Bytemaster1 Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Salutare. As avea nevoie de putin ajutor cu acest magnetofon. Nu este al meu si deci nu doresc sa muncesc la el ca nebunul si sa nu primesc nimic in schimb. Are un bazait in difuzorul stang iar vu-metrul este de asemenea blocat la maximum ca si cum ar intra semnal in el. Defectul se manifesta indiferent de volum, balans, etc. Citind despre aceasta problema am conchis ca solutia ar fi schimbarea condensatorilor (asa banuiam si eu cu modestele cunostinte in electronica audio pe care le posed - sunt pe TV-uri mai mult axat), insa dai spatele jos si vezi acolo 1000 de condensatori - cu care incepi ? :D Cred ca nici daca era al meu personal nu ma apucam sa-i schimb la nimereala, de aceea eram curios daca defectul ar indica spre o anumita zona, macar sa restrangem cautarea. Schema banuiesc ca este aceasta. Ce-i drept, nu sunt echipat corespunzator pentru chestii audio - n-am osciloscop - dar asa se invata una-alta. A avut cineva noroc sa "schimbe ASTA" si sa se rezolve, sau este defect din mai multe locuri ? Condensatorii sunt din "tabla" deci nu poti sa-ti dai seama vizual daca e impuscat vreunul. Stima. Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 condensatorii ii masori cu esr-metru nu trebuie sa fie unflati ca sa nu filtreze bine ,deci primul lucru sunt condensatorii, daca nu ai esr-metru incearca si dubleazi in functionare si vezi care baga brum Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 N-am ESR metru din pacate. Ma gandeam si eu la varianta cu pusul altuia in paralel pe rand pana simt o schimbare...greu cu pozitiile ca imediat faci un POC cu atat metal pe acolo :)) Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 pai atunci vezi ce conzi ai pe partea cu pricina si inlocuieste pe rind cite unul sau inlocuiestei pe toti si rezolvi problema ,altfel nu ai cum sa afli fara esr nu sunt multi pe final parca 5 buc sunt , curaj Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 (editat) Am citit undeva ca ar merge pusi si mai mari ca valoare - nu cred ca am la indemana exact valorile, doar de facut asa o proba rapid. Da, 5 as vedea si eu in schema (C1, C4, C5, C6, C7 in dreapta paginii). Editat Septembrie 18, 2018 de Bytemaster1 Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 este stereo? cred ca da vezi daca nu difera modulele sunt identice ca irc si cablaj si sunt identici inverseaza intre ele si vezi daca bazaitul se schimba pe canale valorile sa nu fie prea mare diferemta dar sa respecte tensiunea de lucru sau daca e mai mare nu-i problema, mai mica sa nu fie la cond m-am referit daca pui de proba dar cel mai bine daca se potrivesc la picioruse schimba modulele finale intre ele Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Da, este stereo. Buna idee, schimb "cardurile" intre ele in prima faza. Daca problema e din unul din amplificatoare, ar trebui zgomotul sa se mute in dreapta si vu-ul de dreapta sa fie maxim. Daca tot stanga ramane cu probleme, e din preamp sau filtraj banuiesc. Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 da asa e Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 dar verifica cu atentie sa fie identice circuitele ,sa nu fie circuite diferite adica piciorus la piciorus Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Sunt identice. Am incercat: nu a luat nimic foc :D iar zgomotul s-a mutat intr-adevar in difuzorul celalalt (dreptul). Totusi, vu metrul blocat este tot cel stang, desi zgomotul era acum in dreapta, deci cred ca sunt doua defecte distincte. Important este cel cu bazaitul - cu metrul mai sapam pe urma. Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 bun acum treci la cond, schimbai Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 (editat) Unul din ei intr-adevar pare curs, acum ca ma uit bine...sa fiu sincer nu gasesc pe schema aia unde sunt figurate cele doua module (sau ma rog, unul din ele macar, ca e stereo si e simetric)...vad pinii 12345 care ar corespunde cu cati are cartela cu finalii, dar nu-mi dau seama unde se continua sa vad si eu ce si cum... Da, mancam rahat - e chiar acolo sus, dar e figurata cu 15 pini pentru ca asa e soclul, chiar daca cardul foloseste doar 5 din ei.....duuh ! Dar ciudat, pe capsula lui C6 scrie 6.3B (adica V cred)...doar atat sa fie acolo ? Editat Septembrie 18, 2018 de Bytemaster1 Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 modulele sunt numerotate de la 1 la 15 aia e placuta finala 0723999126 suna-ma Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 18, 2018 Partajează Postat Septembrie 18, 2018 pai masoara si vezi ce tens ai Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Septembrie 18, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2018 Bazait rezolvat cu schimbarea lui C6: in original la 50uF, nu am avut, asa ca am pus la 68uF si nu mai face. Nu am testat cu sunet efectiv sa vad daca se mai aude CEVA - ar fi de ras sa nu mai bazaie dar sa fi murit de tot...glumesc :)) Acum ramane sa vedem vu-metrul de ce nu se "opreste"... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum