Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kashtan 1, bazait in difuzor stanga.

Bytemaster1

Postări Recomandate

Salutare. As avea nevoie de putin ajutor cu acest magnetofon. Nu este al meu si deci nu doresc sa muncesc la el ca nebunul si sa nu primesc nimic in schimb. Are un bazait in difuzorul stang iar vu-metrul este de asemenea blocat la maximum ca si cum ar intra semnal in el. Defectul se manifesta indiferent de volum, balans, etc. Citind despre aceasta problema am conchis ca solutia ar fi schimbarea condensatorilor (asa banuiam si eu cu modestele cunostinte in electronica audio pe care le posed - sunt pe TV-uri mai mult axat), insa dai spatele jos si vezi acolo 1000 de condensatori - cu care incepi ? :D Cred ca nici daca era al meu personal nu ma apucam sa-i schimb la nimereala, de aceea eram curios daca defectul ar indica spre o anumita zona, macar sa restrangem cautarea. Schema banuiesc ca este aceasta. Ce-i drept, nu sunt echipat corespunzator pentru chestii audio - n-am osciloscop - dar asa se invata una-alta. A avut cineva noroc sa "schimbe ASTA" si sa se rezolve, sau este defect din mai multe locuri ? Condensatorii sunt din "tabla" deci nu poti sa-ti dai seama vizual daca e impuscat vreunul. Stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neculavasile

11

• Bytemaster1

9

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

condensatorii ii masori cu esr-metru  nu trebuie sa fie unflati ca sa nu filtreze bine ,deci primul lucru sunt condensatorii, daca nu ai esr-metru incearca si dubleazi in functionare si vezi care baga brum

Link spre comentariu

pai atunci vezi ce conzi ai pe partea cu pricina si inlocuieste pe rind cite unul sau inlocuiestei pe toti si rezolvi problema ,altfel nu ai cum sa afli fara esr

nu sunt multi pe final  parca 5 buc sunt ,  curaj  

Link spre comentariu

Am citit undeva ca ar merge pusi si mai mari ca valoare - nu cred ca am la indemana exact valorile, doar de facut asa o proba rapid.

Da, 5 as vedea si eu in schema (C1, C4, C5, C6, C7 in dreapta paginii).

Editat de Bytemaster1
Link spre comentariu

este stereo?

cred ca da   vezi daca nu difera modulele   sunt identice ca irc si cablaj si sunt identici  inverseaza intre ele si vezi daca bazaitul se schimba pe canale

valorile sa nu  fie prea mare diferemta  dar sa respecte tensiunea de lucru sau daca e mai mare nu-i problema, mai mica sa nu fie

la cond   m-am referit  daca pui de proba   dar cel mai bine  daca se potrivesc la picioruse  schimba modulele finale intre ele

Link spre comentariu

Da, este stereo. Buna idee, schimb "cardurile" intre ele in prima faza. Daca problema e din unul din amplificatoare, ar trebui zgomotul sa se mute in dreapta si vu-ul de dreapta sa fie maxim. Daca tot stanga ramane cu probleme, e din preamp sau filtraj banuiesc.

Link spre comentariu

Sunt identice. Am incercat: nu a luat nimic foc :D iar zgomotul s-a mutat intr-adevar in difuzorul celalalt (dreptul). Totusi, vu metrul blocat este tot cel stang, desi zgomotul era acum in dreapta, deci cred ca sunt doua defecte distincte. Important este cel cu bazaitul - cu metrul mai sapam pe urma.

Link spre comentariu

Unul din ei intr-adevar pare curs, acum ca ma uit bine...sa fiu sincer nu gasesc pe schema aia unde sunt figurate cele doua module (sau ma rog, unul din ele macar, ca e stereo si e simetric)...vad pinii 12345 care ar corespunde cu cati are cartela cu finalii, dar nu-mi dau seama unde se continua sa vad si eu ce si cum...

Da, mancam rahat - e chiar acolo sus, dar e figurata cu 15 pini pentru ca asa e soclul, chiar daca cardul foloseste doar 5 din ei.....duuh ! Dar ciudat, pe capsula lui C6 scrie 6.3B (adica V cred)...doar atat sa fie acolo ?

Editat de Bytemaster1
Link spre comentariu

Bazait rezolvat cu schimbarea lui C6: in original la 50uF, nu am avut, asa ca am pus la 68uF si nu mai face. Nu am testat cu sunet efectiv sa vad daca se mai aude CEVA - ar fi de ras sa nu mai bazaie dar sa fi murit de tot...glumesc :)) Acum ramane sa vedem vu-metrul de ce nu se "opreste"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări