot din condensatori de obicei.Rușii aveau probleme cu electroliticii din aparatura de ,,larg consum,,.Ar fi util acolo un ESR-capacimetru, cu care să verifici absolut toți electroliticii, de la 1uF în sus. În lipsă, ia fiecare electrolitic în parte și pune-i în paralel pe spatele plăcii unul apropiat ca valoare, pentru teste.Dacă cel vizat e devalorizat grav, situația se va schimba prin punerea celui de test în paralel.....așa poți vedea care au probleme.Dar ESR-capacimetrul e esențial în astfel de cazuri.... Editat Septembrie 18, 2018 de validae Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Da, greseala mea inca odata pentru lipsa de detalii, scuze: este cu VFD, nu mecanic cu ace. Nu intelegeam de ce intreaba domnul Neculavasile daca metrul revine cand e scos din priza. Ziceam "duuh, normal ca revine - nu mai are curent atunci" :)) dar pe urma am realizat ca nu zisesem de fapt ce este acolo. Am dat jos panoul fata si este o placa cu niste integrate si un chip mare negru in mijloc - banuiesc ca sunt niste op-amp-uri si integratul care face segmentele sa se aprinda in functie de volum. Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 in fine daca gasesti cu ce sa-l faci il faci daca nu important ca merge canalul staga normal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum